Αποφάσεις Συλλόγου

Aργυρούπολη, 5/8/2020

Αρ. Πρωτ.:77

Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

Για την εγκύκλιο σε σχέση με τις fast track υπηρεσιακές μεταβολές

ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι και το πρόσφατο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει για τους εκπαιδευτικούς στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, που απέσπασε τα εγκώμια των σχολαρχών, μετά τη, μέσα σε μια νύχτα, κατάργηση Διευθυντών Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) ξαναχτυπά με τη  γνωστή τακτική του κλέφτη που χτυπά μέσα στη νύχτα. Με πρόσχημα την ορθή λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέσα στο καλοκαίρι και να ολοκληρώσουν έως της 14/08 (!!) τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπ/κών, με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν και τα σχολεία να είναι κλειστά!

Είναι προκλητικό να μιλάει για ορθή λειτουργία των σχολείων προσπαθώντας να  εξαπατήσει όλη την κοινωνία το ίδιο Υπουργείο που:

1. Δεν έχει λάβει κανένα μέτρο και κανέναν σχεδιασμό ενόψει ανοίγματος των σχολείων το Σεπτέμβρη, μέτρα για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού με το ενδεχόμενο για δεύτερο κύμα πανδημίας να είναι πιθανό.

2. Αντίθετα, κόντρα στις υποδείξεις των επιστημόνων, αυξάνει των αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και καθιστά δυσκολότερο το σχηματισμό τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολεία.

3. Επίσης, διατηρεί τα  απαράδεκτα υψηλά όρια μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια και Λύκεια (27 + 10% με απόφαση προϊσταμένου), πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο συγχρωτισμό, καταπατώντας κάθε επιστημονική σύσταση.

4. Συντηρεί στην ανεργία – μισή δουλειά τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Αν το Υπουργείο πράγματι ενδιαφερόταν για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη, αντί να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μια και ακριβώς λόγω των εκτάκτων συνθηκών και το τελευταίο επιχείρημα περί μη αναγκαιότητάς τους καταρρέει με πάταγο ακόμα και για τους πιο επιφυλακτικούς.

5. Δεν έχει προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις καθαριστριών, αντίθετα πετάει το μπαλάκι στους Δήμους, μεταφέροντας εκεί όλη την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολείων, ενισχύοντας  μάλιστα την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβάσεις ΙΔΟΧ (πρόσφατη τροπολογία υπουργείου εσωτερικών).

Εξίσου σαθρό και ανυπόστατο, είναι και το επιχείρημα ότι πριν το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές του μονίμου προσωπικού. Την ώρα που δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός τμημάτων, που τα σχολεία είναι κλειστά και οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό,  την ώρα που μεγάλο μέρος των αδειών γίνεται γνωστό το Σεπτέμβρη, ώστε να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο, οι πραγματικές υπεραριθμίες όπου προκύψουν (κάποιος που θα κριθεί υπεράριθμος τώρα πιθανά το Σεπτέμβρη να μην ήταν!) το Υπουργείο ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων δηλαδή των συναδέλφων, την αδυναμία των πρωτοβάθμιων σωματείων (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) να παρέμβουν, να κάνουν κατανομή ωρών και αντικειμένων στο προσωπικό!  Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν Διευθύνσεις που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία των εσωτερικών αποσπάσεων έχοντας καταληκτική ημερομηνία έως και την 14/08! Ασφαλώς ο οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων, των διοικητικών υπαλλήλων, είναι «ψιλά γράμματα» για το Υπουργείο, που θα τους καλέσει να κάνουν αιτήσεις για τοποθετήσεις, υπεραριθμίες κτλ μέσα στη μέση του καλοκαιριού!

Κατανοούμε τη  βιασύνη κυβέρνησης και Υπουργείου γιατί έχουν «ανοίξει» πολλές δουλειές για το Σεπτέμβρη,  με  την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που καλούνται να εφαρμόσουν.

Αυτή η fast - track διαδικασία που το Υπουργείο θέλει να υλοποιήσει (διαδικασία η οποία οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι γίνεται το Σεπτέμβρη, μετά το άνοιγμα των σχολείων και την κατανομή αντικειμένων και ωρών) είναι σίγουρο ότι θα γίνει εν αγνοία πολλών συναδέλφων και έξω από κάθε ηθική και δεοντολογία! Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη διαδικασία, εάν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι επιδιώκει να λύσει.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, έτσι  ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες,τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Καλούμε όλους τους αιρετούς να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο από τα  ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να μην την εφαρμόσουν.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                                     Η  Γραμματέας

Aργυρούπολη, 5/7/2020

Αρ. Πρωτ.:76

Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο 9 του Ιούλη, 8μμ στο κέντρο της Αθήνας! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά !

Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τη λειτουργία των συνδικάτων, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε από το νόμο Βρούτση επιχειρεί να βάλει του αγώνες κυριολεκτικά στο «γύψο».

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

• Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.

• Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

• Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

• Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.

• Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή.

Δε θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του «νόμου» και του «αστυνόμου»!

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας από κοινού με τα εργατικά συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τη νεολαία με τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς.

Aργυρούπολη, 24/6/2020

Αρ. Πρωτ.:73

Κοινοποίηση Δ’ Διεύθυνση ΠΕ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ,ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ   ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Χαιρετίζουμε τις συγκεντρώσεις  εκπαιδευτικών, γονιών, ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε. και επιστημονικών φορέων, που σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν στις 23/6, ενάντια στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σε μια σειρά πόλεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά Πρέβεζα, Ζάκυνθο, Κέρκυρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απαίτησαν να μην εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα, που καταργούν μια σειρά διδακτικά αντικείμενα και κλάδους. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδίκασε τις αλλαγές,  που εξαφανίζουν ότι είχε απομείνει από μαθήματα Γενικής Παιδείας από το Λύκειο και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, που  οδηγούν σε απολύσεις χιλιάδες αναπληρωτές από τον Σεπτέμβριο και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους συναδέλφους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υποδέχθηκε με κλειστές πόρτες τους συγκεντρωμένους στην κινητοποίηση της Αθήνας, λοιδορώντας τους για ακόμα μια φορά!

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα! Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι κλάδοι ενάντια στην επίθεση, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Τώρα είναι η ώρα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις! Όχι με τερτίπια και επικοινωνιακές φούσκες! Τώρα όλοι στο δρόμο!

Οι ΕΛΜΕ και Σύλλογοι ΠΕ, να μπούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον αγώνα ώστε να μην περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές. Δυναμώνουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συλλογικές διαδικασίες, δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους μαθητές μας και τους γονείς, κόντρα στο συμβιβασμό των ηγεσιών σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά:

• Τετάρτη 24/06 13:00, στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΕΠ!

• Πέμπτη 25/06 19:30, όλοι στη διαδήλωση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή! Αντίστοιχες διαδηλώσεις να πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!

• Συμμετέχουμε με αποφάσεις Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ την Πέμπτη 25/6 στις 14:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις απολύσεις 40 χιλιάδων και πλέον αναπληρωτών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες μαζί με τις συμβασιούχους στην καθαριότητα και τους γονείς. Τώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

• Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 29/06 στις 11:00 στο Υπουργείο Παιδείαςμε κήρυξη 3ωρηςδιευκολυντικήςστάσης εργασίας!

Aργυρούπολη, 5/7/2020

Αρ. Πρωτ.:75

Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ  10 ΠΜ

Συνάδελφοι-ισσες,

Στις 30/6, 41.000 αναπληρωτές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «μπαίνουν» πάλι στην ανεργία.....

Διεκδικούμε:

• Κατάργηση του νόμου 4589 /2019 (Νόμος Γαβρόγλου σχετικά με σύστημα Διορισμού &Προσλήψεων – Προσοντολόγιο). Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα Σχολεία.

• Καμιά απόλυση αναπληρωτή. Μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων, κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση.

• Να μην απορριφθεί από τους πίνακες κανένας συνάδελφος-ισσα, λόγω παραβόλου και  τεχνικών προβλημάτων του συστήματος, μη κατάθεση εξομοίωσης, λαθών στη μοριοδότηση κλπ, του Υπ. Παιδείας για τα οποία οι συνάδελφοι-ισσες δεν φέρουν ευθύνη.....

Aργυρούπολη, 24/6/2020

Αρ. Πρωτ.:74

Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!

Συνάσελφοι-ισσες,

Αυτό που δεν πέτυχαν η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλού, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες. Η κυβέρνηση και τα  ΜΜΕ ζεσταίνουν το σχέδιο περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Το “νομοσχέδιο”, αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα “ερμηνείας του νόμου”. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις.

Με βάση το “νέο” νομοσχέδιο:

• “Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης.” (άρθρο 3)

• Ο οργανωτής της συγκέντρωσης “συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης.” (άρθρο 4)

• Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί “η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυσης της ανωτέρω συνάθροισης..” (άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, “επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής.” (άρθρο 8)

Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:

• “Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη.” (άρθρο 14)

• “Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους...” Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (άρθρο 14)

• Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (άρθρο 7, παρ. 4)

• “Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (άρθρο 15)

Θα μείνει στα χαρτιά! Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεναποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο. ΖΑ.Να μην το επιτρέψουμε!

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.  Καλούμε τους  εργαζόμενους, τη νεολαία,όλο το λαό, να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Είναι αδίστακτοι, δεν θα διστάσουν να φέρουν σε ψήφιση ένα τέτοιο νομοσχέδιο τέλος Ιούλη ή και τον Αύγουστο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Να μην το επιτρέψουμε!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                               Ξιφαρά Βάνια

More Articles...