Ο καιρος
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: ΚαμαρινούΚυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 58

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλλευσης του Συλλόγου, στις 29/11/ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (επικαιροποίηση θέσεων)

Στόχος της κυβέρνησης, Ε.Ε.-ΔΝΤ είναι να γίνουν 150 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015, 15 χιλιάδες απολύσεις  μέσα στο 2012. Η αξιολόγησή τους είναι ο φερετζές του ταξικού σχολείου και των απολύσεων.

Με την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων  και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και ΕΕ., στην υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών και στο πιάσιμο του στόχου των απολύσεων.

Προβάλλουν την ιδέα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας για να κάμψουν τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών και να  πείσουν ότι το όλο εγχείρημα συνδέεται με την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Οι πραγματικοί τους στόχοι φαίνονται στα έντυπα αυτοαξιολόγησης: η κατηγοριοποίηση σχολείων, η χρηματοδότηση ανάλογα με τους δείκτες αξιολόγησης, το κλείσιμο σχολικών μονάδων και η εισαγωγή χορηγών. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία της δικής μας αυτοαξιολόγησης που αποτελεί σύνδεση του μισθού-αξιολόγησης και απολύσεις.

 

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Να ματαιώσουμε τις «επιμορφώσεις».

 

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για το ρόλο της ΔΟΕ. Ο γραφειοκρατικός, κυβερνητικός και κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός προχωρά ένα βήμα παραπέρα : προτείνει ΚΑΙ τρόπους στο Υπουργείο για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή η αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς, θέτοντας τις «προϋποθέσεις επιτυχίας» για την αποδοχή της αξιολόγησης από τη βάση των εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωσή τους υποδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός κλίματος συναίνεσης και αποδοχής της αξιολόγησης «τόσο από την πλευρά των αξιολογητών, όσο και των αξιολογούμενων» (5/3/2012). Δηλαδή, όχι μόνο συμπράττουν με τους διαχρονικούς στόχους κυβερνήσεων, Ε.Ε και ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση σχολείων και  εκπαιδευτικών, αλλά κόπτονται να εξασφαλίσουν τρόπους ώστε αυτή να έχει την αποδοχή των εκπαιδευτικών, να εφαρμοστεί και να πετύχει.

 • Ø Καταγγέλλουμε τη στάση του γραφειοκρατικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΔΟΕ και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ορθώσουν πύργο ατίθασο αντίστασης σε κάθε  σχολείο για να μην περάσει η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
 • Ø Να ακυρωθούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια της αξιολόγησης. Κανένας εκπαιδευτικός στις «επιμορφώσεις» της σφαγής. Κανένας συνάδελφος μέντορας - αξιολογητής. Διαγραφή από τους συλλόγους όσων στελεχών εκπαίδευσης και διευθυντών συμμετάσχουν ως αξιολογητές σε διαδικασία αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. 

  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΛΕΥΣΗΣ, στις 29/11,

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ 

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 57

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική, αντιδημοκρατική οργάνωση-συμμορία ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση του συστήματος.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων πραγματοποιείται όταν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννάει η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Τότε αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.

Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες και  μετατρέπονται σε μεσάζοντες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς, ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το "προσόν" να είναι ‘Έλληνες(!).

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στα μάτια των εργαζομένων. Και εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παλέψουμε για την ολόπλευρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους, ιδιαίτερα απέναντι στη νέα γενιά , στο μυαλό της οποίας στοχεύουν χύνοντας το φασιστικό τους δηλητήριο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με τρομοκρατικές επιθέσεις και αντικομουνιστική υστερία  επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά τους εργαζόμενους.. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις δρουν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους κλπ, ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Να τους σταματήσουμε. Να τους ξεσκεπάσουμε στη «βιομηχανία» ενοχοποίησης και κατασκευής "ευάλωτων" στόχων. Σήμερα είναι ο μετανάστης, αύριο ο δημόσιος υπάλληλος, μεθαύριο ο μικροπωλητής... αρκεί να μη φταίει ποτέ ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο επιχειρηματίας. Είναι δεδομένο ότι κάπου σε αυτή τη λίστα είμαστε όλοι.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας στα σωματεία και στις γειτονιές, στην αλληλεγγύη στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας και στη γνώση  ότι όταν αποφασίσει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του δεν μπορεί να τον σταματήσουν ούτε οι εργοδότες και το κράτος τους, ούτε οι παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 56

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

3. Δήμοι: Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή, μπορεί να κωδικοποιηθεί στα παρακάτω::

 • Ø Πάνω από 60.000 προνήπια και πολλά νήπια βρίσκονται έξω από τη δημόσια Προσχολική Αγωγή κάθε χρόνο.
 • Ø Δε γίνεται καμία προσπάθεια από τις κυβερνήσεις, το Υπουργείο και τους δήμους για εξασφάλιση χώρων ή κτηρίων για ίδρυση και στέγαση νέων Νηπιαγωγείων ή τμημάτων τους, ώστε να καλυτερέψει η κατάσταση.
 • Ø Προετοιμάζεται το έδαφος για να  εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και στο Νηπιαγωγείο, με ωράριο 8 π.μ. - 2 μ.μ. για όλα τα νήπια, αρχής γενομένης από τα κλασσικά Νηπιαγωγεία. Κάτι τέτοιο εντατικοποιεί πλήρως το Νηπιαγωγείο, στο πλαίσιο του νέου σχολείου και ταυτόχρονα εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους για το μη θεσμοθετημένο ωράριο των Νηπιαγωγών.
 • Ø Η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών και η υποβάθμιση της δουλειάς τους είναι συνεχής. Την εντείνουν ακόμη περισσότερο:

- η εντατικοποίηση της δουλειάς της Νηπιαγωγού, λόγω παραπέρα σχολειοποίησης-εντατικοποίησης της Π.Α. κατά την  εφαρμογή του νέου αναλυτικού προγράμματος.

- η μεγάλη μείωση λειτουργικών δαπανών, η οποία αφορά την  οικονομική αφαίμαξη της δημόσιας εκπαίδευσης και αντανακλάται ιδιαίτερα στην Προσχολική Αγωγή, η υποχρηματοδότηση της οποίας ήταν σχεδόν κανόνας.

-η τεράστιες  ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό και νηπιαγωγούς της παράλληλης στήριξης.

Καταδικάζουμε τη γενικότερη  αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υποβαθμίζει παραπέρα και την Π.Α. και απαιτούμε:

¨                      Όχι στη σχολειοποίηση-εντατικοποίηση της Προσχολικής Αγωγής. Θέλουμε Προσχολική Αγωγή που να απαντά ολοκληρωμένα στην ψυχοσωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας, καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους.

¨                      Καθιέρωση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, με την αποκλειστική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

¨                      Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της Π.Α. και σε όλη την εκπαίδευση.

¨                      Ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας για την κάλυψη όλων των αναγκών. Απαιτείται άμεσα η ίδρυση τουλάχιτον δύο νέων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας (1 στον Άλιμο και 1 στην Αργυρούπολη)

¨                      Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας κατάλληλης υποδομής για την Προσχολική Αγωγή σε κτηριακό, παιδαγωγικό, εποπτικό και υλικοτεχνικό επίπεδο.

¨                      Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των νηπιαγωγών για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

¨                      Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της/του Νηπιαγωγού με βάση το αίτημα : Εξίσωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής  με το ωράριο των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Καμία επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, πέραν του 8:15΄ π.μ. – 12:15΄ μ.μ. για τα κλασικά και 8:00΄ – 15:45΄ για τα ολοήμερα. Να μην εφαρμοστεί η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. Να μην εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία.

¨                      15 παιδιά ανά τμήμα. Ίδρυση τμημάτων ένταξης νηπίων ανά συγκρότημα και όσων ειδικών Νηπιαγωγείων χρειάζονται, για να απορροφηθούν όλα τα νήπια – προνήπια με ειδικές ανάγκες.

¨                      Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών (αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

¨                      Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

¨                      Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Διορισμός μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμων, καθαριστριών).

¨                      Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Καμία αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

¨                      Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 55

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

3. Δήμοι: Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γ.Σ του Συλλόγου μας, στις29/11, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ – ΝΕΡΟΥ – ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΟΤΕ. 

Απαλλαγή πληρωμής σχολείων σε λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού, φυσικού αερίου, ΟΤΕ. Δωρεάν νερό, ρεύμα, τηλέφωνο/τηλεπικοινωνίες και πετρέλαιο στα σχολεία.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» απαιτεί ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

 • Οι σχολικές επιτροπές να αποδεσμευτούν και να απαλλαγούν από την πληρωμή των λογαριασμών σε νερό, ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες. Δωρεάν νερό, ρεύμα, τηλέφωνο / τηλεπικοινωνίες και πετρέλαιο στα σχολεία.
 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Κατάργηση του ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.
 • Τα χρέη τους διαγράφονται αναδρομικά. Οι Δήμοι να αναλάβουν την κάλυψη αυτών των δαπανών των σχολείων, για τις οποίες απαιτείται 100% πλήρης κρατική χρηματοδότηση.
 • Δε δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από το κράτος για τα σχολεία. Να υπάρξει άμεσα έκτακτη επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.  

 

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara