Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" frontpage ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ – ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ – ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

n

n n n n n n n n
n

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

n

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

n

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

n

ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362)
email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

n
n

n

Αργυρούπολη, 22/12/2023
Αρ. Πρωτ.: 193

n

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

n
n
n

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νόμο για ιδιωτικά – μη κρατικά Πανεπιστήμια

n

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», καταδικάζει την προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιδραστική τομή στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος. Η εξέλιξη αυτή, που συμβάλλει στην περαιτέρω μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών.

n

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν θα ωφεληθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από την ύπαρξη ιδιωτικών είναι το λιγότερο έωλα, τη στιγμή που με ευθύνη των κυβερνήσεων μειώνεται συνεχώς τόσο το μόνιμο προσωπικό στα ΑΕΙ(-2.300 στον προϋπολογισμό του 2024), όσο και η κρατική επιχορήγηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (μειωμένη κατά 70% την τελευταία 15ετία).

n

Η συνύπαρξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα δεν οδηγεί σε καλύτερες παροχές πουθενά. Το είδαμε στην υγεία, στις μεταφορές(Τέμπη), στην ηλεκτρική ενέργεια,στην εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία). Έτσι και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,  ο ανταγωνισμός θα ενισχύσει την επιχειρηματική-κερδοσκοπική λειτουργία των δημόσιων Ιδρυμάτων σε βάρος της ποιότητας των παροχών τους.

n

Η ίδρυση ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων θα επιφέρει άμεσο και συντριπτικό χτύπημα στα πτυχία μας, στα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων μεταξύ των οποίων και των χιλιάδων μόνιμων και αναπληρωτ(ρι)ών εκπαιδευτικών. Η αγορά των λεγόμενων προσόντων και πιστοποιήσεων (που εκτοξεύτηκε με τον ν. Γαβρόγλου) θα γενικευτεί  και στο βασικό πτυχίο. Χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες που τελείωσαν το δημόσιο πανεπιστήμιο, που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, που μόχθησαν για πάρουν του πτυχίο τους και μαζεύουν μέρα με την μέρα την προϋπηρεσία τους θα δουν να ακυρώνονται οι κόποι τους και τα πτυχία τους να εξισώνονται με το κάθε λογής ίδρυμα – κολλέγιο – ιδιωτικό ΑΕΙ που άλλο κριτήριο από την τσέπη δεν γνωρίζει.

n

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο και το θεωρούμε αιτία πολέμου! Να μην κατατεθεί. Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

n

Διεκδικούμε:

n
  n
 • n

  Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.

  n
 • n
 • n

  Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 – όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

  n
 • n
 • n

  Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

  n
 • n
 • n

  Πτυχία με αξία – μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Κατάργηση του του ν.4589/19.

  n
 • n
 • n

  Δουλειά για όλα – δουλειά με δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ-ρι-ών εκπαιδευτικών.

  n
 • n
n

Οι ΣΕΠΕ και οι ΕΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, συνολικά οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε μαζικό, αποφασιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με το φοιτητικό και εργατικό κίνημα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην κατατεθεί – να μην ψηφιστεί ο νόμος.

n


n

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

n


n

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

n

n

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                              ΝΙΚΟΛΑΊ¨ΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

n

n

Έγγραφο1

n

]]>

Related Post

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 3/5/2023Αρ. Πρωτ.: 141 n

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργυρούπολη, 25/8/2023Αρ.