Ο καιρος
Who's Online
We have 42 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

theater
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε                 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                            
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 14- 1 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 67

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με μια πινελιά πολιτισμού , εμπλουτίζοντας τη σύνθετη  καθημερινότητά μας με δοκιμασμένες στο χρόνο αξίες  μέσα από την ΤΕΧΝΗ, με την προσπάθεια δημιουργίας της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ μας ΟΜΑΔΑΣ και του εργαστηρίου ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Σύντομα θα γίνει προσπάθεια και για τη λειτουργία ομάδας ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ  των παραπάνω  προσπαθειών θα εξαρτηθεί από την ανταπόκρισή σας και την προσφορά όσων συναδέλφων μπορούν να βοηθήσουν. Έτσι

1)Την Τετάρτη,  23 του Γενάρη, στο χώρο των Γραφείων του Συλλόγου μας, δηλαδή στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7), στις 6μ.μ,θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της Θεατρικής μας Ομάδας. Με τη βοήθεια του συναδέλφου δασκάλου Θανάση Καραγιάννη, αλλά και των συναδέλφων μας της Θεατρικής Αγωγής φιλοδοξούμε να «ανεβάσουμε» την παράσταση του Ιακ. Καμπανέλη «Το Μεγάλο μας  τσίρκο». Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας της ομάδας, καθώς και ο τόπος, θα αποφασιστούν στην πρώτη αυτή συνάντηση.

2) Τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, στις 8μ.μ., στα Γραφεία του Συλλόγου, με τη βοήθεια του συναδέλφου δασκάλου Ανδρέα Κατσικούδη  « θα στηθεί»  το Εργαστήρι  Φωτογραφίας. Τα μαθήματα θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία, διευκρίνιση, αλλά και πρόταση μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ, οι οποίοι ενημερώνουν τις σχολικές σας μονάδες                                                .

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12-12- 2012
Αρ. Πρωτ.: 61

 1. 1. Μέλη του Συλλόγου
 2. 2. ΔΟΕ

 

 

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η μείωση της συνδρομής προς τη ΔΟΕ στα 20 ευρώ για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές και στα 10 Ευρώ για τους ωρομίσθιους αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας, που επικαιροποιήθηκε και στην πρόσφατη Γενική συνέλευση, στις 30/11/12.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει (53/3-12-12) το Δ.Σ του Συλλόγου μας για τρίτη συνεχή χρονιά αποφάσισε να μην έχει έσοδα από τη συνδρομή των μελών του και να αποδώσει ολόκληρο το ποσό της ετήσιας συνδρομής, για το 2012-2013, στη ΔΟΕ.(για τους μόνιμους και αναπληρωτές  27 Ευρώ,  για τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου 10 ευρώ.)

Κατανοούμε απόλυτα τη δυσκολία του καθενός να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση αυτή. Το υπόλοιπο του Ταμείου του Συλλόγου μας δεν μας επιτρέπει την εκ νέου κάλυψη της διαφοράς των 7 ευρώ. Η μόνη διευκόλυνση που μπορεί να γίνει είναι, ύστερα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της κάθε σχολικής μονάδας, το ποσό να δοθεί σε δύο δόσεις μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου  του 2013.

Επισυνάπτουμε το τελευταίο έγγραφο της ΔΟΕ σχετικά με τη δήλωση του αριθμού των μελών των Συλλόγων για ενημέρωσή σας και παρακαλούμε να συμπληρώσετε έγκαιρα τις καταστάσεις που σας έχουμε στείλει, ώστε να ανταπεξέλθουμε στην καταστατική αυτή υποχρέωσή μας προς τη ΔΟΕ.

syllogos_ds

 

 

 

 doe

Αθήνα   10/12/2012

Προς τους

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 

 

Υπενθύμιση

Συνάδελφοι,

Η χρέωση των μελών του κάθε Συλλόγου γίνεται από το λογιστήριο της ΔΟΕ σύμφωνα με τo άρθρο 8 του καταστατικού, όπου αναφέρεται, πως οι Σύλλογοι πρέπει να αποστείλουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2012 καταστάσεις μελών ανά σχολείο και στη συνέχεια να γνωστοποιούν στη ΔΟΕ κάθε νέα εγγραφή ή διαγραφή.

Σε περίπτωση που δεν αποσταλούν καταστάσεις εντός της προθεσμίας, η νέα χρέωση θα γίνει με βάση τον προηγούμενο αριθμό μελών.

Επειδή έχει παρατηρηθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις το φαινόμενο, ενώ δεν έχουν σταλεί ονομαστικές καταστάσεις έγκαιρα, να ζητείται αναπροσαρμογή των μελών λίγες μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, παρακαλούμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει το καταστατικό γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια αντικαταστατικής ερμηνείας.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Last Updated (Thursday, 13 December 2012 20:07)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 7- 12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 59

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλλευσης , στις 29/11, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Βρισκόμαστε στις αρχές του Δεκέμβρη και ακόμη ‘εκκρεμεί’ η ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων παράλληλης στήριξης. Η μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων συνεχίζει να είναι θεσμικά στον αέρα, αφού κράτος, περιφέρεια και δήμοι αδιαφορούν για το μεγάλο αυτό θέμα και μετατοπίζουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Το υπουργείο Παιδείας με νέο πολυνομοσχέδιο, που τέθηκε ήδη σε διαβούλευση, δίνει το τελικό χτύπημα στη Δημόσια Ειδική Αγωγή (Ε.Α.) εγκαινιάζοντας καινούριους Καιάδες για τους μαθητές με αναπηρία, αφού ουσιαστικά κλείνουν τα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες «ενσωματώνονται» στα γενικά σχολεία, χωρίς την κατάλληλη υποδομή και ειδικό προσωπικό. Καταργείται η Διεύθυνση Ειδικής αγωγής.

Από τους πρώτους φορείς που συγχωνεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά οι 21 ήταν ιδρύματα και νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με την ειδική αγωγή.

Οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση, η ακαταλληλότητα των σχολικών κτηρίων, οι ανύπαρκτοι διορισμοί της φετινής χρονιάς, η «αποψίλωση» των ΚΕΔΔΥ από τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για να μπορέσουν να παράξουν έργο αντίστοιχο των αναγκών των περιοχών που καλύπτουν, τα 25αρια τμήματα που με ζήλο προάγει το υπουργείο παιδείας, οι καταργήσεις, υποβιβασμοί και συγχωνεύσεις γενικών και ειδικών σχολείων, η ακύρωση της μεταφοράς μαθητών των ειδικών σχολείων, δημιουργούν ένα εκρηκτικά επικίνδυνο τοπίο για την ασφάλεια πρωτίστως των μαθητών. Αυτή η πολιτική και τα μέτρα, έχουν σαν στόχο οι γονείς ΞΑΝΑπληρώνουν από την τσέπη τους την εκπαίδευση των παιδιών τους ή και την παράλληληξ στήριξη και το κράτος απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις του.

Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να περάσει αυτός ο αντιπαιδαγωικός αυτός Καιάδας.

 • Να μη βρεθεί μαθητής με ειδικές ανάγκες εκτός του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.
 • Να γίνουν τώρα μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και πρωτίστως στην ειδική αγωγή.
 • Να καλυφτεί ΤΩΡΑ το σύνολο των αιτημάτων για δημόσια παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία μας.
 • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (15 μαθητές σε νηπιαγωγείο, Α. και Β δημοτικού, 20 μαθητές στις μεγαλύτερες τάξεις).
 • Να καλυφτούν από το κρατικό προϋπολογισμό με έκτακτο κονδύλι οι θεραπείες των μαθητών που οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι.
 • Δωρεάν σχολικές μεταφορές, πρώτα απ΄ όλα στα ειδικά σχολεία 
 • Να αποσυρθεί το «νέο» ν/σ Ε.Α.
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: ΚαμαρινούΚυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 58

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλλευσης του Συλλόγου, στις 29/11/ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (επικαιροποίηση θέσεων)

Στόχος της κυβέρνησης, Ε.Ε.-ΔΝΤ είναι να γίνουν 150 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015, 15 χιλιάδες απολύσεις  μέσα στο 2012. Η αξιολόγησή τους είναι ο φερετζές του ταξικού σχολείου και των απολύσεων.

Με την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων  και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και ΕΕ., στην υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών και στο πιάσιμο του στόχου των απολύσεων.

Προβάλλουν την ιδέα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας για να κάμψουν τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών και να  πείσουν ότι το όλο εγχείρημα συνδέεται με την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Οι πραγματικοί τους στόχοι φαίνονται στα έντυπα αυτοαξιολόγησης: η κατηγοριοποίηση σχολείων, η χρηματοδότηση ανάλογα με τους δείκτες αξιολόγησης, το κλείσιμο σχολικών μονάδων και η εισαγωγή χορηγών. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία της δικής μας αυτοαξιολόγησης που αποτελεί σύνδεση του μισθού-αξιολόγησης και απολύσεις.

 

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Να ματαιώσουμε τις «επιμορφώσεις».

 

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για το ρόλο της ΔΟΕ. Ο γραφειοκρατικός, κυβερνητικός και κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός προχωρά ένα βήμα παραπέρα : προτείνει ΚΑΙ τρόπους στο Υπουργείο για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή η αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς, θέτοντας τις «προϋποθέσεις επιτυχίας» για την αποδοχή της αξιολόγησης από τη βάση των εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωσή τους υποδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός κλίματος συναίνεσης και αποδοχής της αξιολόγησης «τόσο από την πλευρά των αξιολογητών, όσο και των αξιολογούμενων» (5/3/2012). Δηλαδή, όχι μόνο συμπράττουν με τους διαχρονικούς στόχους κυβερνήσεων, Ε.Ε και ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση σχολείων και  εκπαιδευτικών, αλλά κόπτονται να εξασφαλίσουν τρόπους ώστε αυτή να έχει την αποδοχή των εκπαιδευτικών, να εφαρμοστεί και να πετύχει.

 • Ø Καταγγέλλουμε τη στάση του γραφειοκρατικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΔΟΕ και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ορθώσουν πύργο ατίθασο αντίστασης σε κάθε  σχολείο για να μην περάσει η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
 • Ø Να ακυρωθούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια της αξιολόγησης. Κανένας εκπαιδευτικός στις «επιμορφώσεις» της σφαγής. Κανένας συνάδελφος μέντορας - αξιολογητής. Διαγραφή από τους συλλόγους όσων στελεχών εκπαίδευσης και διευθυντών συμμετάσχουν ως αξιολογητές σε διαδικασία αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. 

  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΛΕΥΣΗΣ, στις 29/11,

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ 

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 57

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική, αντιδημοκρατική οργάνωση-συμμορία ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση του συστήματος.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων πραγματοποιείται όταν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννάει η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Τότε αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.

Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες και  μετατρέπονται σε μεσάζοντες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς, ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το "προσόν" να είναι ‘Έλληνες(!).

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στα μάτια των εργαζομένων. Και εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παλέψουμε για την ολόπλευρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους, ιδιαίτερα απέναντι στη νέα γενιά , στο μυαλό της οποίας στοχεύουν χύνοντας το φασιστικό τους δηλητήριο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με τρομοκρατικές επιθέσεις και αντικομουνιστική υστερία  επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά τους εργαζόμενους.. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις δρουν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους κλπ, ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Να τους σταματήσουμε. Να τους ξεσκεπάσουμε στη «βιομηχανία» ενοχοποίησης και κατασκευής "ευάλωτων" στόχων. Σήμερα είναι ο μετανάστης, αύριο ο δημόσιος υπάλληλος, μεθαύριο ο μικροπωλητής... αρκεί να μη φταίει ποτέ ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο επιχειρηματίας. Είναι δεδομένο ότι κάπου σε αυτή τη λίστα είμαστε όλοι.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας στα σωματεία και στις γειτονιές, στην αλληλεγγύη στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας και στη γνώση  ότι όταν αποφασίσει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του δεν μπορεί να τον σταματήσουν ούτε οι εργοδότες και το κράτος τους, ούτε οι παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή(2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 56

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

3. Δήμοι: Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή, μπορεί να κωδικοποιηθεί στα παρακάτω::

 • Ø Πάνω από 60.000 προνήπια και πολλά νήπια βρίσκονται έξω από τη δημόσια Προσχολική Αγωγή κάθε χρόνο.
 • Ø Δε γίνεται καμία προσπάθεια από τις κυβερνήσεις, το Υπουργείο και τους δήμους για εξασφάλιση χώρων ή κτηρίων για ίδρυση και στέγαση νέων Νηπιαγωγείων ή τμημάτων τους, ώστε να καλυτερέψει η κατάσταση.
 • Ø Προετοιμάζεται το έδαφος για να  εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και στο Νηπιαγωγείο, με ωράριο 8 π.μ. - 2 μ.μ. για όλα τα νήπια, αρχής γενομένης από τα κλασσικά Νηπιαγωγεία. Κάτι τέτοιο εντατικοποιεί πλήρως το Νηπιαγωγείο, στο πλαίσιο του νέου σχολείου και ταυτόχρονα εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους για το μη θεσμοθετημένο ωράριο των Νηπιαγωγών.
 • Ø Η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών και η υποβάθμιση της δουλειάς τους είναι συνεχής. Την εντείνουν ακόμη περισσότερο:

- η εντατικοποίηση της δουλειάς της Νηπιαγωγού, λόγω παραπέρα σχολειοποίησης-εντατικοποίησης της Π.Α. κατά την  εφαρμογή του νέου αναλυτικού προγράμματος.

- η μεγάλη μείωση λειτουργικών δαπανών, η οποία αφορά την  οικονομική αφαίμαξη της δημόσιας εκπαίδευσης και αντανακλάται ιδιαίτερα στην Προσχολική Αγωγή, η υποχρηματοδότηση της οποίας ήταν σχεδόν κανόνας.

-η τεράστιες  ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό και νηπιαγωγούς της παράλληλης στήριξης.

Καταδικάζουμε τη γενικότερη  αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υποβαθμίζει παραπέρα και την Π.Α. και απαιτούμε:

¨                      Όχι στη σχολειοποίηση-εντατικοποίηση της Προσχολικής Αγωγής. Θέλουμε Προσχολική Αγωγή που να απαντά ολοκληρωμένα στην ψυχοσωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας, καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους.

¨                      Καθιέρωση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, με την αποκλειστική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

¨                      Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της Π.Α. και σε όλη την εκπαίδευση.

¨                      Ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας για την κάλυψη όλων των αναγκών. Απαιτείται άμεσα η ίδρυση τουλάχιτον δύο νέων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας (1 στον Άλιμο και 1 στην Αργυρούπολη)

¨                      Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας κατάλληλης υποδομής για την Προσχολική Αγωγή σε κτηριακό, παιδαγωγικό, εποπτικό και υλικοτεχνικό επίπεδο.

¨                      Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των νηπιαγωγών για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

¨                      Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της/του Νηπιαγωγού με βάση το αίτημα : Εξίσωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής  με το ωράριο των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Καμία επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, πέραν του 8:15΄ π.μ. – 12:15΄ μ.μ. για τα κλασικά και 8:00΄ – 15:45΄ για τα ολοήμερα. Να μην εφαρμοστεί η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. Να μην εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία.

¨                      15 παιδιά ανά τμήμα. Ίδρυση τμημάτων ένταξης νηπίων ανά συγκρότημα και όσων ειδικών Νηπιαγωγείων χρειάζονται, για να απορροφηθούν όλα τα νήπια – προνήπια με ειδικές ανάγκες.

¨                      Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών (αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

¨                      Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

¨                      Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Διορισμός μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμων, καθαριστριών).

¨                      Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Καμία αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

¨                      Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6-12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 55

1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

3. Δήμοι: Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γ.Σ του Συλλόγου μας, στις29/11, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ – ΝΕΡΟΥ – ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΟΤΕ. 

Απαλλαγή πληρωμής σχολείων σε λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού, φυσικού αερίου, ΟΤΕ. Δωρεάν νερό, ρεύμα, τηλέφωνο/τηλεπικοινωνίες και πετρέλαιο στα σχολεία.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» απαιτεί ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

 • Οι σχολικές επιτροπές να αποδεσμευτούν και να απαλλαγούν από την πληρωμή των λογαριασμών σε νερό, ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες. Δωρεάν νερό, ρεύμα, τηλέφωνο / τηλεπικοινωνίες και πετρέλαιο στα σχολεία.
 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Κατάργηση του ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.
 • Τα χρέη τους διαγράφονται αναδρομικά. Οι Δήμοι να αναλάβουν την κάλυψη αυτών των δαπανών των σχολείων, για τις οποίες απαιτείται 100% πλήρης κρατική χρηματοδότηση.
 • Δε δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από το κράτος για τα σχολεία. Να υπάρξει άμεσα έκτακτη επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 3- 12 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 5
4

ΠΡΟΣ:     Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Νίκαιας

ΔΟΕ

Μέλη μας.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης» ψήφισε τα παρακάτω  δύο ψηφίσματα σχετικά με το ζήτημα της μη στήριξης συναδέλφων του συλλόγου σας από τη ΔΟΕ.

 1. « Ο Σύλλογος «Θουκυδίδης» αποδοκιμάζει τη στάση της ΔΟΕ στο ζήτημα της μη στήριξης των συναδέλφων της Νίκαιας.

Η ΔΟΕ, οφείλει να ακούσει επιτέλους τη φωνή της βάσης, να εναρμονιστεί με τους καιρούς, να σταματήσει τη γραφειοκρατική αντίληψη στη λειτουργία της και να γίνει Ομοσπονδία του κάθε συναδέλφου.» και

 1. Το παραπάνω ψήφισμα συμπληρώθηκε με την επισήμανση:

«Η μείωση της συνδρομής στα 20 Ευρώ για τους μόνιμους, 10 Ευρώ για τους αναπληρωτές και 5 ευρώ για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου αποτελεί επιτακτική ανάγκη σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν πληγεί από την αντιλαϊκή θύελλα»

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας

                                  Κυριακή Καμαρινού syllogos  Χριστίνα Αγγελονίδη

Last Updated (Saturday, 08 December 2012 22:48)

 Last Updated (Saturday, 08 December 2012 21:16)

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara