Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" frontpage ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

n n n n n n n n
n

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

Αργ/ρούπολη, 3/5/2023

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

n

Στις 28/3 καταγγείλαμε ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης ερήμην των διευθύνσεων και του προσωπικού των 2ου Δημοτικού Σχολείου και ΕΠΑΛ Αργυρούπολης αποφάσισε να εγκαταστήσει στις οροφές τους, σύστημα θερμικών και οπτικών καμερών 24ωρης λειτουργίας, με πεδίο δράσης το οικογενειακό πάρκο Αργυρούπολης και το πάρκο Αφροδίτης, αλλά και τα ίδια τα σχολεία, όπως αναφέρεται στη Μελέτη του έργου.

n

Στο διάστημα που μεσολάβησε η διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Αργυρούπολης ζήτησε εγγράφως από τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης να πληροφορηθεί εάν υπάρχει η προβλεπόμενη από το νόμο Μελέτη Εκτίμησης Αντικτύπου σχετικά με την Προστασία Δεδομένων καθώς επίσης τον λόγο για τον οποίο δε ζητήθηκε η άποψη του Διδακτικού Προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

n

Ένα μήνα μετά, η απάντηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Κρητικού βρίθει αγένειας,ενώ δεν απαντά στα συγκεκριμέναερωτήματα. Ο αντιδήμαρχος ασκεί κριτική στη διευθύντρια γιατί δεν ρώτησεπριν κάνει εσφαλμένεςσκέψεις, την πληροφορεί ότι έγινε όχημα αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων και τέλος απαντά ότι στην ταράτσα του σχολείου θα τοποθετηθεί μόνο αισθητήρας θερμικής ανίχνευσης για την προστασία του Οικογενειακού Πάρκου ο οποίος δεν έχει δυνατότητα να κοιτά στο προαύλιο.

n

O κ. αντιδήμαρχος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θέση του για να κάνει προσωπικές επιθέσεις και πολιτική προπαγάνδα. Είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει και να σέβεται τις αρμοδιότητες του εκπαιδευτικού προσωπικού και των στελεχών εκπαίδευσης.

n

Ας απαντήσει συγκεκριμένα και όχι με υπεκφυγές.

n

Γιατί δεν εκπονήθηκε η Μελέτη Εκτίμησης Αντικτύπου στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και δε ζητήθηκε η άποψη του Διδακτικού Προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων; Μήπως γιατί η αγορά του εξοπλισμού έπρεπε να γίνει βρέξει – χιονίσει, χωρίς να ερευνηθούν ηπιότεροι τρόποι για την προστασία του πρασίνου και του εξοπλισμού των πάρκων;

n

Ισχυρίζεται ο κ. αντιδήμαρχος ότι στο ταρατσάκι του κλιμακοστασίου του 2ου ΔημοτικούΣχολείου θα τοποθετηθεί μόνο αισθητήρας θερμικής ανίχνευσης και ότι η θέση του αποκλείει πως θα βλέπει το προαύλιο ή άλλους χώρους του σχολείου. Τον διαψεύδει η εγκεκριμένη Μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.Σελ.2,3 της Τεχνικής Έκθεσης: Επιπλέον όφελος της εγκατάστασης του παραπάνω συστήματος αναμένεται να είναι ο περιορισμός τωνεπανειλημμένων φθορών και των βανδαλισμών δημοτικών εγκαταστάσεων …. (σ.σ. παρατίθεται λίστα δημοτικών εγκαταστάσεων μεταξύ των οποίων το2ο ΔημοτικόΣχολείο Αργυρούπολης). Σελ. 6 της Τεχνικής ΄Εκθεσης:Οι νέες Θερμικές-Οπτικές κάμερες ……. θα λειτουργούν αδιάλειπτα.Η ημισφαιρική κάμερα θα καλύπτει όλη την περιοχή γύρω από το σταθμό βάσης για την συνολικήεπιτήρηση της περιοχής του σταθμού, με στόχο την ασφάλεια και την αποτροπή βανδαλισμών. Σελ.9,10 της Τεχνικής Έκθεσης: Θέση μονάδας2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης: Προβλέπεται να τοποθετηθούν τρεις θερμικές κάμερες 25° με τρεις οπτικούς αισθητήρες και μία ημισφαιρική κάμερα, για την συνολική επίβλεψη 360° τουσταθμού βάσης/ μονάδας.

n

Αν εφαρμόσουμε στοιχειώδεις αρχές της γεωμετρίας, θα διαπιστώσουμε ότι μία κάμερα που τοποθετείται σε στύλο ύψους τουλάχιστον 3 μ. στο ταρατσάκι του κλιμακοστασίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης και βλέπει την αυλή του σχολείου αλλά και τη βλέπουν τα παιδιά.Το σχολείο όμως είναι χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών. Η διαμόρφωση γίνεται πολύπλευρα και αφορά τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην αλληλεπίδραση των παιδιών μεταξύ τους από τη σχολική τάξη μέχρι το προαύλιο. Οι κάμερες παρακολούθησης αποτελούν ωμή παρέμβαση στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών ενός σχολείου που βρίσκονται σε ευαίσθητες μικρές ηλικίες. Είναι παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο να «διδάσκονται» τα παιδιά ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται και αυτό να έχει συνέπειες στη στάση τους, στο πώς κινούνται και εκφράζονται.

• n

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με όσα πραγματικά αξίζουν. Με τον δευτεροβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων που δεν έχει γίνει ακόμη, με τη συντήρηση των υπαρχόντων και την ανέγερση νέων σύγχρονων διδακτηρίων, με την καθαριότητα και τη φύλαξήτους με μόνιμο προσωπικό, με τη σίτιση των μαθητών και μαθητριών. Οι αύλειοι χώροι των σχολείων να αποδίδονται και πάλι στα παιδιά για ελεύθερες / δωρεάν δραστηριότητες αθλητισμού, για αθλοπαιδιές, να αποτελούν ζωντανές κυψέλες νεανικής δημιουργίας στον ελεύθερο χρόνο τους.

• n

Η σχολική κοινότητα δεν αποδέχεται τις κάμερες,την παρακολούθηση της σχολικής ζωής και του δημόσιου βίου , τον αυταρχισμό και τη χειραγώγηση.

• n

Υποστηρίζουμε το Σύλλογο Διδασκόντων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης σε κάθε νόμιμη ενέργειά του κατά της τοποθέτησης καμερών στο σχολείο.

• n

Απαιτούμε από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Κρητικό, να ανακαλέσει τους απαράδεκτους και προσβλητικούς ισχυρισμούς του σε βάρος της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

n

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΧΡΗΣΤΙΝΑ Έγγραφο1ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

]]>

TΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ .ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ.TΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ .ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ.

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 8/6/2023Αρ. Πρωτ.: 152 n