TΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! TΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη

                                                                                                            Αρ,Πρωτ.:242

                                                                                               Αργυρούπολη, 6/9/2024                           

                                                                                               Προς τα μέλη  του Συλλόγου                                

Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                     

Ειρήνη Νικολαίδου  (2109610234/6976879362)

———————————————————————————————————————–

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ)

TΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! TΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση Συλλόγων Εκπαιδευτικών και συναδέλφων/ισσών της Δ΄ Αθήνας στην Διεύθυνση Π.Ε. Δ΄ Αθήνας.

Στη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Δ΄ Αθήνας κ.Κουμέντο, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και της Δ.Ο.Ε., έθεσαν και απαίτησαν να ικανοποιηθούν τα εξής ζητήματα:

  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών του 2020, 2021(μετά και από την απόφαση του διοικητικού εφετείου)και στη συννέχεια των υπολοίπων.
  • Να παρθούν πίσω οι συμπτύξεις τμημάτων.
  • Να δοθούν ΤΩΡΑ οργανικές θέσεις στους/στις συναδέλφους/ισσες ειδικοτήτων που τοποθετήθηκαν στη Δ΄ Διεύθυνση με συμπληρωματικές μεταθέσεις.
  • Να ολοκληρωθούν δίκαια και με διαφάνεια οι υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων, ώστε να λάβει τέλος η αγωνία των συναδέλφων/ισσών
  • Να ικανοποιηθούν άμεσα  όλες οι αιτήσεις για βελτίωση θέσης
  • Να γίνουν οι οριστικές τοποθετήσεις των αναπληρωτών και αναπληρωτριών με διαφάνεια και να δηλώσουν και να τοποθετηθούν εκεί που καθένας και καθεμιά δικαιούται με βάση τη σειρά και την αίτησή του!
  • Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές , πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη με βάση τις ανάγκες των μαθητών/τριών και με αναλογία 1/1
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών με βάση το πτυχίο και το σύνολο της προϋπηρεσίας.
  • Στήριξη των νέων συναδέλφων-ισσών στο θέμα της στέγης και σίτησης με σημαντική αύξηση των μισθών μας κύρια,αλλά και άλλα μέτρα (δημόσια κτίρια,λέσχες σίτησης,επίδομα ενοικίου κλπ)

Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν ήταν ικανοποιητικές απέναντι στα δίκαια και παιδαγωγικά αιτήματα συλλόγων και εκπαιδευτικών αλλά ήταν και απαξιωτικές. Ακόμα και για την απαίτηση απόδοσης οργανικών θέσεων  στους/στις συναδέλφους/ισσες που τοποθετήθηκαν στη Δ΄ Διεύθυνση με συμπληρωματικές μεταθέσεις, όπως ορίζεται από την νομοθεσία που τόσο πιστά υπηρετεί η Διεύθυνση, ο κ. Κουμέντος αρνήθηκε να δεσμευτεί! Για την ακρίβεια ζήτησε να του καταθέσουν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι και όχι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών γραπτό ερώτημα στο οποίο η υπηρεσία θα (!) απαντήσει!

Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα είτε δεν απάντησε με σαφήνεια είτε επικαλέστηκε τους νόμους (που ωστόσο δεν εφάρμοσε στις αποδόσεις των οργανικών!) και την εγκύκλιο με τίτλο «συγκρότηση τμημάτων και ενισχυτική διδασκαλία. Όροι και προϋποθέσεις» (15/7/24) (στόχος η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού).  Καλύφθηκε πίσω από τις εντολές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,που μες τον Αύγουστο έκανε 1.000 νέες συγχωνεύσεις. Μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε πως δεν εισηγήθηκε καν να διατηρηθούν τμήματα και να μη συγχωνευτούν ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχουν αυξημένες παιδαγωγικές ανάγκες «…αφού θα απορρίπτονταν από την Περιφέρεια…»…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι ΟΛΑ τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματά μας να ικανοποιηθούν! Η Διεύθυνση και τα στελέχη της εκπαίδευσης έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είμαστε απλοί αριθμοί στο myschool  για αυτούς! Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας, τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων/ισσών και παλεύουμε για ένα πραγματικά Δημόσιο, Δωρεάν Σχολείο! Μένουμε συσπειρωμένες/-οι στο Σωματείο μας και ενημερώνουμε για κάθε πρόβλημα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΤΙΣ 13:00!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡ.                                                                ΝΙΚΟΛΑ’Ι’ΔΟΥ   ΕΙΡΗΝΗ

Related Post

Καλωσορίζουμε τις/τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους/ισσες στην περιοχή μας και τους ευχόμαστε καλή αρχή και καλή τοποθέτηση!Καλωσορίζουμε τις/τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους/ισσες στην περιοχή μας και τους ευχόμαστε καλή αρχή και καλή τοποθέτηση!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ   «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη  Αρ.Πρωτ.:243                                                                                   Αργυρούπολη 11/9/2024                                                                                                          Προςταμέλη  τουΣυλλόγου                                 Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη(2109922610/6945385686)                                      Ειρήνη Νικολαίδου  (2109610234/6976879362) ————————————————————————————————————— Καλωσορίζουμε τις/τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους/ισσες