Ο καιρος
Who's Online
We have 19 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

αρ.πρ.143

Εδώ και τώρα κάλυψη των 10.000 κενών στα σχολεία!

Μονιμοποίηση των αναπληρωτών και όχι απειλή για ποινές από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως...


Η πολιτική της αδιοριστίας την τελευταία δεκαετία με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία όλης της χώρας τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια. Η κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις πάνω από 30.000 συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας δεκαετίας με αναπληρωτές λειτουργεί συσσωρευτικά στο πρόβλημα γιγαντώνοντάς το. Η εξαγγελία και αυτής της κυβέρνησης ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέσεις τους με το χτύπημα του κουδουνιού θα μπορούσε να προκαλέσει γέλιο, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο αποκαρδιωτική, με τραγικές συνέπειες για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Την προηγούμενη  σχολική χρονιά (2018-19) έγιναν 31.296 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Το καλοκαίρι του 2019, 2.381 εκπαιδευτικοί αποχώρησαν (κυρίως λόγω συνταξιοδότησης) από την εκπαίδευση.  Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, τα συνολικά κενά διαμορφώνονται στα 33.677,χωρίς να υπολογίζονται τα κενά που έμειναν ακάλυπτα την περσινή χρονιά, καθώς και οι επιπλέον ανάγκες που διαμορφώθηκαν από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Οι 423 διορισμοί μετά από δικαστικές αποφάσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό- μιλάμε για πάνω από 35.000 κενά.  Οι προσλήψεις των αναπληρωτών έως τώρα, ενάμιση μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και μετά από δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών και μία συμπληρωματική είναι 25.947, συγκεκριμένα 18.565 στην Πρωτοβάθμια και 7.382 στη Δευτεροβάθμια. Τα κενά αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 10.000, παρ’ όλα τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που αντιγράφοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα.

Το πρόβλημα οξύνεται και από το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά οι παραιτήσεις αναπληρωτών, που ειδικά στη Δευτεροβάθμια φτάνουν μέχρι στιγμής τις 330. ( Τεράστιο κόστος διαβίωσης,μεγάλη δυσκολία να βρεθεί σπίτι, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, συσσωρευμένη κούραση- 20 χρόνια πολλοί σε καθεστώς ομηρείας, απαξίωση της προϋπηρεσίας από το νόμο Γαβρόγλου,αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί- δεν υπάρχει καμία δέσμευση από το Υπουργείο για το πότε και πόσοι διορισμοί θα γίνουν, πώς θα γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών από τον επόμενο χρόνο, τι ρόλο θα παίζει η προϋπηρεσία). Στην Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων,έχει παραιτηθεί το 30% των αναπληρωτών. Είναι απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας πως θα τιμωρηθούν με αυστηρή ποινή οι αναπληρωτές που για όλους αυτούς τους λόγους αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία...

Τα κενά στα σχολεία δεν είναι απλά νούμερα. Είναι κλειστά ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, κλειστά τμήματα Ένταξης και τμήματα Υποδοχής, μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, Πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα που δε διδάσκονται, Δομές Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Προσφύγων που δε λειτουργούν, μαθητές που δεν έχουν καθηγητές Μουσικής, Εικαστικών, Θεατρολόγους, Γυμναστές και Ξένων Γλωσσών. Τα κενά είναι χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων, ωρολόγια προγράμματα που συντάσσονται όπως-όπως με όποιους εκπαιδευτικούς περισσεύουν, που πολλές φορές καλούνται να διδάξουν μαθήματα άσχετα με το επιστημονικό τους αντικείμενο,με  χιλιάδες συνάδελφους σε καθεστώς ομηρείας. Με το μέσο όρο ηλικίας των αναπληρωτών να έχει μεγαλώσει δραματικά, δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες στο να μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, να αποκτήσουν οικογένεια, σταθερότητα στην εργασία και στον τόπο διαμονής.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση: Να καλύψει τώρα τα 10.000 κενά με προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση, να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να καλυφθούν πάγια αιτήματα για τη σίτιση, τη στέγαση και τη μεταφορά των αναπληρωτών,να προχωρήσει στην εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών (αναρρωτική άδεια, άδεια ανατροφής τέκνου κ.ά.).

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 35.000), αφού είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να συμβάλει ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν  στοιχειωδώς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μέσα από το σύλλογό μας, να δώσουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα τόσο για το ζήτημα των διορισμών όσο και για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα βελτιώνουν τους όρους διαβίωσης των αναπληρωτών.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέες κινητοποιήσεις.

ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6/11/2019
Αρ. Πρωτ.: 142

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Για τη συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ με θέμα την Προσχολική Αγωγή

Συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών» πραγματοποίησε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη και άλλα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας με το προεδρείο του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και της ΚΤΥΠ Α.Ε. με θέμα τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Είναι πρωτοφανής και απαράδεκτος ο αποκλεισμός μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από μια συνάντηση για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Δεν γνωρίζουμε αν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει κάποιου είδους «αλλεργία» στις ενοχλητικές παρουσίες αλλά… ακόμα περιμένουμε την απάντησή της στο ερώτημα που τέθηκε στη συνάντηση με την Υπουργό κ. Κεραμέως, στις 15/7/2019, για το ποια μέτρα θα πάρει και συγκεκριμένα για το τι κονδύλι θα διαθέσει η κυβέρνηση για τη λειτουργία της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με όρους αξιοπρέπειας …

Από όσα πληροφορηθήκαμε και στη συγκεκριμένη συνάντηση καμία συγκεκριμένη δέσμευση δεν υπήρξε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κ. Ζαχαράκη πως είναι υπέρ της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής είναι κενό γράμμα όταν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την εφαρμογή της από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν ασφαλείς και σύγχρονοι χώροι που θα φιλοξενήσουν τα προνήπια και τα νήπια.  Δε συζητήθηκε κάποια χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό για την ανέγερση των εκατοντάδων νηπιαγωγείων που χρειάζονται. Δε συζητήθηκε η μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει η Προσχολική Αγωγή σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες σήμερα, δηλ. με 1 εκπαιδευτικό ανά 15 παιδιά καθώς και η πρόσληψη του ειδικού και βοηθητικού προσωπικού .

Η γνωστή, για τις αντιδραστικές της θέσεις, ΚΕΔΕ για μια ακόμα φορά ζήτησε την αναστολή της εφαρμογής του νόμου επικαλουμένη τις ελλείψεις υποδομών και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους. Η ΚΤΥΠ Α.Ε. επικέντρωσε στα γνωστά και υπαρκτά προβλήματα π.χ. έλλειψη οικοπέδων για την ανέγερση νέων διδακτηρίων, ανάγκη χαρακτηρισμού νέων οικοπέδων και η πρότασή της ήταν η επέκταση του απαράδεκτου άρθρου 220 του ν. 4610/2019 που επιτρέπει την τοποθέτηση κοντέινερ ακόμα και σε προαύλια Γυμνασίων και Λυκείων!!

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δίχρονη (άρθρο 33 ν.4521/2018)είχαμε τονίσει τους κινδύνους από την «εφαρμογή» της σε βάθος τριετίας και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η «εφαρμογή» της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στα «προβλήματα που παρέλαβε» και τις «αντικειμενικές δυσκολίες». Επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι για την πολιτική επιλογής της να μην στηρίξει οικονομικά την ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης. Αντί να χρηματοδοτήσουν την άμεση ανέγερση νηπιαγωγείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ψάχνουν προγράμματα τύπου «Φιλόδημος», προγράμματα δηλαδή που δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση την αντικειμενική ανάγκη που υπάρχει σήμερα όλα τα προνήπια – νήπια να είναι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες.  Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί αυτή την τακτική μιας και στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, όπως έχει αναφερθεί και ως τώρα δεν υπάρχει διάψευση, οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν περικοπεί κατά 150.000.000€!!

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ έχει μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Ανέχεται την πολιτική της μηδενικής δαπάνης για το Δημόσιο, την άσχημη πραγματικότητα που υπάρχει με νήπια και προνήπια να φοιτούν στριμωγμένα σε κοντέινερ και υγρά υπόγεια, σε αίθουσες που δεν έχουν καμία σχέση με την ασφαλή παραμονή τους στο Νηπιαγωγείο, με τη μετακίνησή τους από άκρη σε άκρη της πόλης για να βρουν μια θέση, με εμβαλωματικές λύσεις που τελικά στρέφονται ενάντια στα ίδια τα παιδιά  και τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου.

Η ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτική Προσχολικής Αγωγής με αποκλειστικά  κρατική χρηματοδότηση, με εξασφάλιση όλων των κτηριακών αναγκών και των αντικειμενικά αυξημένων αναγκαίων μόνιμων διορισμών Νηπιαγωγών και του ειδικού και βοηθητικού προσωπικού θα κριθεί και κερδηθεί μέσα από τον μαζικό, συλλογικό και αποφασιστικό αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και όλων των εργαζομένων.

ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6/11/2019
Αρ. Πρωτ.: 141

Προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών


Θέμα: «Ορισμός Δικαστικών  αντιπροσώπων (2) στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019»


Κυρίες και κύριοι,

Σας παρακαλούμε να ορίσετε 2 Δικαστικούς Αντιπροσώπους στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογός μας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, από τις 13:00 ως τις 18:00, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5 Αργυρούπολη).Θα υπάρχουν 2 εκλογικά τμήματα του ιδίου συλλόγου με ενιαίο τελικό πρακτικό.

Τα μέλη μας που θα συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες είναι γύρω στα 440.

Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι του εγγράφου ή το κινητό 6945385686 της Προέδρου κ. Αγγελονίδη Χριστίνας.
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας


Αγγελονίδη Χριστίνα                                                  Ξιφαρά Βάνια


Έγγραφο1

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6/11/2019
Αρ. Πρωτ.: 140

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΠΡΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ.

Πέμπτη,  28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019,   Ολυμπίας 5 (5ο ΔΣ Αργ/λης)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ελληνικού-Αργυρούπολης,Αλίμου «ο θουκυδίδης», καλεί όλα τα μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο 5ο Δημοτικό Αργυρούπολης, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 από τις 8.30 π.μ. – 12.30, και σε Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από 13.00 – 18.00. Η θητεία των οργάνων του Σωματείου μας είναι διετής. Για τη μέρα αυτή έχει ζητηθεί συνδικαλιστική άδεια για όσους συναδέλφους είναι μέλη του Συλλόγου, γι' αυτό όλοι πρέπει να είμαστε στη Γ.Σ.! Οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του Συλλόγου ή ανήκουν σε άλλο Σύλλογο, πρέπει την ημέρα αυτή να εργάζονται στα σχολεία τους.

Ημερήσια διάταξη:

  • Εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής.

  • Απολογισμός των αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 88ης Γ.Σ. του Κλάδου.

  • Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. Συλλόγου

  • Οικονομικός απολογισμός Ταμείου και ψήφισή του

  • Κριτική Πεπραγμένων

  • Θέσεις-προτάσεις μελών για τη νέα συνδ. χρονιά - Ψήφιση των προτάσεων – Ψηφίσματα.

  • Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) του Συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση θα ολοκληρωθεί στις 12.30 μ.μ. Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στη 1.00 μ.μ. και θα λήξει 6.00 μ.μ. Η ψηφοφορία γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο παραστατικό, καθώς και την απόδειξη πληρωμής  της συνδρομής μας.

Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, με οποιαδήποτε  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ (μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, συμβασιούχοι αναπληρωτές).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου είναι να πληρώσει τη συνδρομή του μέχρι και τη μέρα της Γ.Σ. Η συνδρομή είναι για τους μόνιμους 25 € (22 για τη ΔΟΕ και 3 για τον Σύλλογο), για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 15 € και μειωμένου ωραρίου 8 ευρώ (και τα 15 και τα 8 αντίστοιχα είναι για τη ΔΟΕ, ο Σύλλογος δεν κρατάει τίποτα από τους αναπληρωτές συναδέλφους).

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας – σαν παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι - έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου. Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν στο Δ.Σ. ως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το μεσημέρι στο email του Συλλόγου ή θα παραδοθούν στην Πρόεδρο του συλλόγου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΜΙΑ ΓΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ, ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ-ΙΣΣΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, παίρνουμε μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του Συλλόγου μας. Το μοναδικό μας όπλο, απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το Σωματείο μας! Το υπερασπιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε σ’ αυτό, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, που οι κυβερνήσεις απεργάζονται τρόπους για το χτύπημα της απεργίας, των συνδικάτων και συνολικά του κινήματος! Συλλογικά αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική!


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                                                      Ξιφαρά ΒάνιαΈγγραφο1

  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη  Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)  ΒάνιαΞιφαρά(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,  31 /10/2019
Αρ. Πρωτ.: 138

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Συνάδελφοι-ισσες

Στις 16 Οκτ. 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης με τους Διευθυντές των  Δημοτικών σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος στράφηκε εναντίον των εκπαιδευτικών και του έργου τους, μιλώντας απαξιωτικά και προσβλητικά για συναδέλφους με αφορμή “καταγγελίες” που δέχεται από γονείς.

Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται από το Δήμαρχο οι συνάδελφοι για όλα τα δεινά του σχολείου. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μέσα σε δύσκολες συνθήκες και απέναντι στα εμπόδια που θέτουν στη λειτουργία των σχολείων και τη μόρφωση των παιδιών οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές δίνουν το καλύτερό της εαυτό στην υπόθεση της μόρφωσης τω μαθητών.

Οι σχέσεις γονιών και εκπαιδευτικών είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και καθορίζονται από συγκεκριμένες λειτουργίες (ενημερώσεις γονέων, συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων, Σχολικά Συμβούλια). Δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο εκάστοτε Δήμαρχος να παρεμβαίνει με τον οποιοδήποτε τρόπο στα ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ανάλογες θέσεις θα μας βρουν απέναντι και δε θα γίνουν αποδεκτές ούτε στον εκπαιδευτικό κόσμο ούτε στην ευρύτερη κοινωνία.

Η ευαισθησία και η μέριμνα του Δημάρχου για τα θέματα της εκπαίδευσης ας επικεντρωθούν καλύτερα στις ενέργειες που πρέπει ο ίδιος να κάνει ώστε να λύνονται τα κτιριακά θέματα των σχολείων και να βελτιώνεται η υγιεινή και καθαριότητα κατά τη λειτουργία των σχολείων και οι συνθήκες σίτισης των μαθητών.

Επίσης όταν αναφέρεται σε ζητήματα της εκπαίδευσης,καλό θα ήταν να καλεί τους αντίστοιχους φορείς (εκπαιδευτικούς συλλόγους,Ένωση γονέων κλπ),  στο Δημοτικό συμβούλιο,όταν μπαίνει ως θέμα συζήτησης «η Παιδεία»,όπως έγινε στις 23/10 και κανένας δεν ενημερώθηκε για να παρευρεθεί και να παρέμβει.

Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές διεκδικούμε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά με σύγχρονες υποδομές, επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που θα μορφώνει και θα στηρίζει όλους τους μαθητές.
 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΒΑΝΙΑ ΞΙΦΑΡΑ

 


 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 28/10/2019
Αρ. Πρωτ.: 137

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΝΑΥΡΙΝΟΥ 13)

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «O ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ » αποφάσισε για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που υπονομεύει τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των μαθητών και των παιδιών μας, ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του στην πανελλαδική σύσκεψη συλλόγων και ΕΛΜΕ στις 3 Νοέμβρη. Πιστεύοντας ότι άλλος δρόμος από τον συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό ταξικό αγώνα όλων των εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα και με κάθε είδους σχέση εργασίας δεν υπάρχει, ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του ΣΕΠΕ « ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης ,δηλώνοντας τη συμμετοχή του συλλόγου μας και καλεί με τη σειρά του τα Δ.Σ των συλλόγων και των ΕΛΜΕ της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24/9, στις 2/10 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα για μισθούς, συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και στις 4/10 στην πανελλαδική κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στην εκπαίδευση, δείχνουν τον δρόμο για αυτή την παραπέρα κλιμάκωση ως απάντηση στην νέα «κανονικότητα» των χιλιάδων κενών, του περιβόητου «νέου Ασφαλιστικού» της ΝΔ και της έντασης των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή μας!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                           Ξιφαρά Βάνια

Έγγραφο1


 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη  Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)  ΒάνιαΞιφαρά(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,  22 /10/2019
Αρ. Πρωτ.: 136

Προς: τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ’ Διευθυνσης ΠΕ Αττικής


ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΔΣ του συλλόγου εκπ/ών ΠΕ «ο Θουκυδίδης», αιτείται συνδικαλιστικής άδειας μιας (1) μέρας, την Πέμπτη 28/11, για την διεξαγωγή Τακτικής Γενικής Συνέλευσης  και εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.Οι προαναφερόμενες διαδικασίες θα λάβουν χώρα στο 5ο ΔΣ Αργυρούπολης-Ολυμπίας 5, από τις 8.30-12.30  η ΓΣ .Θα ακολουθήσουν οι εκλογές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                           ΒΑΝΙΑ ΞΙΦΑΡΑ


Έγγραφο1

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 18/10/2019
Αρ. Πρωτ.: 135

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Καταγγέλλουμε τη νέα Ιμπεριαλιστική Επέμβαση στη  Συρία!

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 9/10/2019 οι λαοί της περιοχής γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος με τη νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Μια εισβολή που ξεκίνησε και γίνεται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της ξεγυμνώνει τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπου επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ως «περιστέρια της Ειρήνης». Αποκαλύπτεται το μέγεθος των κινδύνων εμπλοκής του ελληνικού λαού με τη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.

Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και θύματα που προκαλεί στη Συρία, μπορεί να γίνει η αρχή ενός ντόμινο φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό του λαού της Συρίας, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κουρδικούς πληθυσμούς, που στοχοποιούνται και γίνονται πιόνι στα ιμπεριαλιστικά παζάρια. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους και απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και παροχή κάθε διευκόλυνσης ώστε να πάνε στη χώρα που επιθυμούν με πρώτιστο ζήτημα την επανένωση οικογενειών που τα μέλη τους είναι διασκορπισμένα λόγω των πολέμων! Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών τη διέξοδο μπορεί να τη δώσει ο αγώνας των λαών.

  • Καμία Συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών!

  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα! Να ακυρωθεί η νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδος για τις βάσεις!

Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών ενάντια στη συμφωνία αυτή στο link:

https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/

ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

Last Updated (Monday, 21 October 2019 17:50)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη,  20/10/2019
Αρ. Πρωτ.: 134

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Να σταματήσει η δίωξη ενάντια στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το  “Δίκτυο Σπάρτακος”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «ο Θουκυδίδης», ζητά να ανακληθεί άμεσα η μήνυση κατά των  μελών του “Δίκτυο Σπάρτακος” με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση» από εν ενεργεία αξιωματικό του ελληνικού στρατού για τον οποίον υπήρξαν δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ‘’Σπάρτακος’’, και να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο στο οποίο γίνονται  κάποιες από τις καταγγελίες στρατευμένων και των οικογενειών τους.

Ο απώτερος στόχος είναι τόσο η φίμωση των δημοσιευμένων καταγγελιών για την κατάσταση στο στρατό, των προβλημάτων των στρατευμένων και του κινήματος αλληλεγγύης μέσα κι έξω από το στρατό, όσο και η εξαφάνιση του αντιπολεμικού ρεύματος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας θέλοντας τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων.

Οι νέοι στρατευμένοι και οι οικογένειές τους υποφέρουν βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και δαπανώντας τεράστια ποσά στην διάρκεια των εννιά μηνών, για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, σε διατροφή, ρουχισμό, μεταφορικά έξοδα κατά την περίοδο της στρατιωτικής τους θητείας.

Έχουν, λοιπόν, κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, να αγωνίζονται, να ορθώνουν το ανάστημα τους, να διεκδικούν συλλογικά τη λύση σε κάθε πρόβλημα, να μην ανέχονται να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Πολλά είναι τα παραδείγματα, όπου η σθεναρή στάση των φαντάρων στην αναφορά έχει δώσει λύσεις, έχει αποσπάσει κατακτήσεις.

Ως εκπαιδευτικοί, ως γονείς νέων στρατευμένων είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και απέναντι σε κάθε προσπάθεια δίωξης και φίμωσης των φωνών αντίστασης και διεκδίκησης.

Παράλληλα, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια τόσο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή και τη δολοφονική πολιτική που αιματοκυλά λαούς και προκαλεί τον ξεριζωμό και την προσφυγιά όσο και στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας .

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη αγωνιστή

μέσα και έξω από τις πύλες των στρατοπέδων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                            ΒΑΝΙΑ ΞΙΦΑΡΑ

 

Έγγραφο1


Last Updated (Thursday, 24 October 2019 09:30)

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara