ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ   ( ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗ Δ’ ΔΙΠΕ;)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολ

                                                                                     Αρ,Πρωτ.:239

                                                                Αργυρούπολη, 30/8/2024                          

                          Προς τα μέλη  του Συλλόγου                               

Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                    

Ειρήνη Νικολαίδου  (2109610234/6976879362)  ———————-

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ   ( ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗ Δ’ ΔΙΠΕ;)

Όλοι και όλες στην  κινητοποίηση στην Διεύθυνση Π.Ε. Δ΄ Αθήνας την Τρίτη 3/9 ,στις 1 μμ (Λεωφόρος Συγγρού 165, Νέα Σμύρνη)

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

στις16 Ιουλίου,στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. στη Διεύθυνση Π.Ε. Δ’ Αθήνας, τέθηκε εκτός από το θέμα των συγχωνεύσεων-συμπτύξεων τμημάτων , της μη δημιουργίας νέων,της κατάργησης παράλληλων στηρίξεων,τμημάτων ένταξης,λειτουργικών υπεραριθμιών και μετακινήσεων ακόμη και σε 2-3-4 σχολεία για κάλυψη ωραρίων. Εκατοντάδες θα είναι και οι αναπληρώτ(ρι)ες που δε θα προσληφθούν τη φετινή σχολική χρονιά.

Τότε τέθηκε και το σοβαρό πρόβλημα που έχουμε στη Δ ‘ Αθήνας τα τελευταία χρόνια με τις υπηρεσιακές μεταβολές(ανατροπή προγραμμάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, καθυστέρηση στις τοποθετήσεις  και κάλυψης των κενών κ.λπ.). Ζητήματα που έχουν να κάνουν  βέβαια  με τη γενικότερη εκπαιδευτική πολιτική και σε αυτόν τον τομέα .

Χτυπιέται έτσι και το δικαίωμα των μαθητ(ρι)ών να έχουν έγκαιρη, μόνιμη και ουσιαστική στήριξη από τον/την εκπαιδευτικό. Διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία αντί να βελτιώνεται, βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με εμπόδια γιατί θεωρείται κόστος που πρέπει να περικοπεί. Αφαιρείται το δικαίωμα του/της εκπαιδευτικού στην εργασία και στον προγραμματισμό της ζωής του/της.

Στη σχετική ερώτηση για την ανάρτηση των κενών, ο κ. Κουμέντος είχε απαντήσει πως δεν έχει νόημα να αναρτώνται  όλα τα πραγματικά κενά, ξεχωριστά δηλαδή από αυτά που επιλέγει τελικά η Διεύθυνση να καλυφθούν με βάση τις εκάστοτε πιστώσεις για τους αναπληρωτές. Έτσι βέβαια αποκρύπτονται τα πραγματικά κενά, όπως και τα κριτήρια τοποθέτησης  των συναδέλφων-ισσών.

Για άλλη μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί στη Δ’ΔΙΠΕ καλούνται να δηλώσουν σχολεία χωρίς να γνωρίζουν  τα κενά.Αυτή τη στιγμή μιλάμε:

  1. Για τους υπεράριθμους-ες
  2. Για τους συναδέλφους-ισσες που έχουν γίνει δεκτές οι συμπληρωματικές τους μεταθέσεις (δεν έχει ζητηθεί να δηλώσουν σχολεία ή ομάδες σχολείων οι συνάδελφοι/ισσες των ειδικοτήτων)
  3. Για τους/ τις νεοδιόριστους/ες που καλούνται να δηλώσουν σχολεία «στα τυφλά», χωρίς να γνωρίζουν κανένα κενό! (Βέβαια δεν θα ισχύει το ίδιο για όσους-ες τα «πληροφορηθούν»)
  4. Για τους/ τις αναπληρωτές/τριες που μόλις προσελήφθησαν

Δεν μπορεί να καλεί η Διεύθυνση να δηλωθούν σχολεία θεωρώντας εν δυνάμει όλα τα σχολεία με πιθανά κενά, αποκρύπτοντας το σύνολο των ήδη υπαρχόντων κενών!

Ούτε να εμφανίζονται στους αναπληρωτές/τριες κενά που επιλέγει κάθε φορά η Διεύθυνση, μιας και οι προσλήψεις τους δεν γίνονται  ενιαία σε μια φάση, όπως θα έπρεπε. Αυτό συνεπάγεται, μαζί με άλλες ανορθολογικές πρακτικές  οι  συνάδελφοι/ισσες να μην επιλέγουν στην ουσία σχολεία με βάση τους πίνακες, αλλά να τοποθετούνται όπου  θέλει η Διεύθυνση.

ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ 764 ΕΥΡΩ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ/ΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ .

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων. Να αποσυρθούν οι εγκύκλιοι Κατσαρού.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα ώστε η διδασκαλία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών.
  • Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές σε μια φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.
  • Να δηλωθούν όλα τα κενά όλων των ειδικοτήτων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και να καλυφθούν όλα στην Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών/τριών.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη με βάση τις ανάγκες χωρίς κανένα «κόφτη».
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις (διχοτομήσεις – τριχοτομήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια).
  • Εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τους/τις μαθητές/τριες με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και επικαιροποίησή τους

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/9 ΣΤΗ Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡ.               ΝΙΚΟΛΑ’Ι’ΔΟΥ   ΕΙΡΗΝΗ

 

 

 

Related Post

Αποχαιρετισμός στη συναδέλφισσά μας Τζιούμα ΑθηνάΑποχαιρετισμός στη συναδέλφισσά μας Τζιούμα Αθηνά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη Aρ.Πρωτ.: 220 Αργυρούπολη, 13/5/2024                                                                  Προς τα μέλη του Συλλόγου  Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                    Νικολαΐδου Ειρήνη (2109610234/6976879362) Αποχαιρετισμός στη συναδέλφισσά μας Τζιούμα