ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362)
syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

Αργυρούπολη, 19/2/2024

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Διεκδικούμε ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.Στον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου απαντάμε με συσπείρωση στις συλλογικές μας αποφάσεις.

Η κατηγοριοποίηση των σχολείων μας δε θα περάσει. Όλοι/ες στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Ούτε βήμα πίσω!!

Συναδέλφισσες-οι,

στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές-τριες και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα γίνονται οργή ενάντια στην εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της απελευθέρωσης και του κέρδους της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν.

ΩΣ ΕΔΩ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η΄ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

·         Καθηλωμένοι μισθοί, τεράστια ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας πριν τελειώσει ο μήνας! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στα όρια της επιβίωσης.

• 51 χιλ. αναπληρωτές εκπαιδευτικοί-μπαλάκι, χωρίς δικαίωμα ούτε καν σε αναρρωτική άδεια.
  • «Αξιολόγηση»- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, εκβιασμοί του ΥΠΑΙΘ και νέες δικαστικές προσφυγές.
  • Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Εκπαίδευση εμπόρευμα , απαξίωση του βασικού μας πτυχίου, με το οποίο εργαζόμαστε.
  • Ψίχουλα για τις ανάγκες της Υγείας και της Παιδείας, με τα σχολικά κτίρια σε κακό χάλι, την ώρα που ετοιμάζουν νέους πολεμικούς εξοπλισμούς-μαμούθ για το ΝΑΤΟ (70 Νοσοκομεία και 200 σχολεία χτίζονται με τα 8,3 δις που θα δαπανηθούν για τα F-35).

28/2 Απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές-τριες που αγωνίζονται για τις σπουδές τους, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με τους εργαζόμενους-ες  που δίνουν μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, με τα σωματεία που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds.

Να μπορούμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια. Γιατί δασκάλα-ος σκυφτή-ός είναι η-ο εργασιακά, οικονομικά και παιδαγωγικά εξαντλημένη-ος και απαξιωμένος δάσκαλος-α  και αυτό δε θα το δεχτούμε!

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, τον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι.

Στις 28/2  απεργούμε και διεκδικούμε:

·         20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων,    επιστροφή του κλεμμένου Μ.Κ. του 2016-2017.

• Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
  • Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες, με το πέρας της διετίας.
  • Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με επίδομα στέγασης και 50% μείωση στις μετακινήσεις.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).
  • Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και Υγεία! Όχι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς του ΥΠΑΙΘΑ. Μαζική συμμετοχή στις ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή και στάση εργασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                 ΝΙΚΟΛΑΊ¨ΔΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ

8 ΜΑΡΤΗ— -ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ8 ΜΑΡΤΗ— -ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ