Ο καιρος
Who's Online
We have 7 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

« ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

28/11/2015       αρ. πρ. 140

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Με την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιεί το 3ο πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο, ταυτόχρονα και με τα δύο προηγούμενα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, ενώσαμε τη φωνή μας απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης -  Ε.Ε. - κεφαλαίου που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που μας τσακίζουν μέσω της φοροληστείας, που παραδίδουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών.

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, συνεχίζει ακάθεκτη την  αντιλαϊκή πολιτική. Τις προηγούμενες μέρες ψήφισε στη Βουλή 48 καινούρια προαπαιτούμενα προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα δόση των 2 δις, αλλά και τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μέσα από τα μέτρα που ψηφίστηκαν δρομολογούνται:

· Η περιστολή των «διευκολύνσεων» για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

· Οι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία.

· Η αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων προς τα κάτω.

· Η παραπέρα μείωση των πρόωρων και των επικουρικών συντάξεων.

· Η κατάργηση του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο στους αγρότες.

Στα σκαριά έχουν το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προχωρά στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στη Βουλή εισάγονται νέες περικοπές στο Ασφαλιστικό:

Οι εισφορές και λοιπές παροχές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης καρατομούνται κατά 1,2 δις

Στις συντάξεις μπαίνει νέο συνολικό «τσεκούρι» 726 εκατ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει περίπου 6 μισθούς από τις περικοπές .Με το νέο μισθολόγιο τα πράγματα χειροτερεύουν πολύ περισσότερο.

Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στα σχολεία (ιδιαίτερα στα Ειδικά) παραμένουν και είναι μεγάλες. Χιλιάδες κενά θα μείνουν ακάλυπτα ως το τέλος ενώ οι μόνιμοι διορισμοί πάνε στο απώτερο μέλλον! Τα ολοήμερα σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργούν ενώ κάποιες Περιφερειακές διευθύνσεις προχωράνε σε υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων για την κάλυψη κενών. Δεν έχει διαψευστεί η προαναγγελία της κυβέρνησης για ένα τουλάχιστον Ειδικό Σχολείο ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης (!), δηλαδή το κλείσιμο εκατοντάδων Ειδικών Σχολείων (βλ. προγραμματικές δηλώσεις).

Με την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ, οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν κυριολεκτικά να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοι πραγματικά ξεσπιτώνονται κάθε χρόνο, βρίσκονται κυριολεκτικά με τη βαλίτσα στο χέρι. Ενώ και όταν προσληφθούν δεν πληρώνονται στην ώρα τους, βρίσκονται εν αναμονή της απόλυσής τους με τη λήξη της χρονιάς και μετά…πάλι από την αρχή!! Στο αέρα βρίσκεται η πληρωμή των υπερωριών των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω Π.Δ.Ε!!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαπράττει αυτά τα εγκλήματα σε βάρος του λαού, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρέχει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μονοπωλιακούς ομίλους. Προσαρμόζουν τις λειτουργίες του κράτους  σ΄αυτό το στόχο.

Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός και ηττοπάθεια!Δεν συναινούμε!

Φτάνει πια!

Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:

· ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που μειώνει δραστικά τις παροχές για την υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!

· ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς  μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας

· Κάλυψη όλων των κενών τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια- δωρεάν εκπαίδευση. Κάθε παιδί στη δομή που έχει ανάγκη, από τα 4 ως τα 18 του χρόνια, με δίχρονη Προσχολική Αγωγή ,ενιαίο 12χρονο σχολείο και ειδική αγωγή.

· Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών. Αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.

Κανένα παιδί ,άνεργος ή ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός χωρίς νερό, φαγητό, ρεύμα, θέρμανση.

Για τους αναπληρωτές συναδέλφους:

· Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων.

· Καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

· Πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθενείας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

· Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Με συνέχεια της αγωνιστικής δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο. Προετοιμάζουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης. Απαντάμε με νέα, πιο καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη, γενική απεργία στις 3 Νοέμβρη, με ενιαία απάντηση για τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.

Για να δοθούν άμεσες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, για να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματά μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την κυρίαρχη πολιτική, η ανατροπή κάθε αντιλαϊκής  πολιτικής.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.

Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!

 

 

ΤΟ  ΔΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 21 - 11- 2015
Αρ. Πρωτ.: 139

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καταγγελία για την τρομοκρατία κα τις συλλήψεις  απεργών – εργατών και    συνδικαλιστών

To  Δ.Σ. του συλλόγου μας, καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη στηρίζει, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών - εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα, στη Θεσσαλονίκη.

Με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς επίσης και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.

Στους συλληφθέντες βρίσκονται επίσης, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, επί μήνες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εγκληματίες, βρίσκονται ως τώρα στη σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία που τους αφήνει απλήρωτους, τους τρομοκρατεί και τους απολύει, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη και ανενόχλητη αλλά δίνει εντολές για συλλήψεις.

Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πρέπει να γκρεμίσουμε! Μισή ζωή, απληρωσιά, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και όταν οι εργαζόμενοι τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αδικία, να αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή και την ταξική δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων "Ζούρα", καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζόμενων, την κρατική καταστολή, την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν τώρα στα σωματεία τους. Μόνο η δική μας οργάνωση και αγώνας μπορούν να απαντήσουν στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα, να γίνει πράξη το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά ,εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Sunday, 22 November 2015 11:57)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ.133

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  2015

Όλοι μια γροθιά! Όλοι στον αγώνα .Μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία και τα συλλαλητήρια! Κανένας στη δουλειά, στο σχολείο, στο μαγαζί, στο χωράφι!

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους ,όπως το δικαίωμα στη σύνταξη, στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια ,στην παιδεία και υγεία.

Την προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της ,την προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες ,όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς, δεν τα χαρίζουμε σε κανένα!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Καταργούν ουσιαστικά το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση

Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ένα μικρό μόνο μέρος των μέτρων που σχεδιάζουν να περάσουν το επόμενο διάστημα. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική, οργανωμένη αντίδραση στα μέτρα που τώρα συζητιούνται, ο επόμενος γύρος θα είναι ακόμα πιο σκληρός σε βάρος του λαού

Μπλόκο στα αντιασφαλιστικά-αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης! Απαιτούμε: Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Παιδεία-υγεία-πρόνοια σύμφωνα με τις λαικές ανάγκες!

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.

Οι αγώνες πούχεις κάνει δε φελάνε

το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,

του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

(Το μεγάλο μας τσίρκο)

ΤΟ   ΔΣ

7-11-2015

 

Last Updated (Saturday, 28 November 2015 17:41)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)                         
email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15-11- 2015
Αρ. Πρωτ.: 1
35

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

1η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 2/12/2015 ΣΤΟ 5ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ(ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Eλληνικού –Αργυρούπολης ,Αλίμου «ο Θουκυδίδης», καλεί τα μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και ΕΕ, όπως προβλέπεται απ΄ το καταστατικό του Συλλόγου .

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στις 8.30 π.μ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, (Ολυμπίας 5). Για τη μέρα αυτή έχει δοθεί άδεια για όσους συναδέλφους είναι μέλη του Συλλόγου. Οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του Συλλόγου ή ανήκουν σε άλλο Σύλλογο, πρέπει να εργάζονται στα σχολεία τους. Ημερήσια διάταξη :

· Εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής.

· Απολογισμός των αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 84η Γ.Σ. του Κλάδου.

· Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. Συλλόγου - Κριτική Πεπραγμένων και Ψήφισή τους, Οικονομικός ΕΕ

· Προτάσεις μελών για τη νέα συνδ. χρονιά - Ψήφιση των προτάσεων

· Ψηφίσματα

· Θέσεις τοποθετήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων και μεμονωμένων υποψηφίων.

· Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση θα ολοκληρωθεί στις 12.30 μ.μ. Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 1.00 μ.μ. και θα λήξει στις 6.00 μ.μ. Η ψηφοφορία γίνεται με οποιοδήποτε παραστατικό (ταυτότητα, συνδ. βιβλιάριο...).

Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, με οποιαδήποτε ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ (μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, συμβασιούχοι).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου είναι να πληρώσει τη συνδρομή του μέχρι και τη μέρα της Γ.Σ. Η συνδρομή, με απόφαση της 83ης Γ.Σ. του Κλάδου, που ισχύει μέχρι τώρα, είναι 24 € για τη ΔΟΕ (έχει τεθεί ξανά στο Δ.Σ. της ΔΟΕ πρόταση για μείωσή της, ιδιαίτερα των αναπληρωτών). Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, δείχνοντας έμπρακτη κατανόηση στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά του Συλλόγου, αποφάσισε για φέτος η συνδρομή των μελών μας να είναι 25€ (εκτός και αν το ΔΣ της ΔΟΕ πάρει απόφαση για μείωση της συνδρομής).

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας – σαν παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι - έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν στο Δ.Σ. ως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το μεσημέρι στο email του Συλλόγου ή προσωπικά στην Πρόεδρο ή στον Γραμματέα του ΔΣ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές.

Το μοναδικό μας όπλο, απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το σωματείο μας.

Και χρειάζεται να το στηρίξουμε αλλά και να το υπερασπιστούμε, σήμερα που η κυβέρνηση απεργάζεται τρόπους για το χτύπημα των συνδικάτων και του κινήματος συνολικά.

Η παρουσία όλων μας στη Γ.Σ. και στις εκλογές για νέο Δ.Σ. είναι απαραίτητη και είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε τον αγώνα και τη συλλογική μας ζωή και δράση.

 

 

Last Updated (Tuesday, 17 November 2015 10:15)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

14/11/2015 αρ.πρ. 134

ΤΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  ΖΕΙ ,Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ »

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική  αμερικανοκίνητη  δικτατορία.

Σαράντα δύο χρόνια μετά, είμαστε πάλι εδώ, ζωντανοί ,αλύγιστοι!

Οι εκπαιδευτικοί, παλεύουμε για παιδεία που δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς ,αλλά των παιδιών του λαού μας. Μαζί με την  εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας ,σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Για  να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, καλεί τους  συναδέλφους να τιμήσουμε τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη και να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο καπιταλισμός, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν εξανθρωπίζονται, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ειρήνη για τους λαούς. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η προσφυγιά, θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών .Ο φασισμός παραμονεύει! Δε μας ξεγελά. Δε θα πεθάνει μόνος. Πρέπει να τον τσακίσουμε!

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος

καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει. Που λούζεται στον ήλιο και τ’ αγέρι,
Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω, το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι. Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν Μα πάλι θε ν ’απλώσει σα χολέρα
και χάνονται βαθιά στα περασμένα. Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα,
μα όχι και το μίσος του για μένα. Αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου!(Φώντας Λάδης)

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ!ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ,ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝΤΟ ΔΣ

 

Last Updated (Tuesday, 17 November 2015 10:18)

 
More Articles...
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara