Ο καιρος
Who's Online
We have 49 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ.πρ  46

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

To ΔΣ του συλλόγου μας, καταδικάζει την επίσκεψη –πρόκληση του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Έχει στόχο την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των  επιθετικών-πολεμικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Θεωρούμε ότι πρέπει να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους. Να καταγγελθεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ , της ΕΕ και όσων άλλων εμπλέκονται σ’ αυτούς (Ρωσία ,Τουρκία-δηλώσεις Ερντογάν, κλπ).

Να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην ίδια ρότα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων,  που διαθέτει πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων, και να βροντοφωνάξουμε:

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Να εκφράσουμε  αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υψώνοντας τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό.

Υλοποιούνται οι επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και οι πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Άμυνας για τη μεταφορά και πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική - Κεντρική Ευρώπη σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία» καθώς και στην ανατολική Μεσόγειο.

Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων  και τις ανάγκες του ελληνικού λαού, που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες της  αντιλαϊκής πολιτικής .Πάλη για την πραγματική ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά».

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΤΟ ΔΣ 8/11/2016

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. πρ.45

Ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» καταδικάζει τη προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών από το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, το 2ο ΕΠΑΛ και το Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας, που πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του εισαγγελέα, δίνοντας το πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας έφοδο μέσα στη νύχτα να συλλάβουν τους μαθητές και έναν από τους γονείς τους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα σχολεία τους, περιφρουρώντας τον αγώνα τους.

Το “έγκλημα” για το οποίο συνελήφθησαν οι μαθητές ήταν η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος της ολόπλευρης μόρφωσης, σε σχολεία σύγχρονα κι αξιοπρεπή με όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και βιβλία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες. Πίσω από τα κούφια λόγια περί κατάργησης των μαθητοδικείων, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να  τρομοκρατήσει τα ίδια τα παιδιά έτσι, ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λαμία, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

Όλοι μαζί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί απαντάμε με τον αγώνα μας απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, απέναντι στην αντιλαϊκή της πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τσακίζει τη ζωές μας.

Διεκδικούμε:

Να σταματήσει κάθε διαδικασία αυτοφώρου, κάθε εισαγγελική παρέμβαση απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές.

Να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.

Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο.

ΤΟ ΔΣ                              8/11/2016

Last Updated (Tuesday, 08 November 2016 11:36)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρ. 43

24/10/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

(Συνάντηση με τον Διευθυντή εκπαίδευσης της Δ’ Διεύθυνσης)

Την Δευτέρα,17/10/2016, με πρωτοβουλία του ΔΣ του συλλόγου μας, συναντηθήκαμε με το Διευθυντή εκπαίδευσης(παρευρέθηκαν και οι σύλλογοι Καλλιθέας-Μοσχάτου και Ν. Σμύρνης).Τέθηκαν από μεριάς μας  θέματα που αφορούσαν:

Την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη(έχουν έρθει 82 στη Δ’ Διεύθυνση, στις 201 εγκρίσεις και έχουμε επίσης 31 νέες αιτήσεις), τις ειδικότητες, τις μετακινήσεις συναδέλφων, τους διορισμούς, τις αναπληρώσεις, τη λειτουργία του ολοήμερου, το θέμα της σίτισης(διεύρυνση της απλήρωτης εργασίας),ασάφειες και δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος για την κολύμβηση ,το ωράριο και τα προγράμματα των νηπιαγωγείων, την «πίεση» που ασκείται προς τους συναδέλφους αλλά και τους διευθυντές-ες   των σχολείων-νηπιαγωγείων, προβλήματα σε πρώτες τάξεις (μη χωρισμοί τμημάτων κλπ) .Βάλαμε για άλλη μια φορά ζήτημα για  την άμεση απόσυρση  της νομοθετικής ρύθμισης  για  το ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο , ως προέκταση  του σχολείου της αγοράς των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην ουσία συνάδελφοι-ισσες, δεν υπήρξε καμιά απάντηση, σε κανένα ζήτημα και ειπώθηκε απλά ότι οι θέσεις μας θα μεταφερθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης.

-Το Υπουργείο  Παιδείας στην προσπάθειά  του να εφαρμόσει τον «αυτόματο κόφτη» της συγκυβέρνησης  και στην εκπαίδευση  αυθαιρετεί  ποικιλότροπα.

- Επιβαρύνει  με επιπλέον  διδακτικές ώρες τους  εκπαιδευτικούς  που δεν ορίζονται υπεύθυνοι στο ολοήμερο, εξοικονομώντας  και  χρήματα και προσωπικό  εις  βάρος και της  ασφάλειας των παιδιών και των χιλιάδων αδιόριστων. Ανάλογη περίπτωση είναι και η συνοδεία των μαθητών στο Κολυμβητήριο. Ο  χρόνος κατά τον οποίον ο εκπαιδευτικός  συνοδεύει  τα παιδιά   από την αναχώρηση, τη διάρκεια του μαθήματος, ως και την επιστροφή τους  είναι κανονικός εργάσιμος  χρόνος. Δεν  επιτρέπεται  καμία παραβίαση  του διδακτικού και  του εργασιακού ωραρίου  μας  και   μάλιστα εις βάρος  της ασφάλειας, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας  και της δουλειάς  των απολυμένων  και αδιόριστων συναδέλφων μας.

-Η εφαρμοστική εγκύκλιος που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το υπουργείο, «γέννημα» της τροπολογίας που πρόσφατα ψηφίστηκε και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα , επιτρέπει την συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών γενικής αγωγής (μάξιμουμ 4!!!) σε μαθητές με αναπηρίες που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, εξοικονομώντας χρήματα από την ακύρωση των προσδοκώμενων προσλήψεων και ταυτόχρονα βαθαίνει την αντιδραστική αντιπαιδαγωγική «μεταρρύθμιση» που οδηγεί σε ακύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Με εισήγηση των σχολικών συμβούλων γενικής αγωγής !!! προς τους δ/ντές εκπαίδευσης και με ανάθεση του Δ/ντή εκπαίδευσης κάθε μαθητής, που με ευθύνη του κράτους λόγω πλημμελούς υποστήριξης του από εκ/κό ειδικής αγωγής υπολείπεται σε ώρες υποστήριξης που ορίζει το ΚΕΔΔΥ, θα καλύπτει τις ώρες αυτές από τα «περισσεύματα» ωρών εκπαιδευτικών γενικής εκπ/σης.

-Η ανασφάλεια που ζουν οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων τα τελευταία χρόνια αλλά και φέτος με την  εφαρμογή του «ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου», για χάρη του «εξορθολογισμού» του κόστους στην Εκπαίδευση που προτείνουν ΟΟΣΑ-ΕΕ, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, τους  κρατούν ομήρους μεταξύ ανεργίας και απασχόλησης, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Η τακτική της «εξαφάνισης» των χιλιάδων  χαμένων ωρών σε ειδικά μαθήματα, ύστερα από τις  πιέσεις  του Υπουργείου και των  Δ/νσεων προς τις σχολικές μονάδες για κάλυψή των κενών από συναδέλφους που δεν έχουν σχέση με το διδακτικό αντικείμενο της κάθε ειδικότητας  «για να βγει οπωσδήποτε το πρόγραμμα» και να φανεί στους γονείς ότι όλα λειτουργούν «κανονικά» με όσο το δυνατό λιγότερο προσωπικό και όσο το δυνατό λιγότερες προσλήψεις, στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.  Άλλους τόσους να γυρνούν έως και 5 σχολεία για κάποιους μήνες το χρόνο σαν «ξένο σώμα» στο σχολικό περιβάλλον. Δημιουργεί συνθήκες συναδελφικού «κανιβαλισμού» και εργασιακής ανθρωποφαγίας κάτω από τον εκβιασμό της αναγκαστικής μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο.

Το μοναδικό αίτημα που καλύπτει τις ανάγκες, κρατά ενωμένο τον κλάδο, δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα που ζουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι είναι:

Κάλυψη όλων το κενών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς  χωρίς όρους και προϋποθέσεις .Καμιά κατάργηση-σύμπτυξη σχολείων και τμημάτων. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Νέα σχολικά κτίρια.

ΤΟ ΔΣ

.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Αγγελονίδη Χριστίνα (2109922610/6945385686

Λώλης Κωνσταντίνος

(2109610234 / 6944395369)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/11/2016
Αρ. Πρωτ.:44

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας,  καταγγέλλει την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης η οποία με δικαστική απόφαση ακυρώνει το 29ο Συνέδριο του ΕΚΑ (Μάιος 2016), τις αποφάσεις του και τις αρχαιρεσίες του, για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Μια τέτοια δικαστική απόφαση:

Α) Ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών, όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Β) Ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία τη στιγμή που προβάλλει ως επιχείρημα ότι μοναδικός κριτής ελέγχου και νομιμοποίησης των διαδικασιών των σωματείων, δεν είναι τα ίδια τα συνδικαλιστικά όργανα και τα καταστατικά τους αλλά τα δικαστήρια !

Γ) Αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου τυφλή όταν, προκειμένου να υπηρετήσει με τις αποφάσεις της τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση, δε διστάζει να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις αποφάσεις του και τους αγώνες του.

Δ) Ενισχύει τις προθέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας στην επιβολή του νέου συνδικαλιστικού νόμου, βάζοντας το χέρι της στη δημιουργία  ενός κινήματος χειραγωγημένου  που δε θα αμφισβητεί και δε θα οργανώνει την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.

Κανένα σωματείο,καμιά παράταξη δεν πρέπει ν’αποδεχτεί τέτοιου είδους παρεμβάσεις και να συναινέσει στην  κατάργηση της εκλεγμένης διοίκησης  και στο διορισμό καινούργιας από το δικαστήριο . Το ΕΚΑ  πρέπει να καταγγείλει την απόφαση του δικαστηρίου και να μη δεχτεί οι τραπεζίτες και το κράτος να διορίσουν διοίκηση. Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της Αθήνας και  να κινητοποιηθούν με παραστάσεις    διαμαρτυρίας στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εργασίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑ

ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

Last Updated (Tuesday, 08 November 2016 11:37)

 Last Updated (Monday, 07 November 2016 08:03)

 
More Articles...
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara