Ο καιρος
Who's Online
We have 32 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942

Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                                             
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 21- 11 - 2013
Αρ. Πρωτ.:
147

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Α΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΡΙΤΗ,10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ., σας καλεί στην πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τρίτη , 10 Δεκεμβρίου 2013, στις 8.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημ. Σχ. Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5, Αργυρούπολη), με θέματα:

 • Α. Διαδικαστικά 
 • 1.Εκλογή προεδρείου συνέλευσης
 • 2.Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
 • 3. Ενημέρωση αντιπροσώπων της 82ης Γ.Σ. ΔΟΕ
 • Β .Κριτική πεπραγμένων και προγραμματισμός
 • 1. Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.
 • 2. Κριτική Πεπραγμένων-Πρόγραμμα δράσης – Διεκδικητικό πλαίσιο.
 • 3. Ψηφίσματα.
 • Γ. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ,

Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ. Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δ.Σ θα γίνει από τις 13.00 ως τις 18.00.

Η υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων των μελών του Συλλόγου για την εκλογή αντιπροσώπων θα γίνει ως την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 14:00, στο  6o Δ.Σ. Αργυρούπολης, Κυκλάδων 7.

Δικαίωμα λόγου και ψήφου στις διαδικασίες έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου. Δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο έχουν όλοι/όλες οι συνάδελφοι/φισσες που υπηρετούν με οποιαδήποτε μορφή εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας μέχρι και την ημέρα της Γ.Σ.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ψηφοφορία γίνεται με αστυνομική ταυτότητα και την απόδειξη πληρωμής, που θα λάβετε από τα μέλη του Δ.Σ.

Για την ημέρα της Συνέλευσης έχει παρθεί συνδικαλιστική άδεια για τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής μας και δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή δε θα συμμετέχουν στη Γ.Σ. και στις αρχαιρεσίες, δεν καλύπτονται από την παραπάνω άδεια .

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ! 

Tο  Δ.Σ.

Last Updated (Wednesday, 27 November 2013 19:55)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», 146/17-11-2013

Να ακυρώσουμε στην πράξη την αυτοαξιολόγηση !

Το Υπουργείο Παιδείας με την από 5/11/2013 υπουργική απόφαση, προχωρά στη γενίκευση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και ταυτόχρονα καλεί σε επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με την αυτοαξιολόγηση, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Η αυτοαξιολόγηση είναι το βασικό και αναγκαίο εργαλείο της κυβέρνησης, που θα σπρώξει ακόμα πιο βαθιά τα σχολεία στην αγορά και την ημιμάθεια, θα φορτώσει το κόστος της μόρφωσης στις τσέπες των γονιών, θα ανατρέψει άρδην τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογός μας έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για τα επικείμενα σχέδιά τους. Άλλωστε αυτά τα σχέδια ήταν ομολογημένα απ' την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ κι είχαν «μεταφραστεί και στα ... ελληνικά» από τις εγχώριες «μεταφραστικές υπηρεσίες» (Υπουργείο Παιδείας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κλπ).

Το κίνημα των εκπαιδευτικών, με καθολικό τρόπο είχε αντιδράσει και ακύρωσε την εφαρμογή της αξιολόγησης και αυτοξιολόγησης, τρεις φορές μέχρι τώρα.

Ο Σύλλογός μας, μαζί με δεκάδες ακόμα συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ και εκατοντάδες Συλλόγους Διδασκόντων, από όλη τη χώρα, είχε ταχθεί ενάντια στην πιλοτική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Κανένα δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας, δε δέχτηκε να συμπεριληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα. Πάνω από 10.000 σχολεία – το 98% των σχολείων – σ΄ όλη τη χώρα αρνήθηκαν να συμμετέχουν. Σήμερα, που το υπουργείο ξαναχτυπά επιδιώκοντας τη γενίκευση της αυτοαξιολόγησης, οι λόγοι να την αρνηθούμε είναι πολλαπλάσιοι του παρελθόντος!

Η αυτοαξιολόγηση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να μετακυλύει τα βάρη των κρατικών εκπαιδευτικών επιλογών, στις πλάτες της σχολικής μονάδας και των εμπλεκομένων σ’ αυτή. Έχει ένα και βασικό στόχο: να αθωώσει την εκπαιδευτική πολιτική και να στοχοποιήσει εκπαιδευτικούς και εκπαιδευομένους μαζί με τις οικογένειές τους, σαν υπεύθυνους για τη λειτουργία του σχολείου.

Σε μια περίοδο που

 • καταργούνται οι μόνιμοι διορισμοί, περικόπτονται δραματικά οι αναπληρωτές, συγχωνεύονται και καταργούνται σχολικές μονάδες, μειώνονται κατά 70% οι επιχορηγήσεις των σχολείων, προωθείται η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα
 • τα βιβλία της «δεξιότητας και της πληροφορίας» παραμένουν, το «νέο σχολείο» της εργαλειακού τύπου μάθησης για τις ανάγκες της αγοράς ζει και βασιλεύει,
 • οι ταξικοί φραγμοί ενισχύονται, οι υποστηρικτικές δομές διαλύονται,  οι μαθητές βιώνουν τις τεράστιες δυσκολίες αφού χτυπιέται βάναυσα η λαϊκή οικογένεια με  την ανεργία , τις απολύσεις, την  ανασφάλεια και τη δυστυχία.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Οι στόχοι του Υπουργείου μέσα από τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης που προωθεί είναι:

1.  Να μεταθέσει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σχολείων στους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές και τους γονείς, ενοχοποιώντας τους για αδράνεια και «έλλειψη επιχειρηματικού πνεύματος», έτσι ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η κρατική πολιτική και να στρωθεί το χαλί για την προώθηση της αξιολόγησης.

2.  Να προωθήσει τη μετακύλιση των ευθυνών και των δαπανών των δημόσιων σχολείων κατευθείαν στους «πελάτες» (δηλ. στους γονείς) λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης.

3.  Να επιβάλλει στα στελέχη εκπαίδευσης και ειδικότερα στους διευθυντές, την εκσυγχρονισμένη εκδοχή του management, που στηρίζεται στην «τέχνη του επιχειρείν», και αντιλαμβάνεται το σχολείο σαν προβληματική επιχείρηση που οφείλει να αναζητήσει χρηματικές πηγές, εισφορές από τους γονείς, δωρεές, ευεργέτες, φιλανθρωπίες κλπ μέσα από την «ηγετική» προσπάθεια  διαχείρισης του «ανθρώπινου κεφαλαίου».!!!

ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Απειθαρχούμε στην πράξη! Μπλοκάρουμε τις διαδικασίες! Ο σύλλογός μας επιβεβαιώνοντας την θέση του ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, την αντίθεσή του στο σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση, αλλά και την αταλάντευτη θέλησή του να παρεμποδίσει την εφαρμογή τους στην πράξη  :

 • Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη δεχτούν καμιά εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης. Να αντιδράσουν και συλλογικά και προσωπικά. Να μην υπακούσουν. Να μην υποκύψουν.
 • Καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην συμμετέχουν στα προαναφερθέντα επιμορφωτικά σεμινάρια και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμπράξουν στην προετοιμασία τους.
 • Καλούμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν κάθε φορά που ωθούνται να πάρουν κανένα πρόγραμμα ότι έχοντας ίσως τις καλύτερες προθέσεις βάζουν άθελά τους το λιθαράκι τους στη διαφοροποίηση του Αναλυτικού προγράμματος, στην εδραίωση των βασικών κριτηρίων της Αξιολόγησης.
 • Θα αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε στην πράξη τα σεμινάρια της αξιολόγησης. Με στάση εργασίας, συγκεντρώσεις, παρουσία και συμμετοχή όλων των συναδέλφων εκεί και παρέμβαση του Συλλόγου, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν.
 • Το Δ.Σ. και η Δ.Ο.Ε. παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους,  που δε θα πειθαρχήσουν.

Συνάδελφοι, ισσες!

Η «αυτοαξιολόγησή» τους δεν έχει καμιά σχέση με τη λαϊκή ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά. Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο σχολείο, βασικό, υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Δε θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Θέλουν το «σχολείο ΑΕ» και το δάσκαλο σκυφτό. Αυτό υπηρετεί το μαστίγιο της «αυτοαξιολόγησης» και το καρότο της «καινοτομίας». Μας καλούν να γίνουμε εκπαιδευτικοί σκυφτοί, υποτακτικοί, παπαγαλάκια, πλασιέ εταιρειών και προγραμμάτων υπό τη διαρκή απειλή της «αξιολόγησης» και «αύριο» (κι όχι μεθαύριο) της απόλυσης!

Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους μαθητές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε. Μόνο με τη μαζική αντίσταση όλων μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                                                                   143/11-11-2013

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Καμαρινιού Κυριακή-2109813942                                                                                            ΠΡΟΣ                

Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                                                                                 ΔΕΠ ΑΛΙΜΟΥ

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Θέμα : Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβαθμίσεις ή ιδρύσεις σχολείων.

 

Το Υπουργείο Παιδείας, με πρόσφατο έγγραφό του (169106/Δ4, της 7-11-2013), με θέμα : «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-15», καλεί τους Διευθυντές Διεύθυνσης να προτείνουν σχολεία που πρέπει να καταργηθούν, να συγχωνευθούν, να υποβαθμιστούν ή και νέα σχολεία που πρέπει να δημιουργηθούν. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση τους ζητά «να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους  σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση ή μετατροπές)».

Φυσικά, το Υπουργείο Παιδείας, με το γνώριμο και σ΄εσάς ύφος του και στο πλαίσιο της χρόνιας πολιτικής του, που φορτώνει το κόστος της λειτουργίας των σχολείων και της μεταφοράς των μαθητών στους Δήμους (δηλάδή τελικά ξανά στους πολίτεςς), απαιτεί από σας να δηλώνετε ταυτόχρονα και τη δυνατότητά σας να αναλάβετε αυτές τις λειτουργικές δαπάνες. Κι όλα αυτά μέχρι 20/11/13.

Τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής ευθύνης σας, καθώς και οι ανάγκες σε νέες σχολικές μονάδες είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το οποίο έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα και γνωρίζουμε τις θέσεις σας.  

Παρακαλούμε λοιπόν να επαναλάβετε τις θέσεις που έχετε διατυπώσει και στο παρελθόν. Ότι δηλαδή :

 1. Δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε ανάγκη, ούτε δυνατότητα για κατάργηση, συγχώνευση ή υποβάθμιση κανενός σχολείου στο Δήμο σας.
 2. Αντίθετα υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ίδρυση και λειτουργία δύο νηπιαγωγείων, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες φοίτησης για όλα τα νήπια και προνήπια.
 3. Άμεση επίσης ανάγκη αποτελεί η ίδρυση και η λειτουργία  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου.
 4. Προτείνουμε στην απάντησή σας να επαναλάβετε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους η κάλυψη των δαπανών των σχολείων. Η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους σύμφωνα με το σύνταγμα που ισχύει ακόμα στη χώρα μας (άρθρο 16).
 5. Περιμένουμε ενημέρωσή σας .

 

syllogos_ds

 
polytexneio
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 11- 11- 2013
Αρ. Πρωτ.:
143

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θέμα : Συνδρομή και εγγραφή στο Σύλλογο για το συνδ. έτος

2013-2014. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εγγραφή στο Σύλλογο, σύμφωνα και με το καταστατικό προϋποθέτει την πληρωμή της συνδρομής. Το ύψος της συνδρομής καθορίζεται κυρίως  από τη Δ.Ο.Ε. Για το συνδικαλιστικό έτος 2013-2014 είναι 25 ευρώ . Από αυτά τα  24 πηγαίνουν στη Δ.Ο.Ε. και 1ευρώ στο Σύλλογο.

Μέλη του Συλλόγου μας μπορούν να είναι όλοι/όλες οι εργαζόμενοι/νες που προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο στις σχολικές μονάδες ευθύνης μας. Για τους/τις αναπληρωτές και αναπληρώτριες μειωμένου ωραρίου, καθώς και τους ωρομίσθιους συναδέλφους η συνδρομή είναι 11 ευρώ.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

 • Υπογράφουμε την κατάσταση της Δήλωσης Εγγραφής στο Σύλλογο.
 • Ο/Η υπεύθυνος/η για τη συγκέντρωση των συνδρομών για κάθε σχολική μονάδα από την πλευρά του Δ.Σ είναι το μέλος του Δ.Σ που είναι υπεύθυνος/η για την ενημέρωση.
 • Για τη δική σας διευκόλυνση σε κάθε σχολική μονάδα μπορεί να οριστεί συνάδελφος/φισσα , που θα συγκεντρώσει τις συνδρομές και στη συνέχεια θα τις παραδώσει στον εκπρόσωπο του Δ.Σ, ο οποίος θα δώσει τις αντίστοιχες αποδείξεις.
 • Ο κάθε συνάδελφος θα λάβει προσωπική απόδειξη εγγραφής.
 • Με την απόδειξη πληρωμής και την ταυτότητα μπορείτε να ψηφίσετε.
 • Τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης μπορείτε να πληρώνετε τη συνδρομή σας στα μέλη του Δ.Σ, που είναι υπεύθυνα για τη σχολική σας μονάδα.

 

Η ύπαρξη και η δράση του Συλλόγου μας είναι στις μέρες μας απόλυτη κι αυταπόδεικτη ανάγκη.  Κι η δράση του σωματείου μας έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση την οικονομική του αυτοδυναμία, που μπορεί να προέλθει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από τις δικές μας συνδρομές.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Καμαρινιού Κυριακή-2109813942                                                                                            ΠΡΟΣ                

Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                                                                                 ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Τετάρτη,20/11 στις 8.30 μ. μ. στο ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

θα παρακολουθήσουμε την παράσταση

«Η γειτονιά των αγγέλων»

του Ιάκωβου Καμπανέλλη (παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.)

 

ν ’αγκαλιαστούμε από την αρχή

ναν’ όλα αναστημένα

 

 

Στη Γειτονιά των αγγέλων, ο Καμπανέλλης ζωντανεύει, με τη βοήθεια της ανεπανάληπτης μουσικής και των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, τη νεοελληνική κοινωνία της δεκαετίας του 1960. Μέσα από τις αυλές των προσφυγικών σπιτιών ξεφυτρώνουν οι πολυκατοικίες. Γεννιέται η αντιπαροχή. Η νέα εποχή θεμελιώνεται πάνω σε χαλάσματα, αλλά και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ο Κώστας Τσιάνος, ένας από τους πιο έμπειρους σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου, έχει ετοιμάσει μια παράσταση που θα μας συγκινήσει, μέσα από ένα ταξίδι στην  πρόσφατη μνήμη μας , όταν οι οικογένειές μας μέσα από τεράστιες δυσκολίες, πάνω στα αποκαΐδια των ‘πέτρινων χρόνων’ προσπαθούσαν να αντισταθούν και να βρουν το κουράγιο, ώστε να δημιουργήσουν έναν  καλύτερο κόσμο!

Τιμή εισιτηρίου: 13

Η μεταφορά με πούλμαν θα γίνει με έξοδα του Συλλόγου. Ραντεβού στις 7.15 μ.μ, στο Δημαρχείο Αργυρούπολης.

 

Δηλώνουμε συμμετοχή ως τη Δευτέρα,18/11 στα μέλη του Δ.Σ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 8- 11 - 2013
Αρ. Πρωτ.:
141

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να μη φοβηθούν - να μην περάσει το δόγμα "νόμος και τάξη".. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας.

Ένας για όλους κι όλοι για έναν.

Είμαστε δίπλα τους.

syllogos_ds

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε συσπείρωση, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ανατροπή της βαρβαρότητας!

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

ü Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

ü Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ü Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ü Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες μας σύγχρονης εξαθλίωσης ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΤΣΟΧΑ 15,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

18/10/2013, ΑΡ.ΠΡΩΤ.138

 

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 13.30, ΟΛΟΙ ΣΤΗ Δ΄Δ.ΝΣΗ !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης,15/10, με τους Διευθυντές Γραφείων  του Υπουργού και Υφυπουργού (στην κινητοποίηση που έγινε με τις ενώσεις Γονέων Αλίμου, Αργυρ/λης-Ελληνικού, Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης) δεν πήραμε ουσιαστικά καμιά δέσμευση για την πλήρη και ομαλή λειτουργία των σχολείων/νηπιαγωγείων και των Ολοήμερων τμημάτων, αντιθέτως οι απαντήσεις αφορούσαν τον  όσο το δυνατό μεγαλύτερο εξορθολογισμό των ελάχιστων διαθέσιμων κοινοτικών πόρων, κάτι που σημαίνει τη συνέχιση της  υπολειτουργίας των σχολικών μονάδων, την ένταση της κινητικότητας –διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, τις ακόμη πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις... Μάλιστα, μας γνωστοποιήθηκε ότι οι ανάγκες καθαριότητας, τραπεζοκόμων και φύλαξης των σχολείων θα μπορούσαν να καλυφθούν και μέσω  μερικών  «καινοτόμων» κοινοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ), όπως της  «κοινωφελούς εργασίας» , αν αυτά εκπονηθούν από τους Δήμους με τη σύμπραξη του ΟΑΕΔ! Δεν αμφισβητήθηκε όμως ότι ειδικά η σίτιση (ζέσταμα φαγητού), βάσει νέας εγκυκλίου πέφτει στους ώμους των νηπιαγωγών !

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Συνεχίζουμε τη δράση μας με τοπικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τα σχέδια που διαλύουν τα σχολεία και τις ζωές μας!

Επόμενη κινητοποίηση στη Δ΄Δ/νση Π.Ε την ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 13.30

 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗ
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΤΥΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 • ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ  ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θα συμβάλλουμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών στη συνέχεια με κοινές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών-γονέων– μαθητών για την αποτροπή των αντιδραστικών μέτρων στην ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

18/10/2013, ΑΡ.ΠΡΩΤ.137

  

Θέμα : Αιμοδοσία – στήριξη τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας λειτουργεί σχεδόν οκτώ χρόνια. Σ΄ αυτό το διάστημα πάνω από 100 συνάδελφοι/φισσες έχουν διευκολυνθεί σε κρίσιμες για τη ζωή τους στιγμές. Η αξία της ύπαρξης τράπεζας αίματος στο Σύλλογο είναι αυτονόητη, γιατί δεν επωφελούμαστε μόνο εμείς, αλλά και οι συνάνθρωποί μας, αφού προσφέρουμε το 30% των μονάδων στο Νοσοκομείο Βούλας. Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα , λόγω υποχρηματοδότησης. Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε στηρίζουμε το αίτημα της διατήρησής του στην περιοχή μας και έχουμε συμμετάσχει και συμπαρασταθεί πολλές φορές στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σ΄αυτό. Για να υπάρχει όμως δυνατότητα αποστολής κινητής μονάδας αιμοληψίας χρειάζονται το λιγότερο 25 άτομα και η ανταπόκρισή σας το τελευταίο διάστημα είναι οριακή. Σας περιμένουμε , λοιπόν!

Με την ευκαιρία της επόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνει ο Σύλλογος την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 13.00.

1. Παρακαλούμε τους/τις  κυρίους/ες διευθυντές/ντριες   να διευκολύνουν τους/τις συναδέλφους που επιθυμούν να δώσουν αίμα, απαλλάσσοντάς τους/τες από τα διδακτικά καθήκοντα τη μέρα της αιμοδοσίας (όπως ορίζει ο σχετικός νόμος).

2. Υπενθυμίζουμε τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη:

 • Ο εθελοντής αιμοδότης με την πρώτη του αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη.
 • Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση ασθένειάς του.
 • Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται και με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης (2 εργάσιμες ημέρες μετ' αποδοχών, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας).

3.  Καλούμε τους/τις συναδέλφους, να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι/ες, είτε στέλνοντας άλλους (συγγενείς, φίλους κτλ κι ας μην είναι εκπαιδευτικοί). Δικαούνται να ζητήσουν την απαλλαγή τους την ημέρα της αιμοδοσίας και την άδεια δύο ημερών.

4.  Επισημαίνουμε ότι αν κάποιος συνάδελφος έρθει να δώσει αίμα και για κάποιο λόγο δεν του το επιτρέψουν οι γιατροί, αυτό θεωρείται εθελοντική συμμετοχή και μετρά στον αριθμό των εθελοντών.

 

 

 aim-2A

 

... Για να είναι όλοι καλά, έτσι που εμείς, να μη νιώθουμε ντροπή, για την τόση χαρά μας ...» ( Γιάννης Ρίτσος )

 

ΤΡΙΤΗ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013

 

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΤΗ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 22)

 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara