Ο καιρος
Who's Online
We have 11 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή    Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it (2109813942,6976404853)

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αργυρούπολη, 14-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:123

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – "Οδηγητή”.

Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Σε μία περίοδο, που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται, είναι εχθροί του λαού αυτοί που χτυπάνε τους εργάτες και τους νεολαίους που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!

Ο λαός και η νεολαία πρέπει δώσουν αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία μας, το οργανωμένο εργατικό κίνημα, γενικότερα μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού μας και βάζοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να αποκαλύψουμε στους μαθητές μας το ρόλο τους, να μην τους παραδώσουμε στα δόντια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Να ρίξουμε στο κάλαθο των αχρήστων την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δυο άκρων.

Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Καλούμε τους συναδέλφους να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ.

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 13-09- 2013
Αρ. Πρωτ.:122

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Την Παρασκευή, 13/9/2013, πραγματοποιήθηκε μαχητική κινητοποίηση των Συλλόγων Π.Ε.(για την πραγματοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ), της Δ.Ο.Ε.,  της ΑΣΓΜΕ  και Ενώσεων Γονέων στην περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Η αντιπροσωπεία από τους παραπάνω συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Γκίνη και του έθεσε τα θέματα :

 1. Το Ολοήμερο και η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ : ζητήσαμε να δεσμευτεί ότι θα την αποσύρει.
 2. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη : διατυπώσαμε το αίτημα για 20 μαθητές ανά τάξη και του ζητήσαμε τουλάχιστον να δεσμευτεί ότι δε θα ξεπεραστεί πουθενά ο αριθμός 25.
 3. Τον ρωτήσαμε πώς σκοπεύουν να λειτουργήσουν τα Ειδικά Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και τι σημαίνει η αναγκαστική μετακίνηση των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης σε αυτά, βάσει νέας εγκυκλίου.
 1. Απαιτήσαμε να μας δοθούν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των κενών αλλά και όσων θεωρεί η υπηρεσία ως υπεράριθμους.

Δε δεσμεύτηκε σε τίποτα. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι η

 • εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ θα εφαρμοστεί σε επίπεδο Περιφέρειας . Στην ουσία δηλαδή για 1282 δημοτικά δε θα υπάρχει ολοήμερο πρόγραμμα, όπως το γνωρίζαμε
 • άφησε να εννοηθεί ότι θα υλοποιήσει την κατεύθυνση για 28ρια τμήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τις συνθήκες διαβίωσης στις σχολικές αίθουσες μαθητών και εκπαιδευτικών
 • δε διέψευσε την αναγκαστική μετακίνηση των δασκάλων των Τμημάτων Ένταξης, αλλά ούτε δεσμεύτηκε ότι θα  παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη στελέχωση των Ειδικών σχολείων , που όχι απλώς υπολειτουργούν, απλώς δε λειτουργούν.
 • αμφισβήτησε τα στοιχεία που του παραθέσαμε για τα εκατοντάδες κενά, είπε ότι δεν υπάρχουν κενά παρά μόνο στις ειδικότητες, ότι δεν υπάρχουν ανάγκες όπως τις εμφανίζουμε και ότι αυτά που εμφανίζονταν ως ανάγκες τα προηγούμενα χρόνια ήταν «τρόποι βολέματος». Δηλώσεις που προκάλεσαν οργή και ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

 

Αν δεν κινητοποιηθούμε αποφασιστικά, θα τα περάσουν όλα. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη-το «νέο σχολείο» της αγοράς, της ημιμάθειας, της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών, του σμπαραλιάσματος των εργασιακών σχέσεων, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας εκπαιδευτικών και γονιών μπορεί να τους σταματήσει.

Συνεχίζουμε !!!Όλοι και όλες τη Δευτέρα, 16/9, στις στάσεις εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ, στα Προπύλαια στις 12.00

Όλοι στην απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και στις απεργιακές Γενικές Συνελεύσεις στις 19 Σεπτέμβρη.

Το Δ.Σ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αργυρούπολη, 10-09- 2013
Αρ. Πρωτ.: 1
20

Χαιρετισμός Συλλόγου μας στον Αγιασμό 

Φίλοι γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές μας,

το Δ.Σ. του Συλλόγου μας "Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ," σας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό με την έναρξη της νέας χρονιάς.

 

Αυτές τις μέρες σίγουρα ακούτε ότι τα σχολεία είναι έτοιμα και θα λειτουργήσουν κανονικά . Κι όμως, προχθές υπογράφτηκε Υπουργική Απόφαση που στοιβάζει 27-28 παιδιά ανά τμήμα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό! Καταργεί υποστηρικτικές δομές όπως τα τμήματα υποδοχής και  ενισχυτικής διδασκαλίας, όπου υπήρχαν, ενώ τα ολοήμερα τμήματα θα λειτουργούν πλέον μόνο εφόσον  περισσεύουν ώρες από τους δασκάλους του πρωινού ωραρίου ή τις ειδικότητες!!

Επίσης, φέτος τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τουλάχιστον 18.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους, αφού ακόμα και αυτές τις μέρες καταργούνται σχολεία και συμπτύσσονται πολλά τμήματα.  Με τον τρόπο αυτό βγάζει  τους εκπαιδευτικούς υπεράριθμους. Πολλοί , οι οποίοι ακόμη  δεν έχουν πάρει απόσπαση ή δεν έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι!

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τα χιλιάδες  προνήπια που έμειναν και φέτος έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία και τα 185.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τα δημόσια ειδικά σχολεία.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν  με τις σχολικές επιτροπές  σε ένδεια, χωρίς φύλακες , με προβλήματα στην καθαριότητα και  στην κτιριακή τους υποδομή .

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που  μετατρέπει πλήρως το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο. Τα παιδιά μας θα δώσουν 4 φορές πανελλαδικές για να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Οι μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης οδηγούνται  στη φτηνή κατάρτιση, ενώ εισάγεται η μαθητεία, δηλαδή η τζάμπα εργασία , όπου 16χρονα και 18χρονα  παιδιά θα δουλεύουν στις επιχειρήσεις με 9 ευρώ μεροκάματο και ανασφάλιστα!

Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, της ημιμάθειας, της Ε.Ε. και των επιχειρήσεων! Αυτό το σχολεία τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ενώ αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν αδρά τη δημόσια εκπαίδευση. Αυτό το σχολείο προσαρμόζεται για να προετοιμάσει από το Νηπιαγωγείο ακόμα τους σύγχρονους ευέλικτους, αμόρφωτους εργαζόμενους του 21ου αιώνα.

 

Πώς θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν , άλλωστε, για τη μόρφωση των παιδιών μας αυτοί που τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας, που καταδικάζουν στην ανεργία πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμο, που κόβουν το ρεύμα και το νερό των ανέργων, που αφήνουν παιδιά  υποσιτισμένα, να κρυώνουν, χωρίς φάρμακα και γιατρούς ;;;;

 

Φίλοι γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι,

Απέναντι σ' αυτή την πολιτική ένας δρόμος υπάρχει. Ενότητα των εκπαιδευτικών και των γονιών, αγώνες ώστε να διεκδικήσουμε ζωή, μόρφωση και δουλειά με πλήρη δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.

Γυρίστε την πλάτη στον κοινωνικό αυτοματισμό, συμμετέχετε, στηρίξτε τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι  εργαζόμενοι. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε να τους νικήσουμε και να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν.

Για το Δ.Σ

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αργυρούπολη, 6-09- 2013
Αρ. Πρωτ.: 119

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία για μας και τις οικογένειές μας.

Η σχολική χρονιά που ξεκινά, βρίσκει και το χώρο της παιδείας σε γενικό αναβρασμό με μια σειρά από μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται ακόμα, που αφορούν όχι μόνο τις εργασιακές σχέσεις μας αλλά γενικότερα το μέλλον και το χαρακτήρα του ίδιου του Δημόσιου Σχολείου. Το «Νέο Σχολείο» προχωρά  και στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από το Ν/Σ για το «Νέο Λύκειο»,τσαλαπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!!!

Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση προχώρησε σε απολύσεις χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών, αναγκαστικές μετατάξεις εκπ/κών της Β/θμιας.  Ξεκινάμε με μηδενικούς διορισμούς και δραματικά περιορισμένο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών και έπεται συνέχεια.

Οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι συμπτύξεις τμημάτων, η οικονομική ένδεια,  η υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση για περαιτέρω απολύσεις είναι μπροστά μας.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας είναι γενικευμένη για όλους τους εργαζόμενους.

Ενιαία και γενική πρέπει να είναι και η απάντηση που πρέπει να δώσουμε συσπειρωμένοι στα Σωματεία και τους Συλλόγους μας.

Μπροστά στις ραγδαίες αρνητικές αυτές  το Δ.Σ.  αποφάσισε τις παρακάτω άμεσες δράσεις.

1.ΤΡΙΤΗ, 10/9 ΣΤΗ 1.00 Μ.Μ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΤΟ 6Ο Δ.Σ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7), με θέμα ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και προετοιμασία της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του Σεπτέμβρη. 

2.Την ίδια ημέρα,ΤΡΙΤΗ 10/9 (ημέρα συζήτησης-ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Δ.Ε), ΣΤΙΣ 7.00 Μ.Μ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

3. Ο Σύλλογός μας θα καλέσει άμεσα σε σύσκεψη φορείς και συλλόγους της περιοχής μας για  ενημέρωση και δράση ενάντια στις  προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα το μέλλον των παιδιών μας.

Το Δ.Σ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 18-06- 2013
Αρ. Πρωτ.:
117

 1. 1. Μέλη του Συλλόγου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Στις 13 Ιουνίου με Υπουργική απόφαση περί «ιδρύσεων, υποβιβασμών, συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχ/ μονάδων» στην Π.Ε ανακοινώθηκε ότι καταργούνται το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 6ο Νηπιαγωγείο Αλίμου.

 

Το 8ο Δ.Σ. Αλίμου , ως 6/θέσιο Δ.Σ, είχε ιδρυθεί το 2006 και  σ΄ αυτό είχαν τοποθετηθεί οργανικά 6 εκπαιδευτικοί Π.Ε.70 και ένας Γυμναστής Π.Ε.11. Στο 6ο Νηπιαγωγείο Αλίμου είχαν τοποθετηθεί οργανικά τρεις Νηπιαγωγοί.

 

Οι σχολικές μονάδες ιδρύθηκαν προκειμένου να διαφανεί και να επισπευστεί η διαδικασία της στέγασής τους γιατί το ζήτημα της κατανομής του συνεχούς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού στον ΑΛΙΜΟ ήταν και παραμένει πιεστικό. Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Αλίμου αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των μαθητών του Δήμου, ιδιαίτερα στην προσχολική αγωγή , αλλά και την πρωτοβάθμια βαθμίδα .Το 8ο Δ.Σ. θα φέρει αποσυμφόρηση στα όμορα Δ.Σ. ( 3ο, 5ο και 6ο) διευκολύνοντας ταυτόχρονα τους κατοίκους της περιοχής, αφού είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε μεγάλη απόσταση.

Οι σχολικές μονάδες πρέπει να χτιστούν και να λειτουργήσουν!

 

Η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας συνάδει απόλυτα με το πνεύμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής , που μέσα από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα , την εντατικοποίηση της εργασίας των εκπαιδευτικών και την βίαιη αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων. Η  ομαλή λειτουργία και όχι η κατάργηση των σχολείων, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη επαρχία πρέπει να είναι η απάντηση στην πολιτική λιτότητας των μνημονίων.

 

Από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης επισκεφτήκαμε τον Διευθυντή εκπαίδευσης της Δ΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών , κ. Τσακωνάκο, και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι οι εκπαιδευτικοί των καταργούμενων μονάδων θα έχουν προτεραιότητα κατά την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες της διεύθυνσης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση …

 

Σχετικά με  την ανάκληση της απόφασης ,  ΤΟ Δ.Σ του συλλόγου μας

 • Ø Προσυπογράφει το ΨΗΦΙΣΜΑ του Γραφείου Παιδείας, της Ένωσης Γονέων , των Συλλόγων Γονέων και της ΕΛΜΕ (σας το επισυνάπτουμε και πάλι)
 • Ø ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 20/6, ΣΤΙΣ 11Π.Μ.

 

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9 Π.Μ.ΣΤΟ 2Ο -7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΙΜΟΥ (ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (με δικά μας μέσα θα πάμε πρώτα στο ΜΕΤΡΟ και μετά στο Υπουργείο)

 

 

syllogos_ds

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Άλιμος, 14 Ιουνίου 2013

 

Ο Δήμος Αλίμου από κοινού με το σύνολο των γονέων και των εκπαιδευτικών των σχολείων του, όπως εκφράζονται από τα συλλογικά τους όργανα,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ

για το σχέδιο απόφασης του υφυπουργού παιδείας κου Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου για κατάργηση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου.

Το σχολείο αυτό υφίσταται στα χαρτιά επί δέκα περίπου έτη από την ίδρυσή του και επί τέσσερα περίπου έτη βρίσκεται ενταγμένο στον προγραμματισμό κατασκευών του ΟΣΚ για ανέγερση του κτηρίου του στο Ο.Τ. 370.

Σήμερα ωστόσο που

αφενός ο ΟΣΚ μας διαβεβαιώνει ότι επιτέλους έχει την οικονομική  δυνατότητα να κατασκευάσει το κτήριο και αφετέρου, λόγω αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, τούτο έγινε απολύτως αναγκαίο για τα παιδιά μας,

το υπουργείο αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά προηγούμενη επικοινωνία με τον Δήμο καταργεί το σχολείο.

Αποτέλεσμα τούτου είναι το τραγελαφικό,

ο ΟΣΚ να αδυνατεί να προωθήσει την κατασκευή του κτηρίου χωρίς την ίδρυση του σχολείου και το υπουργείο να ζητά την ύπαρξη χρηματοδότησης του κτηρίου για να μην καταργήσει το σχολείο.

Ομοίως διαμαρτυρόμαστε

Για την μη ίδρυση του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου, παρά τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις του Δήμου μας, την θετική πρόταση της 4ης Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και ενημερώσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και την αποδοχή από τον ΟΣΚ του αιτήματός μας μετά από αυτοψία στο οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος.

Και εδώ το υπουργείο ζητά την ύπαρξη χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για την ίδρυση και ο ΟΣΚ την ύπαρξη ίδρυσης για την κατασκευή, χωρίς να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός.

 

 

 

Ζητάμε άμεσα

 • Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης κατάργησης του 8ου Δημοτικού και την έναρξη των εργασιών κατασκευής του κτηρίου.
 • την άμεση υπογραφή της ίδρυσης του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου, προκειμένου να απεμπλακούν οι εργασίες κατασκευής και να μπορεί ο Δήμος έως τότε να αναζητήσει κτήριο προς ενοικίαση.
 • Το Υπουργείο Παιδείας να γίνει πρώτα ουσιαστικό προς την κοινωνία και δευτερευόντως τυπικό προς τους γραφειοκρατικούς κανόνες των Βρυξελών.

Όσοι υπογράφουμε το παρόν,

δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά και ως ενιαίο σύνολο για την ικανοποίηση των παραπάνω αναγκών σχολικής στέγης των παιδιών μας.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ

Σύλλογος Εκπ/Κων Πρωτοβάθμιας  Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού  «Ο Θουκυδίδης»

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Ένωση Γονέων Αλίμου

Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου – 5ου Γυμνασίων Αλίμου

Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου ΓΕΛ Αλίμου

Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου – 5ου – 6ου – 7ου – 9ου Δημοτικών Σχολείων Αλίμου

Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ) ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Δ/ΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ .

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών τα μέλη της 27ης Σχολικής Επιτροπής Γλυφάδας, για τον τραυματισμό μαθητή από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε σχολείο, είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί, για όλα τα στραβά και ανάποδα που διαδραματίζονται στα σχολεία της πατρίδας μας, την ώρα που αυτοί επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το έργο τους.

Ο Διευθυντής, υποδεικνύεται ως ο βασικός υπεύθυνος για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του σχολείου, τη στιγμή που δεν έχει ούτε τα απαιτούμενα κονδύλια, ούτε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες των Δήμων αδυνατούν να ανταποκριθούν έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.

Επιπρόσθετα, η αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα ο γονέας απαιτώντας μεγάλο χρηματικό ποσό από το συνάδελφο, συμπληρώνει το εφιαλτικό τοπίο της ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών και αναδεικνύει την αδήριτη ανάγκη για άμεση κατάργηση των άδικων νομοθετικών ρυθμίσεων Ν.4093/12 και 4057/12, που καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας.

 • Εκφράζουμε, για μια ακόμη φορά,  τη συμπαράστασή τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο.
 • Ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων έχουν οι Ο.Τ.Α., στους οποίους άλλωστε ανήκουν,  και όχι οι Διευθυντές των σχολείων.
 • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 • Απαιτούμε  τη νομική κάλυψη των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία τους, για περιστατικά που πραγματοποιούνται σε ώρα άσκησης καθήκοντος.

6/6/2013

 

Last Updated (Sunday, 23 June 2013 18:12)

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΄Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ΄

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση μετά την απόφαση της για την επιστράτευση 85.000 εκπαιδευτικών, «σκληραίνει» τη στάση της για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Στοχεύουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μία χτυπούν όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Από την άλλη στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν, θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα να φοβάται και τη σκιά του να μη διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τις εκάστοτε επιλογές της κυβέρνησης.

Επίσης, η «προληπτική» αυτή επιστράτευση, πριν αποφασιστεί η απεργία, είναι ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση, που στόχο έχει και τη στέρηση και απαγόρευση του κατακτημένου με αγώνες δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν και να αγωνίζονται. Έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων για την επίταξη των ναυτεργατών, των εργαζόμενων στους Δήμους και στις σταθερές συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης και προσπαθεί να τσακίσει την αξιοπρέπεια του επιταγμένου κλάδου των εκπαιδευτικών. Ο κατήφορος της δεν έχει τελειωμό, ενώ την επίθεση συνδράμουν οι διοικήσεις εκπαίδευσης στο όνομα της τυπικότητας και της αυστηρής τήρησης της νομιμότητας. Επιβάλλουν την υποχρεωτική παρουσία στα εξεταστικά κέντρα ή σε όμορα σχολεία από τις 8 μέχρι τις 2. Κρατούν τους συναδέλφους δηλαδή, εσώκλειστους σε χώρους λίγων τετραγωνικών, χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που στα σχολεία τους εκκρεμούν όλες οι διοικητικές εργασίες του τέλους της σχολικής χρονιάς αλλά και οι ενδοσχολικές εξετάσεις, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία των σχολείων την οποία επικαλούνται.

Περνάνε βαριές αλυσίδες στο κίνημα,

σπέρνουν το φόβο και την υποταγή.

Απαντάμε δυναμικά, σπάμε την τρομοκρατία με ενότητα και αλληλεγγύη.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν.

Να σταματήσει η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε σχολεία που δεν υπηρετούν.                          6/6/13

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                                   
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it αρ.πρωτ.115/11-06-2013

 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης»  καταγγέλλει την Κυβέρνηση που αποφάσισε και επιδιώκει με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης  είναι ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΤΗΣ ΕΡΤ και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στους εργαζόμενους όλων των δημόσιων φορέων.

Μέρος του αγώνα τους κι εμείς οι εκπαιδευτικοί. Μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους είναι να οργανώσουμε τη πάλη μας, την αντίστασή μας απέναντι στην πολιτική που πετάει εμάς, που παράγουμε τον πλούτο, στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

syllogos_ds

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ                6/6/13

 

Η Γ.Σ των εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αυταρχισμό και την καταστολή της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν εναντίον των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, ο απολογισμός της οποίας είναι να υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη επίθεση στα γραφεία του Κ.Κ. Τουρκίας και το πολιτιστικό κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ»

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κρατική βία και ο αυταρχισμός αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος της ταξικής εκμετάλλευσης, της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς και της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Μ΄ αυτούς τους τρόπους εξασφαλίζουν τόσο στην Τουρκία, όσο και στα άλλα καπιταλιστικά κράτη, την ανάπτυξη προς όφελος των μονοπωλίων, με τους λαούς κάτω από το ζυγό τους.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

6/6/13

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.

Συνάδελφοι - ισσες  αναπληρωτές,

Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος έγινε από πολλούς για την επικείμενη απόλυση μας. Είναι γεγονός πως πάνω από 10.000 αναπληρωτές από τις 30 Ιουνίου θα είμαστε άνεργοι χωρίς την ελπίδα επαναπρόσληψης μας. Οι όποιες προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί για την επόμενη χρονιά θα αφορούν κυρίως ΕΣΠΑ, θα σημάνουν την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων όσων δουλεύουν, την παραπέρα ελαστικοποίηση  τους. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουμε  στα διάφορα «παπαγαλάκια» που προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους νέους εργαζόμενους με τους παλιούς και να νομιμοποιήσουν την αξιολόγηση και τις απολύσεις.

Το θέμα για εμάς είναι πως φτάσαμε έως εδώ και τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά.  Γιατί από πολλούς θεωρήθηκε μόνο το επιπλέον 2ωρο ως η αιχμή του δόρατος. Δεν είναι όμως μόνο  αυτό. Είναι το σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, το «σχολείο της αγοράς»  όπου οι μαθητές θα στοιβάζονται σε μια αίθουσα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα, θα κατηγοριοποιούνται και θα μαθαίνουν διαφορετικά πράγματα από σχολείο σε σχολείο, και με εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να υπακούν στις εντολές της κυβέρνησης, θα φέρνουν χορηγούς σαν πλασιέ των επιχειρηματιών, διαφορετικά θα χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς. Ένα σχολείο που δεν έχει θέση η μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Όλα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι κατεύθυνση της ΕΕ. Η υλοποίηση τους έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια από όλες τις Κυβερνήσεις του Ευρωμονόδρομου. Αυτό είναι το νέο σχολείο-επιχείρηση,  ένα σχολείο πιο άμεσα υποταγμένο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που θα διαστρεβλώνει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, που θα σακατεύει νεανικά μυαλά.

Κανένας, δεν είναι άμοιρος ευθυνών! Πρώτα από όλα η σημερινή και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις αλλά και όσες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις αποδέχτηκαν τη λογική του «μικρότερου κακού» και δεν υιοθέτησαν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σε όλη αυτή την κατάσταση συνάδελφοι, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τίποτα  λιγότερο. Όσες  φορές κάναμε πίσω από αυτό το αίτημα είχαμε  μόνο ήττες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση!
 • Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί τώρα για όλες τις ειδικότητες, με βάση τις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και 20 μαθητές ανά τμήμα.
 • Να παρθεί πίσω η επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη  18 Ιούνη και ώρα 13:30.

Το προεδρείο της Γ.Σ.

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara