ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολ

Αρ,Πρωτ.:237

Αργυρούπολη, 10/8/2024                          

                          Προς τα μέλη  του Συλλόγου                               

Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                    

Ειρήνη Νικολαίδου  (2109610234/6976879362)  ———————-

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Κατακαλόκαιρο, με τους/τις εκπαιδευτικούς σε άδεια, η Διευθύντρια ΠΕ Ροδόπης παραπέμπει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο 3 νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2021 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις της «διότι δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν και δύο νεοδιόριστοι του ΄20 που απέχουν αλλά δεν τους παραπέμπουν σε πειθαρχικό, γιατί η διοίκηση γνωρίζει καλά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και τον τρόπο που ενιαία και οργανωμένα η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση εφαρμογή της. Πρόκειται για ανυπόστατη και άθλια ενέργεια.

Η παραπομπή από μόνη της είναι πράξη παράνομη, καθώς οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν κάθε φορά στη νόμιμη απεργία αποχή που είχε προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ (τις ΓΣ της ΔΟΕ ή/και το ΔΣ της ΔΟΕ), την ΑΔΕΔΥ και τον Σύλλογο Ροδόπης και εσχάτως σε αυτή που έχει προκηρυχθεί από την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ και ουδέποτε έχει προσβληθεί δικαστικά.

Για την πράξη της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ελέγχεται νομικά καθώς υπογράφει με non-paper συμβουλές και οδηγίες των τηλεδιασκέψεων του ΥΠΑΙΘΑ.

Η για πρώτη φορά παραπομπή απεργών εκπαιδευτικών σε πειθαρχικό αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική κλιμάκωση στην πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί (σε συνέχεια και των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων),  τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας στις κατευθύνσεις ΕΕ, ΟΟΣΑ συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου .

Η παραπομπή έρχεται κατόπιν των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο επιχειρούν να μετατρέψουν σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή σε απεργία, καθώς διαπιστώνουν πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται (Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, Ολομέλεια Προέδρων, 93η ΓΣ ΔΟΕ).

Το τραγικότερο όλων ζητούν τηλεφωνικά από εκπαιδευτικούς απεργούς δηλώσεις νομιμοφροσύνης μέσω gov πως δέχονται να αξιολογηθούν στο μέλλον για να αποσυρθούν οι παραπομπές!!

Το Υπουργείο και τα στελέχη του βέβαια αποκαλύπτουν έτσι και την αλήθεια: Αδυνατούν χωρίς καταναγκασμό και εκβιασμό να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Καμιά ποινή δε μπορούσαν να επιβάλουν μόνοι τους όπως διέδιδαν και καμιά ποινή δεν επιβάλλεται αυτοδίκαια. Όλη η διαδικασία τρομοκράτησης γίνεται για να  υλοποιηθεί η άθλια αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά.  Υπερασπιζόμαστε και καλύπτουμε πλήρως και μέχρι τη νίκη τους/τις 3 συναδέλφους που παραπέμπονται. Καμιά ποινή δε θα επιβληθεί και αυτό θα το πετύχει το μαζικό εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα. Απαιτούμε τώρα την πλήρη απόσυρση της παραπομπής. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τους συναδέλφους/ισες μας και τη δημόσια εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα που ήδη φέρνει αποτελέσματα όπως η απόφαση του διοικητικού εφετείου. Καθόλου τυχαία κανένας/καμιά απεργός του 2020 δεν παραπέμπεται. Ακόμα και όσοι/όσες πρόσκαιρα υποχώρησαν τώρα είναι η ώρα να σηκώσουν και πάλι ανάστημα.

Είναι αναγκαίο οι Σύλλογοι Π.Ε. και η ΔΟΕ να πάρουν αποφάσεις μαχητικού αγώνα και νομικής/συνδικαλιστικής/οικονομικής στήριξης των εκπαιδευτικών που ταυτόχρονα θα αποκαλύπτει τη στάση ΥΠΑΙΘΑ-στελεχών εκπαίδευσης.  Είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν όλες οι κινητοποιήσεις που χρειάζεται (παραστάσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας, απεργίες κ.τ.λ.) μέχρι τη νίκη.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ/ΕΝΑΝ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ /ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡ.                                                                     ΝΙΚΟΛΑ’Ι’ΔΟΥ   ΕΙΡΗΝΗ

 

Related Post

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη Aρ.Πρωτ.: 225 Αργυρούπολη, 17/5/2024                                                                  Προς τα μέλη  του Συλλόγου και τους γονείς  Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                    Νικολαΐδου Ειρήνη (2109610234/697687936 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362) email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com   Αργυρούπολη, 19/2/2024 Αρ. Πρωτ.: 202 Προς  τα μέλη του Συλλόγου ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!  Διεκδικούμε