Ο καιρος
Who's Online
We have 20 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 7/3/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:138

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Τιμούμε την Επανάσταση του 1821 … Διδασκόμαστε από την ιστορία του τόπου μας…

Η επέτειος των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 πρέπει να εορταστεί όπως αξίζει στους ήρωες της ελληνικής ιστορίας. Με εκδηλώσεις και πολύμορφές δράσεις, μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες, οφείλουμε να αναδείξουμε τον χαρακτήρα της επανάστασης, την προσφορά και τον αγώνα των Ελλήνων να κερδίσουν την ελευθερία τους.Η επιλογή του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού να αναθέσει στον αυτοαποκαλούμενο «Εύρυτο» να φιλοτεχνήσει τοίχους του δήμου με τα πρόσωπα ηρώων της ελληνικής επανάστασης, αποτελεί προσβολή της ιστορίας. Ο «μυστηριώδης» νεαρός που ποζάρει δίπλα στον Δήμαρχο, σε αστυνομικούς και παπάδες είναι γνωστός από τα έργα που φέρουν την υπογραφή του, τα οποία εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα, καλούν σε πράξεις βίας ενάντια σε μειονότητες και υβρίζουν τον Άρη Βελουχιώτη, εμβληματική μορφή του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στους Γερμανούς ΝΑΖΙ.

Η ιστορική μνήμη, η πάλη του λαού μας για την ελευθερία, ο αγώνας του για να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του δεν σταματά στην επανάσταση του 1821. Τα διδάγματα της ιστορίας υπαγορεύουν την καθαρή επιθετική στάση απέναντι σε κάθε φασιστική θεωρία και δράση, απέναντι σε κάθε εκφραστή νεοναζιστικών αντιλήψεων. Δεν έχουν καμία θέση στους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821, οι υποστηρικτές των ΝΑΖΙ, της μισαλλοδοξίας και των φασιστικών ιδεών.

Η Δημοτική Αρχή, βέβαια, του Δήμου Αργυρούπολης δεν μας εκπλήσσει με τις επιλογές της. Έχει δώσει δείγματα γραφής, μετά την πρόσκληση σε παραστρατιωτική φασιστική ομάδα, η οποία άνοιξε τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και άλλα παρόμοια περιστατικά (αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετήσεις σε Δημοτικά Συμβούλια). Σήμερα, μετά την καταδικαστική απόφαση για τη νεοναζιστική-εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι η πάλη ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται και είναι υπόθεση όλων μας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ακυρώσει τη συνεργασία της με το συγκεκριμένο πρόσωπο και να πάρει θέση σχετικά με το θέμα.

Μπροστά στην επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, όλοι οι εκπαιδευτικοίοφείλουμε να ξεδιπλώσουμε μία πλούσια δραστηριότητα που θα αναδεικνύει τα διδάγματα της ιστορίας, θα αποκαλύπτει την κίνηση της ιστορίας προς τα μπρος, κόντρα σε κάθε προσπάθεια οπισθοδρόμησης και σκοταδισμού.


Για το Δ.ΣΗ Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                       Ξιφαρά Βάνια

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 6/3/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:137

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΠΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  9/3 13:00

(3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00-14:00 για τις/τους συναδέλφισσες-ους στα Ειδικά Σχολεία)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η τραγική κατάληξη μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορονοϊό,μας θλιβει ιδιαίτερα. Πρόκειται για μαθητή που έπασχε από βαρύ αυτισμό και πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ανεξάρτητα πού κόλλησε το παιδί και ποιος κόλλησε ποιον, είναι προκλητική η συνολική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας στα ειδικά σχολεία , ότι “δεν τρέχει τίποτα”, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει!

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

 • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών-τριών, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία;

 • Κρατάνε ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, αλλά τι μέτρα  έχουν παρθεί για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές-τριες ανά ομάδα, να αξιοποιηθεί κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται παιδιά και εργαζόμενοι; Για να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό σχολικών νοσηλευτών & ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;

 • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά σε πόσα σχολεία και κάθε πότε  πραγματοποιούνται τεστ ;

 • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών-τριών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Η τραγική περίπτωση του μαθητή μας αποδεικνύει πως πολλά παιδιά στα Ειδικά Σχολεία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν και άλλα υποκείμενα (σοβαρά) νοσήματα. Δεν θα έπρεπε, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας των μαθητριών-ών, να υπάρχει συστηματική επαφή και παρακολούθηση των ίδιων και των οικογενειών τους από φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (εξέταση, συχνά τεστ κλπ); Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη ολοκληρωμένης, ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης και μέριμνας, η οποία όμως απουσιάζει προκλητικά!

 • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά αλλά δεν έχει γίνει ούτε ένας εμβολιασμός εργαζόμενης-ου σε Ειδικό Σχολείο. Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Ειδικών Σχολείων μπορεί να ανακοινώθηκε ότι μπαίνει σε προτεραιότητα αλλά η όλη διαδικασία εξαντλήθηκε στη δήλωση συμμετοχής, χωρίς ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης, χωρίς σχεδιασμό για να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός. Ακόμα και αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση το αντιμετώπισε αποκλειστικά με όρους επικοινωνίας και προπαγάνδας

Το Υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και παιδών!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Απαιτούμε:

 • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα στις/ στους εργαζόμενες-ους στα ειδικά σχολεία!

 • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

 • Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή-τρια!

 • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές-τριες ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται παιδιά και εργαζόμενοι.

 • Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητριών-ών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

 • Για όσους-ες μαθητές-τριες αναστέλλεται η διαδικασία είτε λόγω κλεισίματος του σχολείου, είτε άλλων σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται με ασφαλή τρόπο οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

Καλούμε τις/ τους συναδέλφισσες-ους των Ειδικών Σχολείων να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Τρίτη 9/3 13:00.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Για το Δ.ΣΗ Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                  Ξιφαρά Βάνια

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 6/3/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:136

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»

Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών και απέναντι σε κάθε μορφή διακρίσεων,κοινωνικών, οικονομικών, θρησκευτικών, φυλετικών, έμφυλων, μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη!

Γιατί είναι αδιανόητο, εν έτει 2021, η γυναίκα:

να μην απολαμβάνει ίδια εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματα με τους άντρες συναδέλφους της.

που θέλει να εργαστεί να αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι για να αναλάβει τη φροντίδα παιδιών/ηλικιωμένων/μελών οικογένειας σε ανάγκη, κ.λπ.

πέρα από την εργασιακή εκμετάλλευση που υφίσταται, να επωμίζεται ως ατομικό καθήκον το νοικοκυριό και τις υποχρεώσεις του.

να αναγκάζεται από το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, να στέκεται αβοήθητη μπροστά στον εκφοβισμό, τη λεκτική και σωματική βία, την σεξουαλική  παρενόχληση και κακοποίηση.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας σε βάρος  γυναικών ακόμα και ανήλικων παιδιών.

Το θερμοκήπιο για τα αποκρουστικά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης είναι οι οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις και καταναγκασμοί, που δεσμεύουν τα όνειρα, την πορεία μιας γυναίκας, ενός νέου ανθρώπου στην εργασία, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

Γιατί είναι παράλογο, εν έτει 2021, η γυναίκα εκπαιδευτικός:

να προσπαθεί να γίνει «λάστιχο» για να προλάβει να κάνει τηλεκπαίδευση, να φροντίσει τα παιδιά της, να τα βοηθήσει με το δικό τους τηλε-μάθημα και παράλληλα να ασχοληθεί με τις δουλειές του σπιτιού και όχι μόνο!

Γιατί είναι ανεπίτρεπτο, εν έτει 2021, η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός:

 • να είναι έρμαιο της ελαστικής-προσωρινής εργασίας, ενώ το δημόσιο σχολείο είναι γεμάτο κενά.

 • να μην μπορεί να σχεδιάσει το άμεσο μέλλον της, καθώς δεν ξέρει πού θα βρεθεί να δουλεύει τον επόμενο χρόνο.

 • να μην απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με τις μόνιμες συναδέλφους της, να μην έχει τα ίδια δικαιώματα στη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών της.

 • να κυνηγά στο διηνεκές ακριβοπληρωμένα προσόντα και «χαρτιά» για εξασφάλιση δουλειάς λίγων μηνών.

Η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά μέρα τιμής και μνήμης:

Στις 8 Μάρτη 1857 οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, ράφτρες και υφάντρες, βγήκαν στο δρόμο. Εκαναν την πρώτη απεργία και διαδήλωση εργαζομένων γυναικών  διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μείωση ωρών εργασίας από 16 ώρες τη μέρα που δούλευαν στα εργοστάσια σε 12 καΙ ίδιους μισθούς με τους άνδρες. Το 2021, 164 χρόνια μετά, τα δικαιώματα αυτά δε θεωρούνται ως δεδομένα.

Είναι στο χέρι των γυναικών να διεκδικήσουν, μαζί με τους άντρες, σύγχρονους όρους ζωής και δουλειάς για όλες και όλους.

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Για το Δ.ΣΗ Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                         Ξιφαρά Βάνια

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 5/3/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:135

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Για τον λεγόμενο «Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας» των σχολικών μονάδων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά την έκδοση Υπουργική Απόφασης (ΦΕΚ 491-9/1/2021), καλούνται οι σχολικές μονάδες να συντάξουν «εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας» εντός του σχολικού έτους 2020 – 2021. Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται από τον ν.4692/20 που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ τον περασμένο Μάιο.

Ο εσωτερικός κανονισμός δεν είναι απλά μια τυπική υποχρέωση. Η κυβέρνηση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Έχει άλλες στοχεύσεις. Επιχειρεί  να περάσει τμηματικά την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση, από τη στιγμή που απέτυχε να την περάσει μεμιάς.

Ένας  κανονισμός σχολείου για να είναι εσωτερικός πρέπει να συντάσσεται από τα μέλη του χωρίς καμία έξωθεν παρέμβαση ή έγκριση. Για να είναι παιδαγωγικά έγκυρος  οφείλει να συνδιαμορφώνεται  από τις/τους εκπαιδευτικούς και τις/τους μαθήτριες-ές του μέσα από μία γνήσια συλλογική διαδικασία βαθιάς και συμμετοχικής δημοκρατίας, να επικυρώνεται δε από τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Συγκεκριμένα:

 • Ο «εσωτερικός κανονισμός» μόνο εσωτερικός δεν είναι. Θα συντάσσεται πλέον  και με την συμμετοχή του/της Συντονιστή/ριας Εκπαιδευτικού Έργου, της/του εκπροσώπου του οικείου Δήμου, της/του Διευθύντριας-ή και λίγο πιο κάτω ακολουθούν και οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς. Και φυσικά η απόφαση θα εγκρίνεται από τον/την Διευθυντή- Διευθύντρια Εκπαίδευσης αλλά και τον/την Συντονιστή- Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου. Δηλαδή ο «εξωτερικός αξιολογητής» των σχολείων θα αποφασίζει και τον δήθεν εσωτερικό κανονισμό.

 • Είναι απορίας άξιο γιατί μια σειρά ζητήματα, που καλύπτονται από το γενικότερο νομοθετικό πλαίσιο και αποτελούν αντικείμενα απασχόλησης του Συλλόγου Διδασκόντων (π.χ. σχολικές εκδηλώσεις, δράσεις, πρωτοβουλίες, σχολικός εκφοβισμός), εντάσσονται στα πλαίσια του «εσωτερικού κανονισμού.

 • Στην πράξη υποβαθμίζεται και απαξιώνεται ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων αφού για τον εσωτερικό κανονισμό θα αποφασίζει τελικά ο-η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής και ο Συντονιστής-Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Έργου.


 • Από τον ΕΚΛ απουσιάζει εντελώς μια σημαντική λέξη. Η λέξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ.Κυριαρχούν   μόνο  υποχρεώσεις και ποινές.


 • Το Υπουργείο λες και απευθύνεται  σε εισαγγελικά όργανα  και όχι σε δασκάλες-ους των παιδιών αναφέρεται στην «κατασταλτική» αντιμετώπιση των σχολικών παραπτωμάτων, ενώ σε ζητήματα αντιμετώπισης συμπεριφορών o κυρίαρχος ρόλος του συλλόγου διδασκόντων υποβαθμίζεται με την ενίσχυση του ρόλου των στελεχών (Διευθύντριας-ή, Συμβούλου σχολικής ζωής,  και Συντονιστή-ριας του Εκπαιδευτικού Έργου).

 • Υποκριτικά τελείως το Υπουργείο αναφέρεται και στην ανάγκη να ενισχυθεί το αίσθημα ευθύνης των μαθητών-τριών για την ποιότητα του σχολικού χώρου. Δεν θα διαφωνούσε φυσικά κανείς/καμιά με την ανάγκη τα παιδιά να εκτιμούν και να σέβονται τον χώρο του σχολείου. Μήπως όμως πρέπει το κράτος να αρχίσει να φτιάχνει τέτοιους χώρους, «καθαρούς και συντηρημένους χώρους αιθουσών, εργαστηρίων που διαμορφώνουν τον περιβάλλοντα χώρο μέσα στον οποίο είναι δυνατόν να καλλιεργηθεί η ψυχή του παιδιού»;


 • Αντί λοιπόν να φροντίσει για τη σωστή συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την κατασκευή νέων , σύγχρονων σχολικών μονάδων  και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ώστε μπορούν τα σχολεία να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, φτάνει μάλιστα στο σημείο να επιβαρύνει τους γονείς με το κόστος επιδιόρθωσης των «φθορών» που θα προκαλέσουν οι μαθητές-τριες (!!). Βρέθηκε, λοιπόν, ο ένοχος για τα κακά χάλια των σχολικών υποδομών.

 • Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει τέτοια εμπιστοσύνη στις/στους εκπαιδευτικούς και στην παιδαγωγική τους πείρα που δίνει λεπτομερείς οδηγίες ακόμα και για το τι θα γίνει με αργοπορημένους μαθητές-τριες και σε τι χώρο θα παραμένουν!!

 • Μάλιστα το Υπουργείο σαν έτοιμο από καιρό θεσπίζει την Έκθεση αποτίμησης – ανατροφοδότηση (μας θυμίζει κάτι;) του εσωτερικού Κανονισμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι φανερό ότι τα αντανακλαστικά του Υπουργείου είναι εξαιρετικά σε ότι αφορά την αντιδραστικοποίηση του ρόλου του σχολείου και την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων (βλέπε αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση σχολείων) και σχεδόν ανύπαρκτα όταν πρόκειται για τις αληθινές ανάγκες μας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο «εσωτερικός κανονισμός», που μόνο εσωτερικός δεν είναι, σχετίζεται άμεσα με την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση». Στον θεματικό άξονα 9 (Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας), της Υπουργικής Απόφασης για Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση, αξιολογείται ο δείκτης: Διασφάλιση της εφαρμογής του σχολικού κανονισμού. Ακόμα και η δημοσίευση του «εσωτερικού κανονισμού» οδηγεί στη σύγκριση, τον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση αφού το ίδιο το περιεχόμενό του άπτεται βασικών πλευρών λειτουργίας του σχολείου.

Κανείς δεν είναι ενάντια στη θέσπιση κανόνων ορθής λειτουργίας της σχολικής μονάδας, στα πλαίσια των ευρύτερων στοχεύσεων δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και σεβασμού ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας. Ενημερώνουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που πιθανόν αδυνατεί να το αντιληφθεί, ότι όλα αυτά συμβαίνουν και σήμερα. Πολλά από τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα που ξεσπούν μέσα στο σχολείο έχουν την αιτία τους σε προβλήματα που γεννιούνται έξω από αυτό. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, με συναίσθηση του παιδαγωγικού μας ρόλου,  μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αντιμετωπίζουμε καθημερινά απλά ή συνθετότερα προβλήματα.

Η στόχευση του Υπουργείου δεν είναι να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, ούτε να στηριχθεί η/ο εκπαιδευτικός της τάξης. Βήμα – βήμα, πατώντας στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων δημιουργούν ένα σχολείο που χωρίς καμία στήριξη, χωρίς χρηματοδότηση, υποδομές και μόνιμο προσωπικό καλείται να λύσει ως «αυτόνομη» οικονομική – εκπαιδευτική μονάδα το σύνολο των προβλημάτων. Αν δεν τα καταφέρνει θα φταίει το ίδιο, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές-τριες.

 • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του ΦΕΚ για τον δήθεν «εσωτερικό κανονισμό».

 • Κανένα σχολείο να μην προστρέξει στη σύνταξη του «εσωτερικού κανονισμού» μέχρι ο κλάδος να τοποθετηθεί συνολικά. Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της ΔΟΕ που σας έχουμε ήδη αποστείλει, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς «να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σύνταξης εσωτερικού κανονισμού πριν δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την Ομοσπονδία, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα».

Από το ΦΕΚ δεν ορίζεται κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά αναφέρεται συνολικά για το έτος 2020 -2021.

 • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν θέση στο ζήτημαΓια το Δ.Σ

Η Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                   Ξιφαρά Βάνια

Last Updated (Monday, 08 March 2021 09:01)

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 2/3/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:134

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

100% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!


ΚΙ ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ:

δεν πέρασαν οι κάμερες στις τάξεις μας, με 95% αποχή δεν πέρασαν οι ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν πέρασε η νέα αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και τώρα δεν περνά η αξιολόγηση!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ο Θουκυδίδης», σας ανακοινώνει ότι το 100% των σχολείων του συλλόγου μας μπήκαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση,  με συντριπτική πλειοψηφία.!

23 στα 23 Δημοτικά του Συλλόγου και 29 στα 29 Νηπιαγωγεία μας μπήκαν στην Απεργία - Αποχή!

Το Δ.Σ. χαιρετίζει την αγωνιστική στάση κάθε Συλλόγου Διδασκόντων και κάθε συναδέλφισσας και συναδέλφου μεμονωμένα. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους αναπληρωτές συναδέλφους που συμπορεύτηκαν με τον Σύλλογο και τον Κλάδο. Η κυβέρνηση δέχτηκε κι άλλο συντριπτικό  χτύπημα από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην πανδημία! Ο αγώνας μας αυτός είναι παρακαταθήκη!

Σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς απαντούμε ηχηρά:

ΟΧΙ στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. ΟΧΙ στο παραπέρα χτύπημα της Δημόσιας Παιδείας. ΟΧΙ στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Απέναντι στην αξιολόγησή τους και σε όλη την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, απαντάμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά :

 • Επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων. Σύγχρονα σχολικά κτήρια.

 • Στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό.

 • 15αρια τμήματα σε Νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 20αρια στις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄.

 • Σταθερός εκπαιδευτικός σε κάθε μια ανάγκη παράλληλης στήριξης.

 • Κάθε ειδικότητα να διδάσκει μόνο το αντικείμενό της.

 • Στελέχωση των ΚΕΣΥ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

 • Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, γραμματειακή υποστήριξη σε μόνιμη βάση σε κάθε σχολική μονάδα.

 • Σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία.

 • Περιοδική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα για κάθε εκπαιδευτικό.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

με οδηγό και αυτή τη μάχη κατά της αξιολόγησης ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, διεκδικούμε μόρφωση, ζωή με δικαιώματα!!!


Για το Δ.Σ

Η Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                           Ξιφαρά Βάνια

 

DOE firma 2

Αρ. Πρωτ. 1381

Αθήνα 25/2/2021

Προς

1. την Υπουργό Παιδείας

κ. Νίκη Κεραμέως

2.την Υφυπουργό Παιδείας

κ. Ζέττα Μακρή

Κοιν.

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.Αθήνα  25 /2/2021

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Κυρία Υπουργέ. Ο εκβιασμός και η τρομοκρατία που ασκείτε θα μας βρουν όλους μαζί απέναντι σας. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε.

Συστηματική επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών έχει θέση σε εφαρμογή η Υπουργός Παιδείας, μετά τον πανικό που έχει προκαλέσει στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Οι απειλές της για πειθαρχικές διώξεις της Δευτέρας 22/2 , «ξεχνώντας» ότι η απεργία-αποχή καλύπτει πλήρως τους συναδέλφους ώστε να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, απαντήθηκαν με την ομοθυμία όλων για αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδιά της.

Χθες, επιστρατεύτηκε η γκεμπελική μέθοδος των «διαρροών» «ανώτατου στελέχους» του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο σύνηθες φερέφωνο, ιστοσελίδα που ασχολείται με την εκπαίδευση, σχετικά με επικείμενη διάταξη νόμου που προβλέπει ότι «Οι εκπαιδευτικοί που θα απέχουν από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα αποκλείονται από τη διεκδίκηση  θέσεων  Στελεχών Εκπαίδευσης (Διευθυντών Σχολείων , Διευθυντών Εκπαίδευσης , Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης κλπ)».Δυστυχώς για την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. υπάρχει απάντηση. Πρόκειται για την απόφαση 559/2020 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώνεται υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος που είχε αποκλειστεί από τις κρίσεις επιπέδου Διεύθυνσης επειδή συμμετείχε στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τις αήθεις μεθόδους εκφοβισμού που χρησιμοποιεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. όπως επίσης και τα φαινόμενα τρομοκράτησης των συναδέλφων από τις Διευθύνσεις Π.Ε. Φωκίδας, Βοιωτίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης.  Τους προειδοποιούμε ότι για μια ακόμη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υπερήφανη στάση των εκπαιδευτικών.

Όπως με την αταλάντευτη στάση τους οι εργαζόμενοι ανάγκασαν σε κατάργηση της «(ν)τροπολογίας» Γεροβασίλη, έτσι και τώρα τα σχέδια εκφοβισμού θα μείνουν στα χαρτιά.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουμε ενωμένοι τη μάχη υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Συμμετέχουμε όλοι, στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε διάλυση.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ


img766

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 24/2/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:133

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Πολύ Αισιόδοξα τα μηνύματα! Οι αποφάσεις είναι  υπέρ της Απεργίας – Αποχής από την Αξιολόγηση με αυξημένες πλειοψηφίες που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν το σύνολο των εκπ/ών!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!!!!!

20 ΣΤΑ 23 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 23 ΣΤΑ 29 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!

Συνάδελφο-ισσεςι,

παρά τον αναγκαστικό εγκλεισμό, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έκαναν υπόθεση δική τους τη στήριξη της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση και μέχρι τώρα,έχουν αποφασίσει 42 συνολικά σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες είναι στη διαδικασία συγκέντρωσης των υπογραφών.


Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους :

 1. Να  προσέλθουν άμεσα στα  σχολεία  τους  και  να  υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΔΟΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Για όσους είναι μακριά υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου κι έτσι να συμπεριληφθούν στη συλλογική δήλωση. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο  Σύλλογος Διδασκόντων δε  συγκαλείται σε ειδική συνεδρίαση γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα  σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.

 2. Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν. (ειδική συνεδρίαση είναι αυτή που θα επιδιώξει να συγκροτήσει τις ομάδες για την εσωτερική αξιολόγηση)

 3. Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης,  από  όπου κι  αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε  ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε»  κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,                                                                                                             ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Στέλνουμε την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων στον Σύλλογό μας!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                      Ξιφαρά Βάνια

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 23/2/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:132

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Δ’ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!

Συναδέλφισσες-οι,

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου εκπ/κών ΠΕ «ο Θουκυδίδης», πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα  22/2 ,παράσταση των συλλόγων ΠΕ  Θουκυδίδης, Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης, στη Διευθύντρια της Δ’ Διεύθυνσης  κα. Μεΐντάση. Κύριο αίτημα ήταν η απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων (ΜΚ) στους νεοδιόριστους συναδέλφους-ισσες στην ειδική αγωγή, με βάση την προΰπηρεσία τους (διορισμένοι από τον Αύγουστο του 2020,παίρνουν μόνο το βασικό μισθό με προσαύξηση τα επιδόματα τέκνων).

Η δικαιολογία που και σήμερα ειπώθηκε, ότι δεν αποδίδονται λόγω μη συγκρότησης και λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ, δεν γίνεται αποδεκτή!


Είναι αποκλειστική  ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου , της κυβέρνησης   και της Διεύθυνσης να αντιμετωπιστεί αυτό κι άλλα ανάλογα προβλήματα με τον πιο απλό τρόπο: κάνοντας ένα βήμα πίσω! Έτσι κι αλλιώς οι εκλογές- φιάσκο καταδικάστηκαν στην πράξη από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

Η ΔΟΕ να πάρει θέση γι’ αυτόν τον εμπαιγμό απέναντι σε συναδέλφους-ισσες!

Λύση για τα  αυτονόητα δικαιώματα των συναδέλφων-ισσών, σχετικά με τα κλιμάκια  και τα αναδρομικά τους υπάρχει και πρέπει να δοθεί αμέσως χωρίς άλλη καθυστέρηση!

Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας!

Να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους!

Να προχωρήσουν απρόσκοπτα και οι διαδικασίες συνταξιοδότησης, μεταθέσεων και αποσπάσεων!Για το Δ.Σ

Η Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                              Ξιφαρά Βάνια

 

DOE firma 2

Αρ. πρωτ. : 1366

Αθήνα  23/2/2021

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.Θέμα: Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Συνάδελφοι,

έπειτα και από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με Φ.Ε.Κ. 491/9-2-2021 σχετικά με τη «Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των σχολικών μονάδων» (σε υλοποίηση των όσων προβλέπονται από τον ν.4692/2021), παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο άσκησης πίεσης από στελέχη της εκπαίδευσης προς τις σχολικές μονάδες ώστε εσπευσμένα να προχωρήσουν στις διαδικασίες σύνταξης εσωτερικού κανονισμού. Η ίδια η Υ.Α. δεν θέτει χρονικούς περιορισμούς στην ενέργεια αυτή, επομένως τέτοιου είδους ενέργειες  αποκαλύπτουν την πρόθεση άσκησης πίεσης στην κατεύθυνση εφαρμογής της καταδικασμένης από το σύνολο του κλάδου, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αφού στον θεματικό άξονα 9 «Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας» περιλαμβάνεται ως δείκτης η «Διασφάλιση της εφαρμογής του σχολικού κανονισμού».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν τέτοιου είδους ενέργειες στα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. και να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σύνταξης εσωτερικού κανονισμού πριν δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την Ομοσπονδία, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα.

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 15/2/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:131

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ’ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε.  «Ο Θουκυδίδης»,συμπαραστέκεται στους νεοδιόριστους συναδέλφους-ισσες στην ΠΕ και ΔΕ της Δ’ Αθήνας και καταγγέλλει το γεγονός, ότι ενώ έχουν διοριστεί από τον Αύγουστο του 2020,παίρνουν μόνο το βασικό μισθό με προσαύξηση μόνο των επιδομάτων τέκνων.Παρά τις διαμαρτυρίες τους, δεν τους έχουν αποδοθεί τα ΜΚ με βάση την προϋπηρεσία τους!!!

Μόνιμη δικαιολογία αλλά όχι αποδεκτή,(η Διεύθυνση δηλώνει ότι έχει γίνει η ανάλογη προεργασία) η μη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ.

Είναι αποκλειστική  ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου και της κυβέρνησης  να αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα.


Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι για κανένα λόγο δεν μπορεί να ακυρώνεται στην πράξη η αυτονόητη υποχρέωση του προϊστάμενου Υπουργείου και της αρμόδιας Διεύθυνσης να εκπληρώνουν στην ώρα τους τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις  στους συνάδελφους  οι οποίοι βιώνουν καθεστώς εργασιακής ομηρίας!

Απαιτούμε :

Άμεσα να αναγνωριστούν τα μισθολογικά κλιμάκια  των συναδέλφων-ισσών και να πληρωθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν.


Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης» προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ’ Διεύθυνση,τη Δευτέρα 22/2, στις 10πμ. Καλούμε και τα υπόλοιπα ΔΣ των συλλόγων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                              Ξιφαρά Βάνια

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara