Ο καιρος
Who's Online
We have 4 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ. 34
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έξω οι ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικές) από τα Δημόσια Σχολεία


Το ΔΣ του Συλλόγου μας, χαιρετίζει τους συναδέλφους, που με την στάση τους στο σεμινάριο(Αγ. Δημήτριος κι ένα κομμάτι του Αλίμου),στις 8/9, έδειξαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή «μη κερδοσκοπικών οργανώσεων» και όχι μόνο, στην παιδαγωγική διαδικασία και  αποχώρησαν από αυτό. (Προωθήθηκε επισήμως από το Υπουργείο και  σχολική σύμβουλο).

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την πάγια αντίθεσή του στην παρουσία τους στο Δημόσιο Σχολείο, σε όλο αυτό το πλέγμα του επαγγελματικού εθελοντισμού και στην στρατηγική επιλογή, όλων των κυβερνήσεων, για την εκχώρηση βασικών τομέων ευθύνης (και στη δική μας περίπτωσης της Εκπαίδευσης) σε ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικές ,μη κυβερνητικές κλπ) , οι οποίες λειτουργούν ως εργολαβικά γραφεία Κρατικών Προγραμμάτων με το αζημίωτο. Σε αυτό το πλαίσιο, το στοιχειώδες δικαίωμα στην Εκπαίδευση γίνεται στόχος κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων.  Xαρακτηριστικό παράδειγμα το εν λόγω σεμινάριο  με την παρουσία  της  QualityNet Foundation,    στο οποίο ζητούνταν από 5 έως 7 ευρώ από κάθε μαθητή για τη συμμετοχή του,(πέρα από το περιεχόμενο τέτοιων σεμιναρίων).

Ο Σύλλογος αγωνίζεται να μην περάσει, στη συλλογική συνείδηση, η παρουσία όλων αυτών των οργανώσεων-οργανισμών κλπ,  ως αυτονόητο – «φυσικό φαινόμενο» για την κάλυψη βασικών αναγκών των δομών και λειτουργίας της Εκπαίδευσης. Να αφυπνίσει γονείς και εκπαιδευτικούς και από κοινό μετερίζι να διεκδικήσουν το αυτονόητο : Δημόσια Δωρεάν Παιδεία που να ανταποκρίνεται ολόπλευρα στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, χωρίς «στηρίγματα» σε επαγγελματίες «φιλανθρώπους». Η Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση άπτεται της αποκλειστικής ευθύνης του Κράτους. Κανένας ιδιώτης και καμιά ΜΚΟ δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα σχολεία και να εκπονεί προγράμματα.


Λαμβάνοντας υπ ’όψιν τα προαναφερθέντα, επισημαίνουμε τις ευθύνες της προϊσταμένης αρχής και της Σχολικής Συμβούλου, που επέβαλαν την  παρουσία και παρέμβασή  της  στο εν λόγω σεμινάριο.

Τονίζουμε ότι τέτοια σεμινάρια πρέπει να γίνονται με την παρουσία Πανεπιστημιακών Δασκάλων ,εξειδικευμένων εκπαιδευτικών κλπ -δημόσιων φορέων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. « Ο Θουκυδίδης» καταδικάζει την όποια δραστηριοποίηση ΜΚΟ στο  Σχολείο με σκοπό την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος και όχι μόνο.

Τα μάτια μας και τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση!

11/9/2016

ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

 

Last Updated (Monday, 19 September 2016 14:05)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,
Αρ. Πρωτ.: 32

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/9

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ  12/9,ΣΤΙΣ  7.30 ΜΜ ,ΣΤΟ 6ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7)


Συναδέλφισσα, συνάδελφε, καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη,

Με αγωνιστικότητα και αισιοδοξία, απευθύνουμε κάλεσμα συλλογικής πάλης και διεκδίκησης σε όλες και όλους. Παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες, η νέα χρονιά ξεκινά με προβλήματα και δυσκολίες για το σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η κατάσταση στην Παιδεία δεν εξαιρείται από τη γενικότερη επίθεση.

Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αποδείχτηκαν απάτη!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, η κυβέρνηση με Υπουργικές Αποφάσεις και  Τροπολογίες για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, επιδιώκει να «εξαφανίσει» τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, να εμφανίσει ότι υπάρχουν πλεονάσματα. Με τις αντιδραστικές εγκυκλίους προς τα ΠΥΣΠΕ χτυπά την οργανικότητα, ενεργοποιεί τη διαρκή κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε! Να μην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στον μόνιμο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:

 • Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή.

 • Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών.

 • Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμμιά απόλυση αναπληρωτή. Κανένας εκπαιδευτικός καμίας ειδικότητας δεν περισσεύει.

 • ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.

 • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.

 • Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου στα δημοτικά.

 • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές)

 • Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.

 • Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.

 • Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.

 • Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας & των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο).

Για όλα αυτά σας ΚΑΛΟΥΜΕ στην ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30 Μ.Μ ΣΤΟ 6Ο Δ.ΣΧ. Αργυρούπολης να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αγωνιστική μας  αντεπίθεση!

Η οργάνωση της πάλης χρειάζεται να γίνει δική σου υπόθεση. Με τη συμμετοχή σου στη ζωή και τη δράση του σωματείου, στην Γενική Συνέλευση και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Έγγραφο1

ΤΟ  Δ.Σ.

 


Last Updated (Thursday, 08 September 2016 08:22)

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,2/9/2016
Αρ. Πρωτ.: 30

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ


Το  Δ.Σ του  συλλόγου Π.Ε «O ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» καλεί τις  Νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας  σε σύσκεψη για να συζητήσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στις εργασιακές σχέσεις, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στη λειτουργία των Νηπ/γείων η εφαρμογή  «νέου τύπου ολοήμερου Νηπιαγωγείου» και να προγραμματίσουμε την παραπέρα δράση μας.


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 1μμ στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7)Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

AΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΛΩΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Last Updated (Monday, 05 September 2016 16:54)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,
Αρ. Πρωτ.: 32

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας νηπιαγωγών και άλλων εκπαιδευτικών προχώρησαν 7 Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε (Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ,  ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΓΛΗΝΟΣ) στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 7/9/2016  στις 13:30 με κεντρικό σύνθημα να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις για το «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο».

Στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν  από την πλευρά των εκπαιδευτικών εκπρόσωποι από τα Δ.Σ.  των Σ.Ε.Π.Ε.  Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΘΟΥΚYΔΙΔΗΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ και  εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ της ΔΟΕ. Το Υπουργείο εκπροσώπησε ομάδα  Νηπιαγωγών με επικεφαλής την κ. Μπατσούτα Μαρία, σύμβουλο του Υπουργού σε θέματα Προσχολικής Αγωγής.

Οι εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών  εκφράσανε τις διαφωνίες τους για τις  τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις,  που αφορούν τη λειτουργία του Ε.Τ.Ο.Ν,  και τις ανατροπές που προκύπτουν από την εφαρμογή του σε ό,τι αφορά  τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών.

Μεταφέρανε τους προβληματισμούς, τις διαφωνίες και την ανησυχία των νηπιαγωγών, που συμμετείχαν στις δεκάδες μαζικές συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες και απαιτήσαμε την άμεση απόσυρση των νομοθετικών ρυθμίσεων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τα νηπιαγωγεία.

Με τις απαντήσεις που έδωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου

-Ισχυρίστηκε ότι αφού το προηγούμενο ωράριο των Νηπ/γών ήταν  8-12.30 και τώρα είναι 8.30-13.00, δεν προκύπτει καμία αύξηση(;;). Ξέχασε ότι πάγια θέση του κλάδου μας ήταν και είναι η θεσμοθέτηση διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με βάση τη θέση για ενιαίο ωράριο όλων των εκπαιδευτικών και το υπουργείο θεσμοθέτησε 30ωρο για τις νηπιαγωγούς!

-Επικαλέστηκε το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς, για να δικαιολογήσει το ύψος του διδακτικού ωραρίου αλλά ξέχασε το γεγονός ότι η μείωσή του με βάση τα χρόνια υπηρεσίας αφορά μόνο 9 νηπιαγωγεία! Ξέχασε επίσης ότι θα μπορούσε, αντί για Υπουργική Απόφαση, να ψηφίσει η κυβέρνηση νέο νόμο  για τη θεσμοθέτησή του και να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα.

- Αναφέρθηκε δε στον ήδη γνωστό στόχο του Υπουργείου για την ίδρυση πολυδύναμων νηπιαγωγείων με σκοπό τη μείωση ωραρίου (το τυρί στη φάκα!) σε αυτές τις σχολικές μονάδες. Άρα ετοιμάζονται  νέες συμπτύξεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις θέσεων νηπιαγωγών!

- Ισχυρίστηκε ότι "η υποχρεωτικότητα τίναξε στον αέρα το ολοήμερο νηπιαγωγείο”, γιατί οι γονείς ζητούσαν πρόωρες αποχωρήσεις και το νηπιαγωγείο είχε πάρει την κάτω βόλτα γιατί τα τμήματα του ολοήμερου κατέληγαν να λειτουργούν με 4-5 παιδιά", πράγμα που δεν ισχύει φυσικά!

- Επανέλαβε ότι "το ολοήμερο νηπιαγωγείο πρέπει να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς", που σημαίνει ότι θα έχουμε νέα εμπόδια στην εγγραφή σ' αυτό παιδιών των λαϊκών οικογενειών που δε θα πληρούν τα κριτήρια (αποδεδειγμένα εργαζόμενοι ή με κάρτα ανεργίας).

-Υποστήριξε ότι για να προχωρήσει η θεσμοθέτηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής πρέπει να λυθεί πρώτα το πρόβλημα της στέγασης και...  «πέταξε το μπαλάκι» στα σωματεία, για να βρουν κι αυτά καμιά αίθουσα! Η λογική σειρά όμως είναι η αντίθετη, πρώτα θεσμοθετείται η Δίχρονη Π.Α. και ταυτόχρονα ή μετά αναζητούνται αίθουσες.

-Για την κατανομή των τμημάτων, και ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των Νηπιαγωγών τις τελευταίες μέρες,  απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα τα τμήματα να είναι αμιγή, (τμήμα με υποχρεωτικό ωράριο, δηλ. 8.30 - 1 μμ, και τμήμα που θα έχει και ολοήμερο πρόγραμμα).

- Αρνήθηκε όμως  να δεχτεί την εναλλαγή του ωραρίου των νηπιαγωγών, γιατί θεωρεί ότι το νήπιο δε μπορεί να προσαρμοστεί στην εναλλαγή διαφορετικών «διδακτικών στυλ»(!) κατά τη διάρκεια του  ημερήσιου προγράμματος.(sic)

- Απαξίωσε τις/τους νηπιαγωγούς λέγοντας ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων μέχρι τώρα δε συνεργαζόταν, ενώ τώρα με την εγκύκλιο αυτή οι Νηπιαγωγοί είναι «αναγκασμένες» να συνεργαστούν! Επιβεβαίωσε έτσι, ότι το Υπουργείο, με την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική του, αμφισβητεί το δικαίωμα του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου να αποφασίζει, ως κυρίαρχο όργανο, για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, απαξιώνοντας την ικανότητα των νηπιαγωγών για κάτι τέτοιο.

- Αποκάλυψε τέλος ότι όλα αυτά στηρίχτηκαν σε εκθέσεις και εισηγήσεις των ίδιων των Σχολικών Συμβούλων και  ότι και στις 3 συναντήσεις που έγιναν με όλες τις Σχολικές Συμβούλους για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για το νηπιαγωγείο  ...δεν αντέδρασε καμία. Όλες και όλοι ήταν σύμφωνοι!

ΕΜΕΙΣ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Την απόρριψη  των προτάσεων των Συλλόγων  από το υπουργείο Παιδείας και την απαξίωση  που δείχνει στις Νηπιαγωγούς, οι οποίες εναγωνίως πασχίζουν να οργανώσουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων


ΚΑΛΟΥΜΕ τις νηπιαγωγούς να κάνουν την οργή τους αγώνα

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν συλλογικά πώς θα οργανώσουν με παιδαγωγικά κριτήρια τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων.Mε βάση την απόφαση του Δ.Σ. , να αντιπαλέψουν την πολιτική που οδηγεί στην υποβάθμιση του ρόλου τους, στο χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών τους .Να συντάξουν τα πρακτικά τους με βάση τα παραπάνω ,χωρίς βιασύνη και άγχος .Τη Δευτέρα στην έκτακτη ΓΣ να επιβεβαιώσουμε συλλογικά την ενιαία και αποφασιστική μ ας στάση.

Το Δ.Σ παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες:

Στη  Γενική Συνέλευση 12/9 στο 6ο Δ.Σ .Αργυρούπολης(Κυκλάδων 7)  στις 7:30 μ.μ.

ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  15/9 στο υπ. Παιδείας

ΤΟ Δ.Σ.

 

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 5/9/2016
Αρ. Πρωτ.: 31

Προς τα Μέλη του Συλλόγου,ΔΟΕ

Το Δ.Σ του ΣΕΠE «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ύστερα από τη μαζική σύσκεψη που είχε με τις νηπιαγωγούς του συλλόγου μας, την Δευτέρα στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης, για θέματα λειτουργίας των νηπιαγωγείων ,υιοθετώντας και  προτάσεις της πλειοψηφίας των παριστάμενων συναδέλφων για άμεση αγωνιστική απάντηση στην υπουργική απόφαση για τη λειτουργία του νέου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου ,αποφασίζει και καταθέτει το παρακάτω κείμενο:


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΗΠ/ΓΕΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ)
Οι κάτωθι νηπιαγωγοί: Παίρνοντας υπόψη μας όλες τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση την προηγούμενη σχολική χρονιά αλλά και μέσα στο καλοκαίρι ( Αλλαγή του χαρακτήρα και στην ουσία κατάργηση των τμημάτων ένταξης, άρθρο 35 για διπλ/σμό από 7 σε 14 του ελάχιστου αριθμού νηπίων για τη λειτουργία τμήματος, περιορισμούς στην εγγραφή των παιδιών στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, Ενιαίος τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αυξημένο διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών, νέο ωρολόγιο πρόγραμμα …….) και ύστερα από διεξοδική συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές :

 • Χάνεται η οποιαδήποτε παιδαγωγική σύνδεση είχε το  Ολοήμερο με την πρωινή λειτουργία του τμήματος. Καταργείται η υποχρεωτική φοίτηση για τα παιδιά που έχουν επιλέξει το ολοήμερο πρόγραμμα, το οποίο μετατρέπεται σε προαιρετικό  με εντελώς διαφορετική σύνθεση από αυτή του πρωϊνού (βασικού), αφού σε αυτό θα φοιτούν παιδιά από διαφορετικά τμήματα και δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες παιδαγωγικές και ψυχολογικές ανάγκες της  ευαίσθητης ηλικίας νηπίων και προνηπίων.

 • Διακρίνονται οι θέσεις των νηπιαγωγών σε κάθε σχολική μονάδα και δεν είναι ενιαίες, ισότιμες και ισάξιες τόσο στο διδακτικό ωράριο όσο και στο παιδαγωγικό τους έργο με την κατάργηση της εναλλαγής του ωραρίου των Νηπιαγωγών στο ολοήμερο τμήμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

 • Υποβαθμίζεται ο ρόλος του Νηπιαγωγείου καθώς και της Νηπιαγωγού, που θα αναλάβει το προαιρετικό Ολοήμερο τμήμα, το οποίο ουσιαστικά μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, αφού δεν προβλέπεται καμία  επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των Νηπιαγωγών σε ότι αφορά τους εκπ/κούς στόχους.

 • Θεσμοθετείται η αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών σε 30 ώρες (με την εφαρμογή εφημεριών, πρόωρη υποδοχή ) με πρότυπο τα διδακτικά 45λεπτα του δημοτικού σχολείου.

 • Ανοίγει ο δρόμος για υπεραριθμίες και κινητικότητα νηπιαγωγών, απολύσεις αναπληρωτών και νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας στο χώρο του νηπιαγωγείου (ωρομίσθιοι, άλλες ειδικότητες…)

 • Με βάση τα παραπάνω ζητάμε:

1. Να αποσυρθούν όλες οι σχετικές κυβερνητικές ρυθμίσεις, υπουργικές αποφάσεις και τροπολογίες, που έχουν ψηφιστεί πρόσφατα.

2.Να μειωθεί ο αριθμός των νηπίων/προνηπίων  15 ανά τμήμα.

3.  Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα με διαγνώσεις νηπίων(ειδική παιδαγωγική στήριξη).

4. Να θεσμοθετηθεί το ωράριο των νηπιαγωγών στη βάση της θέσης για ενιαίο ωράριο όλων των εκπαιδευτικών.

5. Να θεσμοθετηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε κατάλληλες σύγχρονες υποδομές.

6.Το ολοήμερο τμήμα να λειτουργεί με εναλλάξ νηπιαγωγούς,με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,ΣΤΗ  1:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/9

 

 
More Articles...
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara