Ο καιρος
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη  νέου ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»            2/12/2015

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

2015 ΓΙΑ ΔΣ

ΜΑΗΣ 2015

84Η Γ.Σ. ΔΟΕ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΓΙΑ ΔΣ

ψήφισαν

426

441

462

Άκυρα – Λευκά

22

20

24.

Έγκυρα

404

421

438

Α.Σ.Ε (Π.Α.Μ.Ε)

142 και 3     έδρες

151 και 2 αντιπρόσωποι

155 ψήφους  και 3 έδρες

E.A.Σ

92 και 2 έδρες

115 και 1 αντιπρόσωπος

113 ψήφους και 2 έδρες

ΔΑΚΕ

88 και 2 έδρες

94 και 1 αντιπρόσωπος

70 ψήφους  και 2 έδες

ΔΗ.ΣΥ

82 και 2 έδρες

61 και  -  αντιπρόσωπος

74 ψήφους και 2 έδρες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά κατά ψηφοδέλτιο εκλέγονται στο ΔΣ του Συλλόγου

(Α.Σ.Ε. ) Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Τακτικοί : Αγγελονίδη Χριστίνα,  Λαμπροπούλου  Σοφία ,  Ξιφαρά  Βάνια

Αναπληρωματικοί: , Ρήγας Θανάσης ,  Ταχτσίδου Εύα,   Κέζιου Χριστίνα

Ε.Α.Σ. Τακτικοί :   Μπελιά  Ελένη ,  Νικολοπούλου  Ροζίνα

Αναπληρωματικά: Σύριγγα Πόλυ , Βαρυτιμιάδης Θεόδωρος

ΔΑΚΕ Τακτικοί:    Λώλης  Κων/νος,   Παυλόπουλος Κων/νος

Αναπληρωματικά :Εξάρχου  Λίντια,  Καλογερόπουλος Αναστάσιος

ΔΗ.ΣΥ Τακτικοί : Μπαγατέλας  Δημήτρης ,  Ζέλιος Γιώργος

Αναπληρωματικοί: Εκίζογλου Γιάννης, Ριζικιανός Γιάννης

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΣΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Last Updated (Thursday, 03 December 2015 08:34)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Αρ. Πρωτ 44  3/6/2014

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (3/6/2014)

Η μαζική προσέλευση των συναδέλφων στη Συνέλευση- που σημειωτέον ήταν η πρώτη χωρίς άδεια στο πλαίσιο του αυταρχισμού και περιορισμού των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών- αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την αποφασιστικότητα και μαχητικότητα των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στην Αυτοαξιολόγηση-Αξιολόγηση και την επερχόμενη θύελλα μέτρων που μας ετοιμάζουν. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

 1. 1. ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 83ης Γ.Σ ΔΟΕ

-         Το Ν/Σ για την Ειδική Αγωγή ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Ειδική αγωγή. Καμιά επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ε.Α-της πρώιμης διάγνωσης, παρέμβασης και αποκατάστασης. Μόνιμοι διορισμοί για την στελέχωση της Ειδικής Αγωγής.

-         Κατάργηση των Ν.4093/2012 (υποπαρ Ζ3) και 4057/13 για τις διώξεις Δημ. Υπαλλήλων (ποινική δίωξη= αυτοδίκαιη αργία) και ΑΠΟΣΥΡΣΗ  της εγκυκλίου Φ277/412/14476/Δ2-19/11/2012  που καταργεί το «τεκμήριο αθωότητας». Να απαγορευτεί η δυνατότητα επιστράτευσης (Πράξη Νομοθ. Περιεχομένου). 

-         Επικαιροποίηση της περυσινής απόφασης για μείωση της συνδρομής.

 1. 2. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Η.Δ ΤΗΣ Γ.Σ

-         Καμιά σύμπτυξη-συγχώνευση-κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  

-         15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο/λα Α και Β τάξης. 20 μαθητές/τριες ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Εξασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς για όλα τα παιδιά. Κατοχύρωση ωραρίου της Νηπιαγωγού

-         Να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της Τράπεζας θεμάτων, οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

 1. 3. ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Α.Ε.Ε

«Οι εκπαιδευτικοί του ………………………… αντιμετωπίζουμε,  στην καθημερινή προσπάθεια για τη  διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των μαθητών μας, πολλά και οξυμμένα προβλήματα που αφορούν  συνολικά το πλαίσιο λειτουργίας της  εκπαίδευσης.

Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση και οι σχετικές διαδικασίες της, π.χ. απαντήσεις σε ερωτηματολόγια, βαθμολόγηση δεικτών κ.λπ., μάλιστα με εντολή (!), δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην ανάδειξη και κυρίως στη λύση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Για τα προβλήματα του σχολείου και συνολικά της εκπαίδευσης, που είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, καταγεγραμμένα και γνωστά στο Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί είτε ως άτομα είτε ως σύλλογος είτε μέσα από το Σύλλογο, είτε από κοινού με τους γονείς, έχουμε καταθέσει, προφορικά ή γραπτά, τις απόψεις μας και τα αιτήματά μας στη διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία ανταπόκριση.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο, στην προσπάθεια και την προσφορά των εκπαιδευτικών που, εκτός από τα διδακτικά καθήκοντα, αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν πλήθος άλλων εργασιών και δραστηριοτήτων.

Οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος διδασκόντων θα συνεχίσουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να συμβάλλουν στη λειτουργία του σχολείου και ταυτόχρονα, μέσα από το σωματείο, ν’ αγωνίζονται για ένα σχολείο Δημόσιο Δωρεάν για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ……………………., συνεπής με την προηγούμενη απόφασή του να μην ορίσει ομάδες εργασίας αυτοαξιολόγησης και με βάση τις αποφάσεις Συλλόγου και ΔΟΕ, αποφασίζει, σχετικά με την  «Έκθεση της γενικής εκτίμησης της σχολικής μονάδας», την «Έκθεση αξιολόγησης» και τα «Σχέδια δράσης», ότι  δεν μπορεί να εγκρίνει οποιαδήποτε εισήγηση-έκθεση στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης».

 1. 4. ΨΗΦΙΣΜΑ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών και στον πολύμηνο αγώνα τους για την αποκατάστασή τους και την επαναπρόσληψή τους. Παρά την δικαίωσή τους απ΄ τα ελληνικά δικαστήρια, οι εργαζόμενες καθαρίστριες παραμένουν σε αγωνιστική κινητοποίηση, διότι η συγκυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική της κυβέρνησης να κάνει πράξη αυτό που σε δημοκρατικά πολιτεύματα είναι αυτονόητο, την εφαρμογή των διακαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τις καθαρίστριες και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους».

 

Ο πρόεδρος της Γ. Σ-  Θ. Βαρυτιμιάδης.           Η Γραμματέας της Γ. Σ - Α. Ζαχαριά.

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 31- 03 - 2014
Αρ. Πρωτ.: 34

Προς:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα, 31/3, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την επιβολή της λεγόμενης Αυτοαξιολόγησης.

Η συνέλευση ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών! Η ενημέρωση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε αφορούσε ολόκληρο το φάσμα τις επιβολής των αναδιαρθρώσεων της Δημόσιας Διοίκησης, μέρος των οποίων αποτελούν  η εφαρμογή του «Νέου Σχολείου» και η Αξιολόγηση . Μετά τη συζήτηση, τα βήματα που καλούμαστε και πάλι να κάνουμε

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ είναι:

 • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων οι οποίοι δεν έχουν κάνει ακόμη συνεδρίαση που να καταλήγει στο Πρακτικό μη αποδοχής, να το κάνουν άμεσα. ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ!
 • Οι διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν ακόμη σε καμιά διαδικασία ανάθεσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας και νέες ανακοινώσεις από τη ΔΟΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ-η ανάθεση είναι αναγκαστική πράξη, δεν αφορά Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων!!!
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ,ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
 • την Παρασκευή, 4 Απριλίου και συγκεντρωνόμαστε στις 12.00΄στο Υπουργείο. Για τη μεταφορά ο Σύλλογος θα βάλει λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Αργυρούπολης στις 11.30 π.μ.
 • την Τετάρτη, 9 Απριλίου, στην Πανεργατική/πανϋπαλληλική  ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
 • ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΙΣ 4/4 - 5/4- 6/4.

ds_2014

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης –Ελληνικού-Αλίμου

«Ο Θουκυδίδης»                                                                  10/12/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΉ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ

 

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Θουκυδίδης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιστή , αντιφασίστα Θανάση Κούρκουλα, ο οποίος δικάζεται στις 16 Δεκεμβρίου 2013 από το Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση της «Επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα»- γνωστής υποστηρίκτριας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

 

Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων που του επιτέθηκε το βράδυ της Κυριακής, 25 Μαΐου το 2009. Πρόκειται για μια πέρα ως πέρα συκοφαντική δίωξη, καθώς ούτε ο Κούρκουλας ήταν παρών στο αναφερόμενο από το μηνυτή περιστατικό , ούτε στη σχετική δικογραφία υπήρχε άλλη μαρτυρία.

 

Η δίκη αποτελεί μέρος της βιομηχανίας διώξεων , που έστησε η Χρυσή Αυγή κατά οργανώσεων και προσώπων.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους η δίωξη αφορά κάθε δύναμη του κινήματος, κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 9Π.Μ ΣΤΟ Δ΄ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΤΉΡΙΟ 9)

 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ) ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Δ/ΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ .

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών τα μέλη της 27ης Σχολικής Επιτροπής Γλυφάδας, για τον τραυματισμό μαθητή από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε σχολείο, είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί, για όλα τα στραβά και ανάποδα που διαδραματίζονται στα σχολεία της πατρίδας μας, την ώρα που αυτοί επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το έργο τους.

Ο Διευθυντής, υποδεικνύεται ως ο βασικός υπεύθυνος για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του σχολείου, τη στιγμή που δεν έχει ούτε τα απαιτούμενα κονδύλια, ούτε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες των Δήμων αδυνατούν να ανταποκριθούν έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.

Επιπρόσθετα, η αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα ο γονέας απαιτώντας μεγάλο χρηματικό ποσό από το συνάδελφο, συμπληρώνει το εφιαλτικό τοπίο της ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών και αναδεικνύει την αδήριτη ανάγκη για άμεση κατάργηση των άδικων νομοθετικών ρυθμίσεων Ν.4093/12 και 4057/12, που καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας.

 • Εκφράζουμε, για μια ακόμη φορά,  τη συμπαράστασή τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο.
 • Ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων έχουν οι Ο.Τ.Α., στους οποίους άλλωστε ανήκουν,  και όχι οι Διευθυντές των σχολείων.
 • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 • Απαιτούμε  τη νομική κάλυψη των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία τους, για περιστατικά που πραγματοποιούνται σε ώρα άσκησης καθήκοντος.

6/6/2013

 

Last Updated (Sunday, 23 June 2013 18:12)

 
More Articles...
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara