Ο καιρος
Who's Online
We have 22 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 1-04 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 98

 1. Μέλη του Συλλόγου
 2. Σύλλογοι Εκπ/κών ,
 3. ΔΟΕ

Απόφαση Δ.Σ του συλλόγου μας σχετικά με  την Πανελλαδική Συνάντηση Νηπιαγωγών, στις 7/4/2013

 

Σε μια περίοδο που τσακίζονται ζωές και δικαιώματα πρέπει να δυναμώσει η ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Πρέπει να γίνεται πράξη κάθε μέρα το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν». Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική.

Οργανωτής της πάλης και του αγώνα πρέπει να γίνουν τα σωματεία μας, με τη μαζική συμμετοχή όλων των μελών τους στην λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων.

Τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε κλάδου πρέπει να γίνονται αντικείμενο συζήτησης στους τόπους δουλειάς, στα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων σωματείων, στην Ομοσπονδία. Εκεί και μόνο εκεί πρέπει, να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική δράση και κλιμάκωση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αναδειχθεί το ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα κάποιος κλάδος και ταυτόχρονα να σφυρηλατείται η ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, η συμμαχία τους με τους εργαζόμενους του Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική. Μόνο με δυνατή λαϊκή συμμαχία και κίνημα μπορεί ο αγώνας σήμερα να γίνει αποτελεσματικός. Άλλωστε, το ίδιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζουν σήμερα και άλλες ειδικότητες ή μπορεί να το αντιμετωπίσουν άμεσα στο μέλλον.

Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφασίζει να στείλει εκπρόσωπό του στην πανελλαδική συνάντηση των νηπιαγωγών, ώστε στη συνέχεια να μεταφέρει στο Δ.Σ. τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη συνάντηση αυτή και να ενημερώσει τους συναδέλφους. Η τοποθέτηση της εκπροσώπου θα είναι βάσει των θέσεων του Συλλόγου μας για την Προσχολική αγωγή.

Το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει στη συνέχεια ξεχωριστή συνεδρίαση με θέμα την Προσχολική Αγωγή και τα προβλήματα των συναδέλφων νηπιαγωγών, θα καθορίσει τη δράση του.

Ξεκαθαρίζουμε ότι σαν Δ.Σ. δεν δεχόμαστε κανένα συνδικαλιστικό υποκατάστατο, κανένα συντονιστικό που θα υποκαθιστά, θα καπελώνει τα σωματεία και τις αποφάσεις τους. Κέντρο και πυρήνας του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλος από τα Α/θμια σωματεία.

syllogos_ds

 

 

 

 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

1. Πλαίσιο πάλης

Στα πλαίσια της αντιλαϊκής θύελλας που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι, σίγουρα η Εκπαίδευση δε θα μπορούσε να αποτελεί όαση, πόσο μάλλον η Π.Α. που διαχρονικά παραμελείται. Από το 2006, που καθιερώθηκε η μονοετής υποχρεωτική Π.Α., ως σήμερα η απόφαση αυτή έχει μείνει στα χαρτιά. Στην ουσία μπήκαν τα νήπια στα Νηπιαγωγεία, κι όχι όλα γιατί πολλά απ' αυτά γεμίζουν τις αίθουσες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, και βγήκαν σχεδόν όλα τα προνήπια, τα οποία έγιναν βορρά των ιδιωτών. Ταυτόχρονα η υποδομή παραμένει πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες και σε πολλές περιπτώσεις είναι υποτυπώδης.

Αυτοί που τσακίζουν τη ζωή μας, Ε.Ε.- Τρόικα και κυβερνήσεις και όσοι σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο τους στηρίζουν ή και τους ανέχονται, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δε θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για την Αγωγή και τη Μόρφωση των παιδιών μας. Αντίθετα προωθούν αλλαγές που κάνουν τη δημόσια εκπαίδευση φτηνή για το κράτος, ακριβή για τη λαϊκή οικογένεια, κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις και αντικαθιστούν τη μόρφωση με φτηνές ληξιπρόθεσμες δεξιότητες, για να γίνουν αύριο τα παιδιά μας φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς απαιτήσεις για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και μετά απ΄ αυτήν.

Στην κατεύθυνση αυτή προωθούνται αλλαγές στην Π.Α., το "νέο" Νηπιαγωγείο, που συνδέονται με τις γενικότερες αλλαγές στην εκπαίδευση, συνδέονται με το νέο σχολείο της αγοράς, της ημιμάθειας και της διαφοροποίησης όπου θα αλωνίζουν οι επιχειρήσεις. Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών η Π.Α. τείνει να χάσει το ρόλο της Αγωγής και να σχολειοποιηθεί-εντατικοποιηθεί πλήρως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του νηπίου αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών. Επιπλέον γίνεται στροφή στις δεξιότητες αντί για γνώση και στην αλόγιστη χρήση των Η/Υ παρά τις επιστημονικές ενστάσεις που υπάρχουν για την πλατιά χρήση τους στην ηλικία αυτή.

Με εργαλείο την αξιολόγηση (αλλά και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό τους οπλοστάσιο, πειθαρχικό, Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα...):

 • Θα επιταχύνουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην Π.Α. με το "νέο" νηπιαγωγείο.
 • Θα κατηγοριοποιήσουν νηπιαγωγεία, νηπιαγωγούς και προνήπια-νήπια.
 • Θα τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών και θα κάνουν απολύσεις.

Η κατάσταση στην Π.Α. μπορεί να κωδικοποιηθεί στα παρακάτω::

 • Ø Πάνω από 60.000 προνήπια και πολλά νήπια βρίσκονται έξω από τη δημόσια Π.Α. Παρά την καπιταλιστική κρίση και τη μείωση των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου στα ιδιωτικά σχολεία, πολλοί γονείς που έχουν νήπια και προνήπια είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά για να μπορούν να δουλεύουν ή να βγουν προς αναζήτηση δουλειάς.
 • Ø Δε γίνεται καμία προσπάθεια από τις κυβερνήσεις, το ΥΠΔΒΜΘ και τους δήμους για εξασφάλιση χώρων ή κτηρίων για στέγαση Νηπιαγωγείων ή τμημάτων τους, ώστε να καλυτερέψει η κατάσταση.
 • Ø Προωθούν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και στο Νηπιαγωγείο, δηλ. το "νέο" νηπιαγωγείο, με ωράριο 8 π.μ. - 2 μ.μ. για όλα τα νήπια, αρχής γενομένης από τα κλασικά Νηπιαγωγεία και περιεχόμενο βασισμένο στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Κάτι τέτοιο εντατικοποιεί-σχολειοποιεί πλήρως το Νηπιαγωγείο και εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους για το ωράριο των Νηπιαγωγών, που, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση "...κατά τον ίδιο τρόπο με κείνο των δασκάλων".
 • Ø Η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών και η υποβάθμιση της δουλειάς τους είναι συνεχής: Το ωράριο των νηπιαγωγών θα θεσμοθετηθεί αυξημένο, με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, αν εφαρμοστεί το ΕΑΕΠ και στα Νηπιαγωγεία και με δεδομένη την αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο και στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ από 2,5 ως 10 ώρες.  Αυξάνει η πίεση για εφαρμογή της πρωινής ζώνης 7 - 8 π.μ.. Εντατικοποίηση της δουλειάς της Νηπιαγωγού, λόγω παραπέρα σχολειοποίησης-εντατικοποίησης της Π.Α., στην οποία θα συμβάλλει και το νέο αναλυτικό πρόγραμμα (με βάση το οποίο π.χ. σε 8 πεδία προτείνονται 160 δράσεις!) και "προτάσεις" για εισαγωγή βιβλίων στα Νηπιαγωγεία. Υποβάθμιση της υποδομής. Κτηριακός μεσαίωνας! Τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικού υλικού. Μεγάλη μείωση λειτουργικών δαπανών που αντανακλάται στην Π.Α. Ο κατάλογος είναι μακρύς.
 • Ø Άμεση κι έμμεση πίεση Σχολικών Συμβούλων και Διοικήσεων για εγγραφή πέρα των 25 Νηπίων, σε κλασικά και ολοήμερα τμήματα, και πολλές φορές ωμή παρέμβαση για απορρόφηση παιδιών ημετέρων.

Καταδικάζουμε τη γενικότερη  αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υποβαθμίζει παραπέρα και την Π.Α. και απαιτούμε:

¨   Όχι στη σχολειοποίηση-εντατικοποίηση της Π.Α. Όχι στο "νέο" νηπιαγωγείο. Θέλουμε Π.Α. που να απαντά ολοκληρωμένα στην ψυχοσωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους. Καθιέρωση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, με την αποκλειστική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Όχι στην αποκέντρωση Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας – κατάργηση των νόμων 2218 και 2240 και του Καλλικράτη. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της Π.Α. και σε όλη την εκπαίδευση. Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

¨   Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας κατάλληλης υποδομής για την Π.Α. σε κτηριακό, παιδαγωγικό, εποπτικό και υλικοτεχνικό επίπεδο. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των νηπιαγωγών για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

¨   Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της/του Νηπιαγωγού με βάση το αίτημα: Εξίσωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών Π.Ε. με το ωράριο των εκπαιδευτικών της Δ.Ε. Άρα καμία επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, πέραν του 8:15΄ π.μ. – 12:15΄ μ.μ. για τα κλασικά και 8:00΄ – 15:45΄ για τα ολοήμερα. Να μην εφαρμοστεί η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. Να μην εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Π.Α.

¨   15 παιδιά ανά τμήμα. Ίδρυση τάξεων ένταξης νηπίων ανά συγκρότημα και όσων ειδικών Νηπιαγωγείων χρειάζονται, για να απορροφηθούν όλα τα νήπια – προνήπια με ειδικές ανάγκες. Κατάργηση του νόμου 4115/13 και του άρθρου 39 που διαλύει τη δημόσια Ειδική Αγωγή.

¨   Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών (αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή νηπιαγωγού και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Διορισμός μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμων, καθαριστριών).

¨   Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Όχι στο "νέο" νηπιαγωγείο. Καμία αξιολόγηση. Καμία καταγοριοποίηση σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών. Καμία απόλυση! Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στην πράξη με όρους μαζικού κινήματος (αποφάσεις Γ.Σ., Συλλόγων Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Διδασκόντων...). 

¨   Κατάργηση του νόμου 4024/2011 για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Μισθός που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55 για τη γυναίκα και στα 60 για τον άντρα. Επίδομα Προϊσταμένων Νηπ/γείων ίσο με υποδιευθυντή δημοτικού.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!]

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης»                       Αρ.Πρωτ. 97

Αργυρούπολης- -Ελληνικού-Αλίμου                                                       11/3/2013

Κυκλάδων7 Αργυρούπολη                                                                    Προς τα μέλη του

Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)                                   Συλλόγου μας.

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686                                     ΔΟΕ
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Θέμα : Άλλο ένα ερωτηματολόγιο ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Ένα νέο ερωτηματολόγιο, μετά τη συντριβή της απόπειρας του ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση πριν από λίγο καιρό (κλειδάριθμοι κλπ), επαναφέρει η κυβέρνηση και μάλιστα με τόσο σύντομη διαδικασία (μόλις δύο ημερών!!! Μέχρι τις 13/3), που κυριολεκτικά βγάζει μάτι για τις κάθε άλλο παρά αγαθές προθέσεις…. στη «μελέτη και αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας των πράξεων για το «Νέο Σχολείο» και εκτίμηση των επιπτώσεων τους, τόσο ως προς την πορεία αύξησης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, όσο και ως προς την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής».

Το  ερωτηματολόγιο «έχει ανατεθεί» στην (ιδιωτική) εταιρεία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε. Απαιτείται η συμπλήρωσή του από το Διευθυντή του σχολείου, καθώς και η ενημέρωση και η συμπλήρωσή του από  εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο  Γονέων με τη γνωστή πια μορφή της χρήσης κλειδαρίθμου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο σημαίνει αποδοχή των λεγόμενων «δράσεων» του «Νέου Σχολείου», δια μέσω των οποίων  σμπαραλιάστηκαν οι εργασιακές μας σχέσεις (εκπαιδευτικοί τεσσάρων κατηγοριών), διαφοροποιήθηκαν και θα διαφοροποιηθούν ακόμη περισσότερο τα σχολεία με την είσοδο διαφόρων αμφιλεγόμενων «καινοτόμων» προγραμμάτων, δια μέσω των οποίων ολόκληρη η σχολική κοινότητα (εδώ χωράει και η γνώμη-τσέπη του γονιού) καλείται  να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και η οποία θα «αυτοαξιολογείται» στη συνέχεια κατά πόσο κατάφερε να βρει τους απαραίτητους για τη λειτουργία της πόρους.

Η θέση του Συλλόγου μας κατά της κάθε μορφής ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, της αγοράς και της αμάθειας, είναι ξεκάθαρη. Έχει επικυρωθεί από πολλές Γενικές Συνελεύσεις και επικαιροποιηθεί στις τελευταίες δύο. Θέση για τα ερωτηματολόγια έχει πάρει πρόσφατα και η ΔΟΕ.

 

Με βάση αυτές τις αποφάσεις:

Ä Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μη συμπληρώσουν και να μη μοιράσουν κανένα ερωτηματολόγιο.

Ä Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μείνουν απαθείς κι ακλόνητοι απέναντι στις όποιες πιέσεις. Οι πιέσεις αυτές θα πέσουν στο βρόντο όπως έπεσαν όλες οι μέχρι τώρα πιέσεις για αυτοαξιολόγηση, αξιολόγηση πιλοτικών προγραμμάτων κτλ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου

 

Σας καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση του Συλλόγου μας για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, στα τέλη του Μάρτη ή την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη. Οι ομιλητές και το πρόγραμμα θα σας ανακοινωθούν εγκαίρως.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ

ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΙ.

 syllogos_ds

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)              Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6/03/13                                      αρ.πρωτ.96

Προς: 1.Μέλη Συλλόγου

2.ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ

Αργυρούπολη, 5- 03 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 91

ΠΡΟΣ:     ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ΄Δ/νση Π.Ε. Αθηνών

Δήμοι Αργυρούπολης-Ελληνικού-Αλίμου

Ενώσεις Γονέων

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων να μην επιτρέψει σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ να είναι υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ.

Το επιχείρημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ότι η συνάδελφος, η οποία ζει, δρα συνδικαλιστικά και έχει οργανική θέση στην Ικαρία, είναι προσωρινά αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Θεωρούμε ότι οι αποσπασμένοι συνάδελφοι έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν κανονικά στα σωματεία τους και στις αρχαιρεσίες, έχουν υποχρέωση να μην αποκόπτονται από τον κλάδο και τους αγώνες του.

Πόσο μάλλον όταν έχουν οργανική θέση σε κάποιο σχολείο της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ και φυσικά δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από άλλη ΕΛΜΕ.

Θεωρούμε ότι το να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να είναι μέλος και να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες, μόνο και μόνο επειδή ασκεί το δικαίωμά του να αποσπαστεί σε κάποιο κόμμα, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους!

Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές!

Ρίχνουν νερό στον μύλο των αντεργατικών σχεδιασμών της τρικομματικής συγκυβέρνησης, χτυπούν όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, χτυπούν όλους τους συναδέλφους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μεθοδεύει το χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών και της δυνατότητας των κομμάτων να έχουν στη διάθεσή τους αποσπασμένους εργαζόμενους, όπως εξάλλου προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη.

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να διαγραφούν από τα σωματεία και όλοι οι συνδικαλιστές που είναι αποσπασμένοι στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ… και έχουν συνδικαλιστική άδεια!

Τέτοια πράγματα σίγουρα θα τα ζήλευε ακόμα και ο Βρούτσης!

Καλούμε τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας- Φούρνων να ανακαλέσουν την επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα απόφασή τους.

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ–ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο Θουκυδίδης» 95/6-03-2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η του Μάρτη δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Δεν είναι μια ακόμη ημέρα από το παραγεμισμένο με «παγκόσμιες ημέρες» ημερολόγιο. Κατακτήθηκε και γιορτάστηκε πολύ πριν το  1977, όταν  ο ΟΗΕ κάλεσε  κάθε χώρα να αφιερώνει αυτή την ημέρα στα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν. Για τις Ελληνίδες αγωνίστριες που έδωσαν  αργότερα το δικό τους παρόν σε όλους τους αγώνες του λαού μας, σε όλες τις ιστορικές περιόδους της χώρας μας, θυσιάζοντας κάποιες ακόμη και τη ζωή τους.

 

Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους από την καπιταλιστική εργοδοσία και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους.

 

Είναι μέρα – δίδαγμα για τη δική μας και τις μελλοντικές γενιές, που μας δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν και που μας στερούν. Ενάντια σε ένα σύστημα που θέλει  τις γυναίκες και φυσικά και τις εκπαιδευτικούς μισο-εργαζόμενες, μισο-άνεργες, ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες των μονοπωλίων, ανάλογα με τον τύπο του σχολείου που προωθείται. Σε κάθε όμως περίπτωση φθηνό εργατικό δυναμικό.

Είναι μέρα σκέψης και δράσης για τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους γιατί δεν είναι ούτε το φύλο ούτε το χρώμα ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους!

Γυναίκες, σπάμε τις αλυσίδες του φόβου.

Εμείς και τα παιδιά μας θα απαλλαγούμε από τα βάσανα της ανεργίας και της ανασφάλειας, της φτώχειας, της σήψης και της διαφθοράς. Δεν περισσεύει καμιά στην πάλη για ένα μέλλον που θα παρέχει μόρφωση, δουλειά και ευημερία για εμάς και τα παιδιά μας.  Ένα μέλλον όπου κουμάντο στον τόπο μας θα κάνει ο λαός.

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!!!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 5- 03 - 2013
Αρ. Πρωτ.:
92

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το πρόγραμμα των πολιτιστικών και επιμορφωτικών μας ομάδων.

 

 1. Σήμερα , Τρίτη, 5 Μαρτίου,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, στις 18.30 θα συναντηθεί η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ.Η ομάδα παρακαλεί τους άντρες συναδέλφους να την ενισχύσουν με την συμμετοχή τους.
 2. Αύριο ,Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στα γραφεία του Συλλόγου (Κυκλάδων 7), στις 18.00 , θα γίνει ο πρώτος καταμερισμός της ύλης και των ρόλων για το θεατρικό αναλόγιο πάνω σε έργα Κ. Βάρναλη και Μπ. Μρεχτ. Το σενάριο του έργου προβλέπει τη συμμετοχή αντρών συναδέλφων, τόσο για την απαγγελία, όσο και το τραγούδι.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ!!!

     3. Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, το μάθημα φωτογραφίας θα γίνει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, στις 20.00

syllogos_ds

Last Updated (Wednesday, 06 March 2013 13:48)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 5- 03 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 91

ΠΡΟΣ:     ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ΄Δ/νση Π.Ε. Αθηνών

Δήμοι Αργυρούπολης-Ελληνικού-Αλίμου

Ενώσεις Γονέων

Προβλήματα συντήρησης των σχολείων

Μια δυνατή νεροποντή, έστω και με ακραία καιρικά φαινόμενα, έδειξε για άλλη μια φορά την ελλιπέστατη συντήρηση των σχολικών κτιρίων από τους Δήμους όπως και τα κατασκευαστικά  τους προβλήματα.

Ταβάνια που έσταζαν, πρίζες, ηλεκτρονικός εξοπλισμός ασφάλειες και πίνακες που βραχυκύκλωναν από την υγρασία, πλημμυρισμένες-απροσπέλαστες αυλές, ανύπαρκτα ή κακοσυντηρημένα αλεξικέραυνα, παράθυρα που έμπαζαν νερά, οροφές που έτρεχαν  νερά κ.α είναι μερικά από τα προβλήματα που έφερε η …ξαφνική καταιγίδα.

Η  χρηματοδότηση της παιδείας  κάθε χρόνο μειώνεται. Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων  δεν καλύπτει  ούτε τα στοιχειώδη πλέον. Την κύρια ευθύνη γι' αυτό έχουν οι κυβερνήσεις, που διαχρονικά δρομολογούν το σχολείο της αγοράς, που απαλλάσσει το αστικό κράτος από το κόστος και το μεταφέρει στους γονείς, στους δημότες, στους πολίτες και αφήνει χώρο στις επιχειρήσεις-χορηγούς να εισβάλουν στο δημόσιο σχολείο και να κερδοσκοπήσουν. Ο «Καλλικράτης» άφησε τα σχολεία στο έλεος της φθοράς. Είναι πια εμφανέστατη η εγκληματικότητα της απόφασης της πολιτείας που κατάργησε τον ΟΣΚ και μείωσε τα δημοτικά κονδύλια συντήρησης των σχολείων (ΣΑΤΑ).

Με διαδοχικούς νόμους για την Αποκέντρωση  και τον «Καλλικράτη», οι δήμοι έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη συντήρηση των σχολείων.  Αυτή είναι από ελλιπής έως και μηδενική και δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Η καταγραφή και  παραπομπή της λύσης χρόνιων συσσωρευμένων, και λόγω της παλαιότητας,  οξυμένων προβλημάτων των σχολικών κτιρίων στο μέλλον ή έργα βιτρίνας, όπως ένα ψευτοβάψιμο δεν αρκούν.

Αναρωτιόμαστε αυτό θα είναι άραγε το μέλλον του ελληνικού σχολείου; Σ' αυτές τις αίθουσες θα κληθούν να μπουν 30 και 35 παιδιά, αν δεν αποτρέψουμε τις σχεδιαζόμενες από το Υπουργείο συμπτύξεις;

Καλούμε τους δήμους να προβούν στην αποκατάσταση των ζημιών ή των ελλιπών έργων συντήρησης άμεσα.Η ασφάλεια των μαθητών είναι σοβαρότατο θέμα.Οι δημοτικές αρχές έχουν την κύρια ευθύνη.

Καλούμε τους Δ/ντές των σχολείων να αποστείλουν έγγραφα στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων  για μια ακόμα φορά σχετικά με τα αναγκαία έργα συντήρησης των σχολείων, ζητώντας παράλληλα τον επιτόπιο έλεγχο και καταγραφή των προβλημάτων από τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων ενυπόγραφα. Απαιτούμε τον τακτικό έλεγχο τουλάχιστον στην έναρξη και λήξη του σχολικού έτους και να τηρηθεί  βιβλίο συντήρησης ξεχωριστά για κάθε σχολική μονάδα.

Καλούμε τους Δ/ντές των σχολείων, όπου κρίνουν ότι κινδυνεύει η ασφάλεια  των μαθητών/τριών  και εκπ/κών και μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών από τους Δήμους, που θα αποδεικνύεται με έγγραφη βεβαίωση για την καταλληλότητα των κτιρίων, να προχωρήσουν σε κλείσιμο της σχολικής μονάδας, με τη στήριξη φυσικά του Σωματείου. Παρακαλούμε , επίσης να ενημερώνεται έγκαιρα το Δ.Σ. του Συλλόγου.

syllogos_ds

Last Updated (Wednesday, 06 March 2013 13:39)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                                86/11-2-13

Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινιού Κυριακή-2109813942                         ΠΡΟΣ                

Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                                                                                 ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Τετάρτη,20/2, στις 6 μ. μ. στο θέατρο «Ακροπόλ» θα παρακολουθήσουμε το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ

"Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων"

Όπως όλα τα έργα του Μπρεχτ, έτσι κι αυτό αναδεικνύει την ανθρώπινη υπόσταση. Την "Αγία Ιωάννα των σφαγείων" θα μπορούσε κανείς να τη δει σαν μια εκσυγχρονισμένη, καυστικά σατιρική εκδοχή της ιστορίας της Ζαν ντ΄ Αρκ, που διαδραματίζεται με πολλά ένθετα τραγούδια, στο Σικάγο του 1929 και του οικονομικού κραχ. Με τη φόρμα του επικού θεάτρου ο Μπρεχτ εξηγεί στο σύγχρονο άνθρωπο το μηχανισμό της καπιταλιστικής οικονομίας και την απόλυτη εξάρτηση όλων μας απ’ αυτόν, αναλύει τους λόγους που οδηγούν στη δημιουργία των οικονομικών κρίσεων.

 

Σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη

Πρωταγωνιστούν :

Αιμίλιος Χειλάκης στο ρόλο του Πιέρποντ Μάουλερ.

Βίκυ Βολιώτη στο ρόλο της Ιωάννας Νταρκ

Παίζουν επίσης οι : Κίκα Γεωργίου, Δημήτρης Δεγαϊτης, Μίνως Θεοχάρης, Δανάη Κατσαμένη, Λάμπρος Κτεναβός, Γόνη Λούκα, Κωσταντίνος Μαραβέλιας, Αγγελος Μπούρας, Μιχάλης Οικονόμου, Ελένη Ουζουνίδου 
Τιμή εισιτηρίου: 12

Η μεταφορά με πούλμαν θα γίνει με έξοδα του Συλλόγου. Ραντεβού στις 5.15 μ.μ, στο Δημαρχείο Αργυρούπολης.

Δηλώνουμε συμμετοχή ως τη Δευτέρα,18/2 στα μέλη του Δ.Σ.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 18- 02 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 86

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι,

 1. Η θεατρική μας έξοδος  για την παράσταση « Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων», του Μπ. Μπρεχτ, θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη, 28 του Φλεβάρη. Η παράσταση θα αρχίσει στις 20.00.Τα πούλμαν του Συλλόγου θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο της Αργυρούπολης στις 19.15.
 2. Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου έχει συσταθεί. Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη στις 18.00 στα γραφεία του Συλλόγου μας (Κυκλάδων 7 Αργυρούπολη). Κατ΄ εξαίρεση, αυτή την Τρίτη,19/2, την ίδια ώρα, η ομάδα θα συναντηθεί, μετά από παράκληση αρκετών συναδέλφων και συναδελφισσών, μήπως μπορέσει να βρεθεί μια άλλη μέρα. Στη συνάντηση αυτή θα γίνει προσπάθεια για την επιλογή του θεατρικού έργου, πάνω στο οποίο θα δουλέψει η ομάδα, κάτι που εξαρτάται και από την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σας. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός, η ομάδα θα εργάζεται πάνω σε θεατρικά αναλόγια, τα οποία στο τέλος της σχ. χρονιάς θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση του Συλλόγου .
 3. Οι ομάδες Φωτογραφίας και Χορού θα ξεκινήσουν κανονικά βάσει αρχικού προγραμματισμού, τη Δευτέρα, 25/2, στις 20.00 και την Τρίτη, 26/2, στις 18.30 αντίστοιχα, στα γραφεία του Συλλόγου.
 4. Σας υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη, 21 του Φλεβάρη, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, από τις 10.00 π.μ. έως και τις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η 2η Τακτική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ του Συλλόγου.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

syllogos_ds

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταδικάζει την επίθεση της αστυνομία στους νέους του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους στο γραφείο του Γ.Γ. του υπ. Οικονομικών , κ. Γ. Μέργου, για τις δηλώσεις του ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός.

Δεν είναι απλώς ένα ακόμη περιστατικό. Αποτελεί συνέχεια της κλιμάκωσης της έντασης  της τρομοκρατίας , της καταστολής και του αυταρχισμού, που επιβάλλεται από την τρικομματική κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία, προκειμένου να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Το χτύπημα των ΜΑΤ στους αγρότες, οι επιστρατεύσεις των ναυτεργατών, των εργαζόμενων στο Μετρό, οι συλλήψεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ , οι προβοκάτσιες, έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τα όρια δράσης των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, καλλιεργώντας το έδαφος για την παραπέρα, νομοθετική πλέον συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργία και τη νομιμοποίηση της απεργοσπασίας (λοκ άουτ).

Κανένας εφησυχασμός-κάτω τα χέρια από την απεργία!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.

Η απεργία αυτή να γίνει ένα βήμα κοινής δράσης Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα

 • Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
 • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
 • Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.
 • Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (ν. 4024).
 • Όχι στο σφαγιασμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, όχι στην αξιολόγηση, στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις
 • Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία-υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες
 • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!

 

 

 
aimodosia-21-2-13
 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara