Ο καιρος
Who's Online
We have 51 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15-11- 2015
Αρ. Πρωτ.: 1
35

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

1η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 2/12/2015 ΣΤΟ 5ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ(ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Eλληνικού –Αργυρούπολης ,Αλίμου «ο Θουκυδίδης», καλεί τα μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και ΕΕ, όπως προβλέπεται απ΄ το καταστατικό του Συλλόγου .

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στις 8.30 π.μ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, (Ολυμπίας 5). Για τη μέρα αυτή έχει δοθεί άδεια για όσους συναδέλφους είναι μέλη του Συλλόγου. Οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του Συλλόγου ή ανήκουν σε άλλο Σύλλογο, πρέπει να εργάζονται στα σχολεία τους. Ημερήσια διάταξη :

· Εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής.

· Απολογισμός των αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 84η Γ.Σ. του Κλάδου.

· Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. Συλλόγου - Κριτική Πεπραγμένων και Ψήφισή τους, Οικονομικός ΕΕ

· Προτάσεις μελών για τη νέα συνδ. χρονιά - Ψήφιση των προτάσεων

· Ψηφίσματα

· Θέσεις τοποθετήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων και μεμονωμένων υποψηφίων.

· Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση θα ολοκληρωθεί στις 12.30 μ.μ. Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 1.00 μ.μ. και θα λήξει στις 6.00 μ.μ. Η ψηφοφορία γίνεται με οποιοδήποτε παραστατικό (ταυτότητα, συνδ. βιβλιάριο...).

Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, με οποιαδήποτε ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ (μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, συμβασιούχοι).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου είναι να πληρώσει τη συνδρομή του μέχρι και τη μέρα της Γ.Σ. Η συνδρομή, με απόφαση της 83ης Γ.Σ. του Κλάδου, που ισχύει μέχρι τώρα, είναι 24 € για τη ΔΟΕ (έχει τεθεί ξανά στο Δ.Σ. της ΔΟΕ πρόταση για μείωσή της, ιδιαίτερα των αναπληρωτών). Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, δείχνοντας έμπρακτη κατανόηση στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά του Συλλόγου, αποφάσισε για φέτος η συνδρομή των μελών μας να είναι 25€ (εκτός και αν το ΔΣ της ΔΟΕ πάρει απόφαση για μείωση της συνδρομής).

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας – σαν παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι - έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν στο Δ.Σ. ως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το μεσημέρι στο email του Συλλόγου ή προσωπικά στην Πρόεδρο ή στον Γραμματέα του ΔΣ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές.

Το μοναδικό μας όπλο, απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το σωματείο μας.

Και χρειάζεται να το στηρίξουμε αλλά και να το υπερασπιστούμε, σήμερα που η κυβέρνηση απεργάζεται τρόπους για το χτύπημα των συνδικάτων και του κινήματος συνολικά.

Η παρουσία όλων μας στη Γ.Σ. και στις εκλογές για νέο Δ.Σ. είναι απαραίτητη και είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε τον αγώνα και τη συλλογική μας ζωή και δράση.

 

 

Last Updated (Tuesday, 17 November 2015 10:15)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

14/11/2015 αρ.πρ. 134

ΤΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  ΖΕΙ ,Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ »

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική  αμερικανοκίνητη  δικτατορία.

Σαράντα δύο χρόνια μετά, είμαστε πάλι εδώ, ζωντανοί ,αλύγιστοι!

Οι εκπαιδευτικοί, παλεύουμε για παιδεία που δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς ,αλλά των παιδιών του λαού μας. Μαζί με την  εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας ,σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Για  να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, καλεί τους  συναδέλφους να τιμήσουμε τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη και να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο καπιταλισμός, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν εξανθρωπίζονται, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ειρήνη για τους λαούς. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η προσφυγιά, θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών .Ο φασισμός παραμονεύει! Δε μας ξεγελά. Δε θα πεθάνει μόνος. Πρέπει να τον τσακίσουμε!

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος

καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει. Που λούζεται στον ήλιο και τ’ αγέρι,
Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω, το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι. Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν Μα πάλι θε ν ’απλώσει σα χολέρα
και χάνονται βαθιά στα περασμένα. Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα,
μα όχι και το μίσος του για μένα. Αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου!(Φώντας Λάδης)

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ!ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ,ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝΤΟ ΔΣ

 

Last Updated (Tuesday, 17 November 2015 10:18)

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 29 - 10- 2015
Αρ. Πρωτ.: 129

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

Ψήφισμα για να σταματήσει κάθε δίωξη

στους συναδέλφους Π.Βαϊνά και Γ.Χρόνη.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι Π.Βαϊνάς και Γ.Χρόνης, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αιρετοί της Γ Αθήνας, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια από υποψηφίους διευθυντές επειδή  βαθμολόγησαν-αξιολόγησαν με χαμηλό βαθμό τους συγκεκριμένους υποψήφιους διευθυντές.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη των συναδέλφων. Ταυτόχρονα κρίνουμε αναγκαίο να κερδίσει έδαφος στη συνείδηση όλων των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων η πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι ενάντια στην αξιολόγηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, όλους τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα, να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στον αυταρχισμό και  στην αντιδραστική αξιολόγηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αιρετούς να μη γίνονται αξιολογητές  στις κρίσεις των διευθυντών, ν’ αψηφούν το αντιδραστικό υπηρεσιακό νομοθετικό πλαίσιο.

Στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση, συνδικάτων και μαζικών φορέων που έχουν ως αίτημα να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ.133

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  2015

Όλοι μια γροθιά! Όλοι στον αγώνα .Μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία και τα συλλαλητήρια! Κανένας στη δουλειά, στο σχολείο, στο μαγαζί, στο χωράφι!

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους ,όπως το δικαίωμα στη σύνταξη, στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια ,στην παιδεία και υγεία.

Την προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της ,την προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες ,όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς, δεν τα χαρίζουμε σε κανένα!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Καταργούν ουσιαστικά το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση

Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ένα μικρό μόνο μέρος των μέτρων που σχεδιάζουν να περάσουν το επόμενο διάστημα. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική, οργανωμένη αντίδραση στα μέτρα που τώρα συζητιούνται, ο επόμενος γύρος θα είναι ακόμα πιο σκληρός σε βάρος του λαού

Μπλόκο στα αντιασφαλιστικά-αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης! Απαιτούμε: Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Παιδεία-υγεία-πρόνοια σύμφωνα με τις λαικές ανάγκες!

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.

Οι αγώνες πούχεις κάνει δε φελάνε

το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,

του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

(Το μεγάλο μας τσίρκο)

ΤΟ   ΔΣ

7-11-2015

 

Last Updated (Saturday, 28 November 2015 17:41)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ.131

Επικίνδυνοι σχεδιασμοί  για την Ειδική    Αγωγή

Οι τελευταίες δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας, την 1η Οκτώβρη, στη συνάντηση με φορείς της Ειδικής Αγωγής στο υπουργείο Παιδείας, ότι «Μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι ο μη διαχωρισμός των σχολείων σε Ειδικής και Γενικής Αγωγής (!) και αυτό δεν αφορά μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά σε αλλαγή της νοοτροπίας» ,ενισχύει τους φόβους μας για επικίνδυνους σχεδιασμούς για την ειδική αγωγή ,αλλά και τη λειτουργία συνολικότερα των σχολείων.

Στις 6 οκτώβρη, ο νέος υπουργός Παιδείας επανήλθε στο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής, πιο συγκεκριμένος και αποκαλυπτικός αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, είπε:

«Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η ίδρυση και λειτουργία ενός τουλάχιστον Ειδικού Σχολείου ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης»! ( ο Πειραιάς, που αποτελεί μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διαθέτει τώρα 9 Ειδικά Σχολεία μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση -χωρίς τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η Θεσσαλονίκη έχει πάνω από 10 Ειδικά Σχολεία, η Πάτρα 7). «Επίσης, ο εκσυγχρονισμός των συναφών δομών υποστήριξης και των διαφοροποιημένων και εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ένταξης των παιδιών με προβλήματα σε κάθε σχολείο». Και παρακάτω: «Το σύστημα αυτό θα βασίζεται σ' ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που σκοπεύουμε άμεσα να νομοθετήσουμε».

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά κλείσιμο, λουκέτο σε εκατοντάδες Ειδικά Σχολεία, την ώρα μάλιστα που 150 χιλιάδες παιδιά με αναπηρία βρίσκονται έξω από κάθε δομή Εκπαίδευσης ?Στοίβαγμα παιδιών με αναπηρία στο γενικό σχολείο, όπου ο δάσκαλος αδυνατεί στοιχειωδώς να κάνει μάθημα και όπου η πλειοψηφία των παιδιών με αναπηρία αδυνατεί να παρακολουθήσει στοιχειωδώς αυτό το μάθημα, μιας και είναι πολύ συγκεκριμένες οι αναπηρίες που επιτρέπουν σ' ένα παιδί να ενταχθεί ομαλά στο γενικό σχολείο.?

Η πλειοψηφία των παιδιών με αναπηρία που πάει στο Ειδικό Σχολείο και κυρίως η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που ΔΕΝ πάει καθόλου στο σχολείο (150 χιλιάδες), έχει ανάγκη από εξειδικευμένη, επιστημονική βοήθεια, για να καλύψει την ανισοτιμία που γεννά η ίδια η αναπηρία τους! Γι' αυτό χρειάζεται το Ειδικό Σχολείο, η ολοκληρωμένη Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση, που δηλώνει ότι είναι ενάντια στους κοινωνικούς διαχωρισμούς, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα για την άμβλυνση αυτών, αλλά τους εντείνει ακόμα περισσότερο.

Η κάλυψη, όμως, αυτών των αναγκών απαιτεί πολλαπλάσια κονδύλια, ειδικευμένο προσωπικό, κατάλληλες δομές, αλλά όλα αυτά έχουν οικονομικό κόστος, όπως κυνικά δήλωσε ο κ. Φίλης.

Είναι «χάσιμο χρόνου», σ' ένα σύστημα που μετρά τα πάντα με κριτήριο το κέρδος και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας ούτε άστοχες είναι, ούτε τυχαία έγιναν. Είναι προκλητικές!

Προετοιμάζουν το έδαφος για το νομοσχέδιο που θα έρθει. Μετράνε αντιδράσεις.

Πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους γονείς των παιδιών με αναπηρία, στους εργαζόμενους στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, στους  εκπαιδευτικούς.

Η στρατηγική αυτή, άλλωστε, δεν είναι καινούρια. Η χωρίς όρους και προϋποθέσεις ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο γενικό σχολείο, στο όνομα μάλιστα των ίσων ευκαιριών και της αποδοχής τάχα της διαφορετικότητας, αποτελεί διαχρονική στρατηγική της ΕΕ.

Την ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. (βλ. άρθρο 39). Είναι το επιστημονικό «άλλοθι» για την οριστική και πλήρη απαλλαγή του αστικού κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει ολοκληρωμένη Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, η παράδοση και του χώρου αυτού στους ιδιώτες και τα αρπακτικά της αγοράς.

Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση τα κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδιά με αναπηρίες!

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, σε αγώνα ανυποχώρητο για ν' ανοίξουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Για άμεση, γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

2/11/2015

ΤΟ ΔΣ

 
More Articles...
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara