Ο καιρος
Who's Online
We have 27 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Α. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ

Έχουμε αποφασίσει πολλές φορές (και σήμερα ) τα εξής μέτρα για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης:

¨   Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.

¨   Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία. Στη βάση αυτή ΘΕΩΡΟΎΜΕ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ .

¨   Να διαγραφούν από τους Συλλόγους οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι τα «πρώτα βιολιά» και ήδη «έχουν πιάσει δουλειά».

¨   Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου…). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Β. ΝΕΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διεκδικούμε: 

¨   Κατάργηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, του Καθηκοντολογίου, των Π.Δ. 200 και 201.

¨   Κατάργηση των Ν. 4093/2012 και ειδικότερα της υποπαραγράφου Ζ3, του 4057/13 και της εγκυκλίου  (Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/2012).

¨   Να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη απαράδεκτη και επικίνδυνη εγκύκλιος, με την οποία επί της ουσίας επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν την εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του Δ.Υ. καταργώντας στην ουσία και αυτό το "τεκμήριο της αθωώτητας".

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

α. Δαπάνες για την Παιδεία

Διεκδικούμε: 

¨   Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Παιδεία.

¨   Να εξασφαλιστεί ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

¨   Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνο μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

¨   Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τους 15 μαθητές ανά τμήμα για τα νηπιαγωγεία, Α και Β τάξη και 20 στις υπόλοιπες.

¨   Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το Γ.Κ.Π. για τις ανάγκες σίτισης των υποσιτισμένων παιδιών.

¨   Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το Γ.Κ.Π. για όλες τις ανάγκες των σχολείων. Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

¨   Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων.. και για μεταφορά μαθητών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση-στέγαση-μεταφορές-αναλώσιμα.

β. Οικονομικά εκπαιδευτικών

Διεκδικούμε:

¨   Όχι στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο-βαθμολόγιο στο δημόσιο. Να καταργηθεί ο νόμος 4024/2011.

¨   Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων των τελευταίων χρόνων. Πάλη για αύξηση στο μισθό που να καλύπτει ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες των τελευταίων χρόνων.

¨   Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομισθίων-αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων εδώ και τώρα.

¨   Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

¨   Καμία σύνδεση μισθού-αποδοτικότητας. Όχι στην αξιολόγηση-σφαγείο.

¨   Αφορολόγητο όριο 40.000 € για το ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 5000 € για κάθε παιδί.

¨   Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

¨   Στήριξη των ανέργων με επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού, για όσο διάστημα είναι άνεργοι.

¨   Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο για όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

¨   Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομίσθιους.

¨   Μηνιαίο επίδομα 600 € για όσους φοιτητές δεν τα βγάζουν πέρα.

¨   Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

¨   Μέτρα στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Δ. ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  

Διεκδικούμε:

¨   Μείωση του ωραρίου των εκπ/κών Π.Ε. στο επίπεδο που ήταν το ωράριο των εκπαιδευτικών Δ.Ε.

¨   Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με τμήματα 15 νήπια προνήπια και μαθητές Α και Β τάξης και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις.

 • Ø Ε. ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Καταδικάζουμε τη γενικότερη  αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική, που υποβαθμίζει παραπέρα και την Π.Α. και απαιτούμε:

¨   Όχι στη σχολειοποίηση-εντατικοποίηση της Π.Α. Όχι στο "νέο" νηπιαγωγείο. Θέλουμε Π.Α. που να απαντά ολοκληρωμένα στην ψυχοσωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους. Καθιέρωση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, με την αποκλειστική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Όχι στην αποκέντρωση Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας – κατάργηση των νόμων 2218 και 2240 και του Καλλικράτη. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της Π.Α. και σε όλη την εκπαίδευση. Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

¨   Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας κατάλληλης υποδομής για την Π.Α. σε κτηριακό, παιδαγωγικό, εποπτικό και υλικοτεχνικό επίπεδο. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των νηπιαγωγών για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

¨   Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της/του Νηπιαγωγού με βάση το αίτημα: Μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών Π.Ε. στο επίπεδο που ήταν το ωράριο των εκπαιδευτικών Δ.Ε. πριν την αύξηση. Άρα καμία επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, πέραν του 8:15΄ π.μ. – 12:15΄ μ.μ. για τα κλασικά και 8:00΄ – 15:45΄ για τα ολοήμερα. Να μην εφαρμοστεί η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. Να μην εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Π.Α.

¨   15 παιδιά ανά τμήμα. Ίδρυση τάξεων ένταξης νηπίων ανά συγκρότημα και όσων ειδικών Νηπιαγωγείων χρειάζονται, για να απορροφηθούν όλα τα νήπια – προνήπια με ειδικές ανάγκες. Κατάργηση του νόμου 4115/13 και του άρθρου 39 που διαλύει τη δημόσια Ειδική Αγωγή.

¨   Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών (αναπληρωτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή νηπιαγωγού και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Διορισμός μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμων, καθαριστριών).

¨   Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Όχι στο "νέο" νηπιαγωγείο. Καμία αξιολόγηση. Καμία καταγοριοποίηση σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών. Καμία απόλυση! Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στην πράξη με όρους μαζικού κινήματος (αποφάσεις Γ.Σ., Συλλόγων Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Διδασκόντων...). 

¨   Κατάργηση του νόμου 4024/2011 για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Μισθός που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 55 για τη γυναίκα και στα 60 για τον άντρα. Επίδομα Προϊσταμένων Νηπ/γείων ίσο με υποδιευθυντή δημοτικού.

 

ΣΤ. ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Εκπ/κοί, γονείς, αναπηρικό κίνημα, ειδικό επιστημονικό προσωπικό να συναντηθούν στον αγώνα για:

¨   Να καταργηθεί  ο Ν.4115/2013  της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν Ε.Α. και όλοι οι προηγούμενοι που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

¨   Καθιέρωση της Ε.Α. ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε € για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και  αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.

¨   Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές, ώστε όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ε.Α. και εκπαίδευση.

¨   Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της Ε.Α. (εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι μόνιμοι διορισμοί.

¨   Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και της προϋπηρεσίας.

¨   Τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την Ε.Α. να δοθούν για να ενισχυθούν τα Ειδικά Σχολεία και όχι για να κλείσουν.

Ζ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Απαιτούμε:

¨   Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους.

¨   Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. 

¨   Να έχει όλος ο πληθυσμός βιβλιάριο υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

¨   Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες, νοσηλεία σε νοσοκομεία. 

Η. ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΜΕ – ΔΟΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ETUCE 

Διεκδικούμε:

¨   Την άμεση αποχώρηση των ΔΟΕ από την ETUCE.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014

 

Με βάση το πολιτικό μας σκεπτικό, το τι κίνημα θέλουμε και το πλαίσιο αιτημάτων μας για καθένα από τα παραπάνω θέματα, συνεχίζουμε την πάλη μας με εναλλασσόμενες μορφές πάλης, χωρίς να αποκλείουμε καμία, επιλέγουμε όμως αυτή που κάθε φορά δημιουργεί συνθήκες για ενότητα και συμμαχία με όλη την εργατική τάξη, για αποτροπή της αντιλαϊκής θύελλας, για να περάσει το κίνημα στην αντεπίθεση, ώστε να διεκδικήσουμε ζωή, μόρφωση και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. 

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

 

ekloges6-6

ekloges6-6-1

Last Updated (Tuesday, 11 June 2013 13:41)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942

Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                                              
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 24- 05 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 111

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

 

B΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 82η Γ.Σ. ΔΟΕ

ΠΕΜΠΤΗ,6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ., σας καλεί στη δεύτερη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 8.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημ. Σχ. Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5, Αργυρούπολης), με θέματα:

 • Κριτική Πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΔΟΕ – Ψήφιση Πεπραγμένων.
 • Συζήτηση της Ημερήσιας Διάταξης της 82ης Γ.Σ. της ΔΟΕ που περιλαμβάνει:        Μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης που προβλέπει το ΠΔ και οι νόμοι 3848/10 και 4024/11, Πειθαρχικές διατάξεις ΔΥ, Δαπάνες για την Παιδεία, Οικονομικά των εκπαιδευτικών, Ωράριο εκπ/κών  «Νέο Σχολείο», Προσχολική Αγωγή, Ειδική Αγωγή, Υγειονομική περίθαλψη, Διεκδικητικό Πλαίσιο και Πρόγραμμα Δράσης.
 • Ψηφίσματα
 • Θέσεις-τοποθετήσεις εκπροσώπων των συνδικαλιστικών παρατάξεων και μεμονωμένων υποψηφίων.
 • Εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων Συλλόγου για την 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ. Η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων θα γίνει από 12.30 ως 18.00.

Η υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων των μελών του Συλλόγου για την εκλογή αντιπροσώπων θα γίνει ως την Παρασκευή 31  Μάη 2013 και ώρα 14:00, στο  6o Δ.Σ. Αργυρούπολης,Κυκλάδων 7.

Δικαίωμα λόγου και ψήφου στις διαδικασίες έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου. Δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο έχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν με οποιαδήποτε μορφή εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας μέχρι και την ημέρα της Γ.Σ. 6/6/2013. Για να διευκολύνουμε τις εργασίες της Γ. Σ., παρακαλούμε να γραφτούν στο Σύλλογο όσοι συνάδελφοι δεν είναι μέλη, δηλώνοντας την εγγραφή τους σε μέλος του Δ.Σ. [ονοματεπώνυμο, σχολείο και σχέση εργασίας (μόνιμος, αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, γιατί, με βάση το καταστατικό της ΔΟΕ, θα γίνουν δύο καταστάσεις ψηφισάντων, μία για τους μόνιμους κι αναπληρωτές και μία για τους ωρομίσθιους)].

Θυμίζουμε, για όσους θα γραφτούν τώρα, ότι η  συνδρομή για το τρέχον συνδικαλιστικό έτος, που είναι από 1η Σεπτέμβρη 2012 ως 31 Αυγούστου 2013, είναι 27 Eυρώ για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 10 ευρώ για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και τους ωρομίσθιους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ψηφοφορία γίνεται με αστυνομική ταυτότητα, γιατί απαιτείται από τη ΔΟΕ να γράφεται ο αριθμός της στην κατάσταση ψηφισάντων.

Για την ημέρα της Συνέλευσης έχει παρθεί συνδικαλιστική άδεια για τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής μας και δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή δε θα συμμετέχουν στη Γ.Σ. και στις αρχαιρεσίες, δεν καλύπτονται από την παραπάνω άδεια και υποχρεούνται να βρίσκονται στα σχολεία τους. 

 

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ 82ης Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ

ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ.

Το Δ.Σ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                   αρ.πρωτ.110/13-05-2013

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)                 Προς: Μέλη του Συλλόγου

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                                    Ενώσεις Γονέων,                    
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Σύλλογοι Γονέων

 

Καταγγέλλουμε την επιστράτευση των καθητηγών

Όλοι στους δρόμους!

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ :

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5/2013.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –10 π.μ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/5/2013, ΑΠΟ ΤΙΣ 12 π.μ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΕΜΠΤΗ,16/5,/5 ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ, ΣΤΟ 6o Δ.Σ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής απάντησης όλων των εργαζομένων, όλου του λαϊκού κινήματος ενάντια στη καταστολή και στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά.

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Αργυρούπολη, 25- 04 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 10
8

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!

Να μη διωχθεί η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου.

Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις εν λόγω κρίσεις. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου να βάλει παύλα. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση.

Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Το ενδεχόμενο δίωξή της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Να σταματήσει η ΕΔΕ. Να μην περάσει η δίωξη.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

 

Αργυρούπολη, 23- 04 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 10
7

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η 1η Μάη είναι και θα είναι μέρα Απεργίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλοιώσει ό,τι θυμίζει εργατικούς και λαϊκούς αγώνες δεν είναι τυχαία. Γι αυτό και φέτος αποφάσισε να μεταθέσει το γιορτασμό της Πρώτης Μάη.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που μπορεί να μεταθέσει είναι οι γιορτές των λουλουδιών και του αποπροσανατολισμού.

Η τάξη που έδωσε το αίμα της στο Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936, στην Καισαριανή το 1944, η τάξη που στραγγαλίζεται σήμερα με την ανεργία, τη φτώχεια, τα χαράτσια, τις συγχωνεύσεις σχολείων, το τσάκισμα της νέας γενιάς, αυτή η τάξη δεν αλλάζει τη μέρα της. Δεν πέφτει στην παγίδα που της στήνει η κυβέρνηση ότι δήθεν με την αλλαγή της μέρας θα στηριχθούν τα μικρά μαγαζιά  και οι μικροεπαγγελματίες. Τα μαγαζιά και οι μικρές επιχειρήσεις πεθαίνουν κάθε μέρα, στενάζουν από τη σκληρή λιτότητα και δεν πρόκειται να αναστηθούν τη Μεγάλη Τετάρτη. Η θέση των εμπόρων είναι δίπλα στους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας παρόλο που τα σχολεία θα είναι κλειστά για τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ, να μιλήσουν έγκαιρα σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους για την εργατική Πρωτομαγιά. Για τον αγώνα που απαιτείται από μας ώστε να γυρίσει ο ήλιος και να φωτίσει το μέλλον της νέας γενιάς.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 2013

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Αργυρούπολη, 23- 04 - 2013
Αρ. Πρωτ.: 106

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταδικάζει την αδίστακτη δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών στη Μανωλάδα, οι οποίοι  ζητούσαν την πληρωμή του μόχθου τους.

Αντί για τα δεδουλευμένα τους, εισέπραξαν από τρεις ανθρώπους της εργοδοσίας βροχή από σφαίρες και κηνυγητό.

Η εργοδοσία αντιμετώπισε τους μετανάστες για άλλη μια φορά, απροκάλυπτα ως δούλους του προπερασμένου αιώνα, με δικαίωμα στη ζωή και το θάνατό τους.

Η δε κυβέρνηση με την αντιμεταναστευτική πολιτική  που ασκεί χρόνια τώρα, στρώνει το χαλί σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται και επιτίθενται στους μετανάστες

Οι επιθέσεις στους μετανάστες σηματοδοτούν τη βαρβαρότητα μιας πολιτικής που καθημερινά δεν διστάζει να αντιμετωπίζει με ΜΑΤ, με ΒΙΑ, με αυταρχισμό και δολοφονικές επιθέσεις όποιον αποφασίζει να διεκδικεί τα δίκια του.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να διδάξουμε στους μαθητές μας, την αξία του να σέβονται τη διαφορετική κουλτούρα των συμμαθητών τους που προέρχονται από άλλες χώρες και του να αναδεικνύουν τα στοιχεία που μπορούν να ενώσουν τους λαούς.

Οι κοινοί αγώνες ελλήνων και μεταναστών για το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τον πολιτισμό κ.α. μπορούν να σφυρηλατήσουν την ενότητα των εργαζόμενων ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής, κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα.  Κόντρα στις πολιτικές που γεννούν τη μετανάστευση, τα δουλεμπορικά γραφεία, τη  φτώχεια και την εκμετάλλευση

 syllogos_ds 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                   αρ.πρωτ.105/10-04-2013

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)                 Προς: Μέλη του Συλλόγου

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                                    Ενώσεις Γονέων,                    
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Σύλλογοι Γονέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤOY ΣΥΛΛΟΓOY Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

10/4/2013 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/4 ΣΤΙΣ 13:00 μ.μ.

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 

Έγινε την Τετάρτη, 10/4, με επιτυχία η κινητοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ΚΑΙ του Συλλόγου μας, στην Περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, για το θέμα της οργανικότητας των σχολείων.

Συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, κάτω απ΄ τα πανό των Συλλόγων τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθαν να μας προϋπαντήσουν … τα ΜΑΤ, που απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου της περιφέρειας και δεν επέτρεπαν στην επιτροπή των προέδρων των σωματείων να πάει στον περιφερειάρχη. Κάτω από τη μαζική και δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωμένων, τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά από λίγο κι η επιτροπή μπήκε στο κτίριο.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, ο περιφερειακός διευθυντής, ακολουθώντας με τη σειρά του τη γνώριμη πλέον παρελκυστική τακτική, προσπάθησε ανεπιτυχώς να καθησυχάσει τους εκπροσώπους μας, ισχυριζόμενος ότι «δε μιλάμε για μειώσεις οργανικών αλλά για αυξήσεις», ότι «οι οργανικές θα μείνουν τουλάχιστον όπως έχουν σήμερα», ότι «πρόκειται για λάθος μιας υπαλλήλου» και ότι «σας διαβεβαιώνω εγώ προσωπικά ότι στην Αττική θα αυξηθούν οι οργανικές» κι ότι «θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο αν μειωθούν οι οργανικές στην Αττική». Παρά όλα αυτά … δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση, ούτε καν για ανάκληση της γνωστής εγκυκλίου.

Επίσης, στο θέμα των κενών που ακόμη υπάρχουν στα σχολεία (δάσκαλοι ολοήμερων, εκπ/κοί β΄ξένης γλώσσας, παράλλ.στήριξης κτλ) είπε ότι «δεν υπάρχουν πιστώσεις».

Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση ήταν «μια καλή αρχή» που δείχνει :

 1. Την αποφασιστικότητα όλων των συναδέλφων να μην  επιτρέψουν τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την προσαρμογή της στις αναδιαρθρώσεις που προωθούν το σχολείο της αγοράς.
 2. Την ανάγκη επαγρύπνησης όλων μας και συσπείρωσης γύρω από τα σωματεία μας.
 3. Την ανάγκη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΑ, ΜΑΖΙΚΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

 

 1. ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 16/4/2013, στις 13:00 μ.μ. ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 1. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙ΄  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ – ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΙΝΗΣ.

 1. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2013 ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 1 2 3

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                   αρ.πρωτ.104/5-04-2013

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)                 Προς: Μέλη του Συλλόγου

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                                    Ενώσεις Γονέων,                    
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Σύλλογοι Γονέων

ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ . ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι – Γονείς – Εργαζόμενοι,

Με το έγγραφο 44506 /Δ4/02-04-2013 του Υπουργείου Παιδείας  στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.  Εκπαίδευσης, όπου αναφέρεται πως: «μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό» και μάλιστα, με την αποστολή πινάκων στα σχολεία με στήλη η οποία αναφέρει τι οργανικότητα θα έπρεπε να έχει κάθε σχολική μονάδα βάσει του μαθητικού της δυναμικού ανά  25 μαθητές κατά  τμήμα, είναι ξεκάθαρο πια για τι είδους  εξορθολογισμό πρόκειται. Είναι φανερό πού στοχεύουν, αφού εξανεμίζουν τους πόρους του δημόσιου σχολείου και προωθούν σαρωτικές συμπτύξεις/ συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, ενώ ταυτόχρονα προωθούν το «νέο σχολείο» της αγοράς, της ημιμάθειας, των προγραμμάτων-επιχειρήσεων.

Γιατί η εξέλιξη αυτή φέρνει:

Κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων την ίδια στιγμή που μετράμε ακόμα πολλαπλά κενά στα σχολεία μας, γίνονται διορισμοί με το σταγονόμετρο, ενώ και η ανεργία των εκπαιδευτικών καλπάζει! Τα χιλιάδες κενά θα τα καλύψουν με αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δηλαδή θα αυξήσουν την απλήρωτη εργασία.

 • Επιπλέον υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και την αύξηση της σχολικής διαρροής.
 • Νέους κινδύνους ασθενειών σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της υγείας δυσκολεύει. Θυμίζουμε την εντολή από τους αρμόδιους φορείς για τουλάχιστον 2 τμ ανά μαθητή που έμπαινε την περίοδο της όξυνσης της γρίπης Η1Ν1…Επίσης, ο ΟΣΚ όριζε ως ελάχιστη απαίτηση για την αντισεισμική θωράκιση της σχολικής κοινότητας τα 2 τμ!
 • Περισσότερα ατυχήματα για τους μαθητές λόγω έλλειψης χώρου. Στα  σχολεία – σαρδελοκούτια που θα δημιουργήσουν, θα έρχονται οι πολυποίκιλοι «παιδονόμοι-ψυχολόγοι» να μιλούν για ενδοσχολική βία …! Τι υποκρισία!!!
 • Οι συγχωνεύσεις θα φέρουν ακόμη περισσότερες καταργήσεις σχολικών μονάδων, επομένως θα δυσκολέψει περισσότερο η μετακίνηση-μεταφορά των μαθητών.

Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.

 

Διεκδικούμε:

-Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.

-Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.

-Κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

-Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)              Αγγελονίδη Χρ. (2109922610,6945385686)                                                                                                                       
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 3/04/13                                      αρ. πρωτ.100

Προς: 1.Μέλη Συλλόγου

2. Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων

Θέμα : Για το πρόγραμμα «Ευ Ζην»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου , σε τακτική συνεδρίασή του, αποφάσισε να  αναδείξει ορισμένες παραμέτρους του προγράμματος «Ευ ζην», συμπληρωματικές της ανακοίνωσης της ΔΟΕ, που διαφωτίζουν το «Ποιόν» της συγκεκριμένης καθόλου αθώας έρευνας του «Χαροκόπειου».  Συγκεκριμένα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Ποιος είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας και πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα στοιχεία; Ποιος μας διασφαλίζει σήμερα ότι η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί και θα αφορά ολόκληρο το μαθητικό πληθυσμό της χώρας δεν θα διαρρεύσει (πάλι) σε ιδιωτικές εταιρείες ;

Δεν πάνε πολλά χρόνια (2005), που το «Χαροκόπειο», με τη χρηματοδότηση της Coca Cola, οργάνωσε έρευνα σε 700 δημοτικά σχολεία (Δ΄ τάξη), με θέμα «Διατροφή και κληρονομικότητα στην παιδική ηλικία». Στο τέλος του συμφωνητικού του Πανεπιστήμιου αυτού με την εταιρεία, υπήρχαν κάποιοι όροι όπως ότι ... «τα συμπεράσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μόνο ύστερα από την έγκριση της εταιρείας» ή ότι «η τράπεζα γενετικού υλικού και άλλων πληροφοριών που θα προκύψει είναι περιουσία της ίδιας εταιρείας». Νέα ήθη στην εκπαίδευση. Πέρσι ακόμα το Πανεπιστήμιο αυτό είχε κάνει παρόμοια έρευνα και είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματά της, σε εκδήλωση όπου τον «πρώτο λόγο» είχε η Νestle (που ήταν και χρηματοδότης του προγράμματος). Μάλιστα το πρόγραμμα αυτό φιγουράρει πρώτο πρώτο στο site αυτής της εταιρείας. Πρόκειται δηλαδή για μια ακόμα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας αυτής ή φέτος προωθούν άλλη εταιρεία ;

2. Πού μπορεί να χρησιμεύσει αυτή η «απογραφή» του μαθητικού πληθυσμού. Αν χρειάζονται αυτά τα στοιχεία στο υπουργείο παιδείας, γιατί δεν συμπεριλαμβάνει όλη αυτή την επιχείρηση στο πρόγραμμα του σχολείου ή στη συλλογή στατιστικών που γίνεται κάθε χρόνο, παρά αναθέτει σε «πρόγραμμα» το φακέλωμα όλων των μαθητών της χώρας ;

3. Τι θα κάνει αν προκύψουν συμπεράσματα ως προς τη «διάπλαση» ή τη «διατροφή» των μαθητών ; Σκοπεύει το Υπουργείο να παρέμβει με κάποιο τρόπο ; Ή ακόμα μια φορά θα μείνουν στις διαπιστώσεις, αφού πρώτα «ξεκοκαλίσουν» ένα ακόμα προγραμματάκι κι ένα ακόμα σχετικό κονδύλι (βλέπε π.χ. και τον οδοντιατρικό έλεγχο);

4. Ζητείται από τα σχολεία της χώρας να καλύψουν από μόνα τους το κόστος προμήθειας των υλικών για τις μετρήσεις των μαθητών, ενώ είναι γνωστό ότι πολλά σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης,  δεν έχουν τα βασικά υλικά για να λειτουργήσουν (πετρέλαιο, χαρτιά, συντήρηση φωτοτυπικών, χαρτόνια, είδη καθαριότητας, κ.α.).

5. Η υλοποίηση του προγράμματος σε πανεθνικό επίπεδο σημαίνει ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής θα διακοπεί λόγω της έρευνας για δυο τουλάχιστον εβδομάδες για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας.

 

Τελικά το δημόσιο σχολείο και οι  μαθητές μετατρέπονται από χώρος γνώσης σε κέντρο επιχειρηματικής δράσης των εταιρειών και οι εκπαιδευτικοί πλασιέ τους.  Υπονομεύεται έτσι η βασική λειτουργία του δημόσιου σχολείου και διογκώνεται υπερβολικά η γραφειοκρατική διαδικασία μέτρησης, καταγραφής, συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, καταλόγων στοιχείων κλπ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ενάντια στα προγράμματα και στη δράση ή την είσοδο επιχειρήσεων, ΜΚΟ, ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία.

¨  Καλούμε τους συναδέλφους γυμναστές και τις νηπιαγωγούς να μη συμπληρώσουν τίποτα απ΄ αυτά τα χαρτιά. Κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει. Να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους με τα παιδιά , το μάθημά τους, το ημερήσιο πρόγραμμά τους και να μη δίνουν σημασία στους διάφορους που θέλουν να κάνουν το σχολείο πεδίο δοκιμών και πειραμάτων

¨ .Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να δρουν σχετικά με τα όποια προγράμματα ερωτηματολόγια  κλπ, σύμφωνα με τις θέσεις του συλλόγου  και του κλάδου, κρατώντας ενιαία στάση.

¨ Καλούμε τους συλλόγους γονέων να μην επιτρέψουν να γίνουν τα παιδιά μας στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια εταιρειών.

 syllogos_ds 

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara